2019. május 29., szerda

Peller Mariann a velünk született bölcsességről



Csepregi Éva valóban ragyog, szépsége ma is sugárzik. Ez pedig csakis úgy lehetséges, ha az ember lelke nagyjából rendben van. Nem cipel magával olyan, ebben az életben szerzett terheket, amelyek lefelé görbítenék a száját. Persze, biztos vagyok benne, hogy neki is voltak, sőt talán ma is vannak mélypontjai, nehéz időszakai. Minden ember életében jönnek nehézségek, olyan élethelyzetek, amelyekből legszívesebben azonnal kimenekülnénk.


Az okos ember beleáll a nehéz helyzetbe, az élettől kapott feladatba, és mindent elkövet, hogy azt a javára fordítsa. Ez nem azt jelenti, hogy anyagi gyarapodás lesz a vége, sokkal inkább azt, hogy lelki-szellemi fejlődést érhet el általa. Legyen az betegség, válás, a gyermekünk boldogtalansága vagy a munkahelyünkről való elbocsátás, az, aki viszont már azzal is tisztában van, hogy ez a helyzet valójában csak a fizikai síkon, a duálisan gondolkodó, emberi ego számára számít „rossznak", az az ember elérte a bölcsességet.

Sokan vannak, akik a bölcsességet hosszú, fordulatos életük során szerzik meg. Akadnak olyan lelkek is, akik már fiatalon bölccsé válnak, attól a komoly, és többnyire súlyos életfeladattól, amit gyerekként vállaltak. De olyan érett lelkek is élnek közöttünk, akik sugározzák a bölcsességet, már egészen fiatal korukban – és nem azért, mert ebben az életükben sokat tanultak! Nem, hanem azért, mert hozzák magukkal.

Az igazság az, hogy minden lélek, aki nem először született le a Földre, emberi testbe, számtalan emléket, lelkébe égetett képet, félelmet, de tudást is hoz magával. Úgy lehet elképzelni, mintha a lelkünk egyfajta számítógép lenne, hardware, amely hordozza magában a sok-sok programot, amit az életei során írt magának, egy-egy nehéz vagy boldogságot jelentő élethelyzet tanulságai alapján. Ezek között a programok, vagyis tanulságok között ott van minden addigi életük során megszerzett tudásuk, és ez nem tárgyi tudás, sokkal inkább a szeretet kristálytiszta bölcsessége, és annak mindenféle megnyilvánulási formája – türelem, önfeláldozás, empátia, elfogadás, hála, békevágy, hazaszeretet és ehhez hasonló magasztos érzelmek formájában. Ezeket könnyedén elő tudja hívni az igazán bölcs lélek.

De a legtöbbünknek szüksége van arra, hogy valami vagy valaki valahogyan felidézze bennünk az alvó tudást. Gondolj csak bele, hogy veled előfordult-e már olyasmi, amikor egy könyvben olyan mondatot olvastál, aminek hatására azt érezted, ezt a gondolatot te mindig is tudtad, csak valahogy nem tudott „előjönni". Olyan érzés, mint amikor nézel egy filmet, és egy jelenettől olyan érzésed támad, hogy én ezt pontosan tudom, milyen érzés lehet, pedig ebben az életben még soha nem éltem át. Ez nem déjá vu! Ez maga, az Aha!-élmény.

Nekem még a karomon is feláll a szőr tőle, amikor olyan gondolatot olvasok (bevallom, velem spirituális témájú könyvek olvasáskor szokott a leggyakrabban előfordulni), amelyen rögtön úgy érzem, megérintett. Sőt nemcsak hogy megérintett, de tudom, hogy igaz, ami oda van írva, egyszerűen biztos vagyok benne, a zsigereimben érzem. Idő volt, míg elkezdtem tudatosan figyelni ezekre az apró, fizikai tünetekre, amikből mára könnyen ráismerek a számomra értékes és főleg igaz tudásra. Ezt nevezhetjük a hozott bölcsességnek. Az, hogy most leírom mindezt, hogy elgondolkodtam azon, mit is jelent a hozott bölcsességünk, szintén egy módja annak, hogy a felszínre hozzam a bennem elrejtett tudást. Ami pedig mindig is itt volt velem, csak új és új élethelyzetek kellettek hozzá, hogy újra aktívan a birtokomba kerülhessen.

Ha te is veszed a fáradságot, és merengés, gondolkodás vagy olvasás közben tetten éred magad, hogy ettől most kirázott a hideg, vagy ez most valamit nagyon is megmozdított benned -, akkor máris tudatosítottad magadban az elsődleges jeleit annak a bölcsességnek, amelyet te is magaddal hoztál, a lelkedbe zárva. Így fogsz ráismerni, és így fogod tudni a mostani életedben a javadra fordítani.
(forrás: Peller Mariann - life.hu)

Csepregi Éva gyerekkora óta hisz az őrangyalokban - videó
forrás: TV2 Magyarország