2019. május 28., kedd

Merj elindulni !



A test nem gép, ami elromlik, hanem minden szerv komplex összessége, ill. lelki folyamatok tartják életben!
Ezért nem lehet szétválasztani egymástól őket.


Léteznek külső hatások, okok, melyek bekövetkeznek, s a lélek-test reagál a sokkra. (Lásd: baleset, adalékanyagok, környezeti hatások, stb)
A belső folyamatok különböző hatások és következmények, amelyek életmódból, táplálkozásból, szokásokból, vágyakból, hiányokból, vagy túl intenzív életvitelből is fakadnak. A gyógyszerek nem mellékes hatásai sem kicsik a betegségek sokaságát előidézni.
Föld Anya elénk teszi kincseit gyógynövények formájában, csak tudni kell élni vele, hiszen testünk a Föld elemeivel azonos.

A hormonrendszer, pszichoszomatika is kialakít betegségeket,... ám ördögi kör, ha egy tünetet elnyomva, vagy egy szervet kezelve (mintha független lenne az egésztől) esünk neki, idő-és/vagy ismeretek híján megoldani.

A holisztikus gyógymód szintézisben lát, az energetikai rendszert, test-lélek-szellemet komplex módon szemléli.
Ezért tud egy meridiánra hatva gyorsan fájdalmat csillapítani egy akupresszőr pl., vagy fogyást beindítani, stb.
"Az vagy, amit megeszel!"-ma már sokféle felesleges mérget viszünk be, gyakran indokolatlanul nagyobb kalóriabevitelt célzunk, s nincs méregtelenítés sem testi, sem lelki szinten. Emiatt különböző immungyengeség alakul ki, fogékonyabb az ember stresszre, rákra, hiszen a szervezet terhelt bent, s ezért kevésbé tud immunis lenni külvilágra is. Ez pedig pánikolást is előidézhet, mint bármi, ami nincs összhangban belső sugallattal!

"Most pedig leülünk, s megvárjuk, míg a lelkünk utolér!"-indián mondás.


Sodródás, rohanás, minták követése van (tudatlanul is), s ezek teszik hajlamot, amiért ugyanazon szitura ugyanúgy reagálva, ugyanazt betegséget 'örököljük' , de valójában mintát másolunk észrevétlen.
Amikor pedig teljesen eltérő a probléma, a reakció az azt tükrözi,hogy saját személyiségünk, minőségünk megélése milyen szinten működik a világban. 
Ezért a belső világ, önmegvalósulás is okozhat traumákat.
Ez utóbbi önismerettel tudatosítható, olvasható karakterelemzéssel, vagyis az asztrológiai képlet és az elemek tana is válaszokat adhat okokra-okozatokra, ill. esetleges megoldásokra. (a pszichológia is ezt boncolgatja, csak így gyorsabb érteni és feltárni a bajokat)

Az emberi élet nem elszenvedni való, csak addig sodródás és sajnálat, míg nem érteni mi vezetett hova. Olykor 'választott' sors a gyógyíthatatlan betegség, vagy mellékhatása valaminek (oltás, terheskrízis, stb), az is tanítás a környezetnek reagálni, hogy az életben mi minden terel felismerésekhez, mi fontos, mi nem, hogy lehet alázattal fordulni, ápolni, kibírni a helyzetet, mit hoztunk magunkkal, vagy miben kell helyt állni, mert gondoskodni kell szerettünkről.

Az élet az energiák összessége és semmi nem vész el -jó esetben egy életen belül átalakul, nem átcipelve következő testet öltésre.
Számos tan és technika áll rendelkezésre megismerni és tenni, csak a legfontosabb szükséges hozzá: tudni megállni.

Erre ma a sodró világ lendülete kevésbé ad időt, pedig az időnk a legbecsesebb, tudja mindenki: csak van, ki a film végén szembesül vele..


Régen nem voltak elérhetô információk, kevésbé tudtak az emberek válogatni, egy élet alatt kitapasztalni variánsokat. Kevesebb volt a választható opció, ahova születtek, gyakorlatilag az határozta meg tudatukat, életüket, lehetőségeiket.

Ma a gyors információ áradat tudatot tágít, össze is tud zavarni, s pont az a nehézség, hogy annyira nagy nyomás van, elvárás, meg választék és bármit lehet alkalmazni, hogy felgyorsult a megismerés, több ponton vérzik a tudatossághoz vezető út átélése is. 

Ez a nehezítés, semmit nem tesznek emberiség elé úgy, hogy ne lenne másik oldala is az okulásoknak, hiszen ezek azok, amelyekből karmákat, sorsokat alakítunk, s ezek tervezik meg következő életeink főbb momentumait.

Ezért meg kell tudni állni, azt is, hogy nem reagálunk, nem sodródunk tömegekkel, hanem letisztulva figyelünk belső hangra, merre kell menni, mit tehetünk önmagunkért, s majd másokért is.

Válaszok, útjelzők segítik életünket, s nem elég bekapni valami szert, rohanni tovább, ahogy az sem segít, ha belefeledkezünk életünkbe, uralnak szokások, vagy épp sajnáltatva élünk, mert nem teszünk semmit, s elvegetálunk. Egyes emberek már ekkor halottak..., csak nem hajlandók észrevenni, hogy aktív részvételt kíván élete a változáshoz.

Emiatt a vallások sem segítik az embert, főként azok nem, amelyek mindezt tiltják, elhallgatják, s úgy tesznek, mintha valami külső személy okolható lenne bármiért, vagy passzívan fohászkodnak, s várnak valami csodára... Pedig Jézus megmutatta, hogyan legyen mustármagnyi hitük, hogyan szabaduljanak, hogyan tudatosítható, hogy képesek rá, csak félreviszik tanításait, s hamisságban tartanak tömegeket.

Ezen dogmák főbb problémája, hogy utat nem mutat, hamisan áldozati báránnyá tették a tanítót, és papságuk magukat tette tudókká, függésben tartva követőit, kik vakon hisznek, de semmit nem tesznek magukért, mert azt hiszik a gyónás, mise segíti őket. 

Nem kell templom a megszabaduláshoz, s nem kell pap sem, egyedül is megtalálható, hogy a test a lélek temploma, felelős érte ember, s pusztán pszichológiai fejlettség szükséges ahhoz, hogy ember közelebb kerüljön Istenéhez!

"Alattad a föld, feletted az ég, s benned a létra."-Weöres Sándor megvilágította utat a Teljességhez.


A keresztet letenni, megváltódni önmunka, csak merni kell meghaladni azt a sok évszázados kollektív börtönt, amit emeltek Isten és ember közé!

Pedig ami kint-az bent, ami fent-az lent: értelmezd vándor.
Valójában te vagy Az, te benne vagy, s ő benned!

Kívánom, hogy merj elindulni megismerni és élj szabad akarattal, mely a gondolkodási képesség tükre. Merd meghaladni, mi fájdalmat okoz, s merj szembesülni is alázattal, mert az élet korlátok között zajlik mindaddig, míg nem érted, nem éled azt, ami több, mint a testtudat!
"Amikor a kettőt eggyé teszitek..."
(forrás: Életrevaló - belsőfény)

Kapcsolódó írás
A teljesség felé:

Weöres Sándor 32 évesen adta ki A teljesség felé című metafizikai kötetét, amit Hamvas Bélának
 ajánlott.
Weöres Sándor:A TELJESSÉG FELÉ:

Weöres Sándor A teljesség felé (részletek) - videó (Egyed László rajzai)
forrás:Kaszás E