2019. május 3., péntek

Ez a szabadtüdővel merülő pár olyan víz alatti világokat tárt fel, melyeket még soha senki



Milyen hosszú ideig tudod visszatartani a lélegzeted? Egy perc? Kettő? Öt? A szabadtüdős merülés esetében ez a számítás élet és halál kérdése. Ha valaki kizárólag egy légzésre támaszkodik, a víz alatti tájak felfedezéséhez szükséges időt a tüdő kapacitása határolja be.

Guillaume Néry és Julie Gautier

A francia szabadtüdős merülés bajnokai, Guillaume Néry és Julie Gautier számára nem idegenek ennek a sportnak a lehetőségei és veszélyei - a mélyvízi búvárkodás légzőkészülék nélkül. Több világrekorddal is büszkélkedhetnek és mindketten ismernek olyanokat, akik túl mélyre merültek vagy túl hosszú ideig maradtak, és meghaltak.

Guillaume Néry

A versenyszerű szabadtüdős merüléses pályafutásuk végén a régóta partnerként élő pár, akiknek van egy közös lánya, úgy döntöttek, hogy minden szabadidejüket a filmkészítésre fordítják. Szerették volna megpróbálni átadni ezt az egyedülálló, oxigénmentes örömet, amely életük szenvedélyévé vált.

Miközben Néry lemerül, majd fut a tengerfenéken egyetlen lélegzettel (több mint hét percig képes visszatartani a lélegzetét), Gautier is ott van mellette operatőrként szintén mindenféle légzőkészülék nélkül, és követi minden mozdulatát.

Julie Gautier

Az "Egy levegővel a világ körül" című rövidfilmben a 37 éves Néry és a 39 éves Gautier elviszi a nézőket a Föld legcsodálatosabb víz alatti birodalmaiba. A forgatás során felvételeket készítettek Mauritiustól kezdve egészen Mexikóig és Japánig és sok másik helyszínen, ahol Néry és Gautier a tapasztalataikra támaszkodva fedezték fel a víz alatti romokat, úsztak egy vastag jéglemez alatt, és alvó ámbráscetekkel találkoztak. Olyan bámulatos képeket osztanak meg a nézőkkel a bolygónkról, amelyeket a legtöbb ember soha nem láthat.
(forrás:ujvilagtudat.blogspot.com)

"Egy levegővel a világ körül" - videó
forrás:videa.hu - fr01