2019. május 5., vasárnap

Kétszer szabadult a halál torkából Oszter Sándor



Oszter Sándor olyan kalandos életet él, amire sokan csak vágynak. A színésszel azonban nem csak jó dolgok történtek, mint kiderült, kétszer szabadult a halál torkából. Állítja, sokáig nem is foglalkozott azzal, hogy mi várja a túlvilágon, ám a második ilyen eset óta gyakran töpreng azon, vajon mi történik a halál után.

Oszter a klinikai halál állapotában fényforrássá vált
Fotó: Cser Dániel

– Kétszer is meghaltam. Huszonhárom éves koromban a Meztelen vagy című filmet forgattam, és a rossz körülmények miatt elkaptam egy durva májfertőzést, hónapokig feküdtem karanténban. A vizsgálatok során kétszer csináltak májfunkciós vizsgálatot, ilyenkor egy különleges szert kap az ember, ami arra szolgált volna, hogy megnézzék, mennyire javult vagy épp romlott az állapotom, ehelyett azonban kétszer meghaltam. García Lorcát olvastam, mielőtt a vizsgálóba vittek. Ott adtak egy pirulát, én pedig néhány percen belül állítólag leestem az asztalról. Látomásom volt. Én voltam García Lorca, akit fejbe lőttek a folyóparton, épp ahogy azt néhány perccel azelőtt olvastam. Még a golyó csapódását is éreztem a homlokom közepén, annyira valóságos volt. Később a kórteremben tértem magamhoz, és elmesélték, hogy néhány percig a klinikai halál állapotában voltam, megállt a szívem, összeomlott a keringésem – mondta a színész a Lokálnak adott interjújában, majd elmesélte másik élményét is, amikor fényt látott, s azt hitte, már sosem lehet élő emberként jelen.

A színész kétszer menekült meg a halál torkából
Fotó: Pozsonyi Zita


– A második alkalommal fel akartam kiáltani, hogy „meghalok”, de már nem jött ki hang a torkomon. Erre egy furcsán kellemes emlékként tekintek. Elszálltam ugyanis egy fényes folyosón, és boldog voltam, majd egyre kisebbnek éreztem a testem, de egyre nagyobb melegség öntött el. Fényforrás lettem, ami egy nagyobb fény felé haladt, és végül egyesültem vele. A tudatom megmaradt, csak a testem tűnt el, és rettenetesen jól éreztem magam – idézte fel halálközeli élményeit Oszter Sándor.
(forrás: lokal.hu - blikk.hu)

A világnak szívében-Oszter Sándor - videó
forrás:Chrome Rt Official