2019. július 31., szerda

Az Istenbe vetett hitem megadott mindent – Denzel Washington


Amikor egy olyan személytől kapunk tanácsot aki sikereket ért el az életében, mindig erősebbnek érezzük magunkat, ezért ma elhoztunk nektek néhány olyan megszívlelendő idézetet, amelyeket a híres színész Denzel Washington fogalmazott meg.

Denzel Washington kétszeres Oscar-díjas és kétszeres Golden Globe-díjas amerikai színész, rendező, producer


Ő egy Istenhívő személy ezért megkérték, hogy mondjon néhány szót egy egyetemi évzáró ünnepségén az USA-ban. A most következő szavakat mondta Denzel, a hitről és Istenről:

Mindenben amit csinálunk az Istent kell az első helyre helyezzük. Mindenem amim van, minden amit sikerült elérnem az életben, a sikereim, az életem, Istennek köszönhetem. Minden az Isten irgalmából van. 40 évvel ezelőtt fejeztem be az egyetemet, az osztályzataim egyáltalán nem voltak elragadóak. Ültem az anyám üzletében, a tükörbe néztem és azon gondoltam mit kezdjek az életemmel. A nagymamám aki nyugodtan üldögélt egy széken, mosolygott majd szép nyugodtan azt mondta, sokra viszed az életben, megismernek majd az emberek és számos ember életét megváltoztathatod, nem kell mást csinálj csak hinned kell Istenben.

Megismertek az emberek lehet, hogy életeket változtattam meg, de nem ez a fontos, a fontos az, hogy amit a nagymamám mondott az velem maradt. Segítve voltam, megkaptam az útbaigazítást. Lehet, hogy én nem voltam mindig Isten mellett, de Isten mindig velem volt. Mindenben amit csináltok, helyezzétek az első helyre Istent. Merjetek nagyot álmodni, tanuljatok és tűzzetek ki célokat. Az álmok célok nélkül csak álmok maradnak, célok nélkül csak a szomorúságot táplálják. Legyen célotok, életcél, napi és heti cél. Én megpróbálok minden napra egy célt kitűzni, néha az a célom, hogy ne szidjak naponta valakit. Fontos, hogy legyen célunk azért, hogy fegyelmezettek legyünk.


Fegyelem nélkül nem érjük el a célunkat, a nehéz munka, a hibák és azok a dolgok amiket tanulunk, gyümölcsöt teremnek. A sikeres emberek sikeresek, mert dolgoznak, fegyelmezettek és hibáznak. Ha nem hibázol akkor nem tudod, hogyan kell a dolgaid jobbá tenni. Ne keverjétek össze a mozgást a haladással. Ha nem állunk egy helyben az még nem jelenti azt, hogy haladunk is. Ha körbe – körbe szaladunk, akkor nem jutunk sehová igaz?

Jegyezzétek meg, soha nem fogtok látni egy teherautót személyes dolgokkal felpakolva, a halottaskocsi hátánál úton a temetőbe. Nem az a fontos, hogy mennyid és mid van, hanem az, hogy mit csinálsz azzal amid van. Este mielőtt lefeküdni készültök, mielőtt imádkoznátok, tegyétek a papucsotokat az ágyatok alá, mert akkor amikor felébredtek és lehajoltok, tudjátok megköszönni Istennek azt, hogy ismét kaptatok egy napot arra, hogy jó dolgokat vigyetek véghez.
Emberek, tegyétek az első helyre Istent minden nap!

(forrás: ketkes.com)

Denzel Washington Motiváció - Soha Ne Add Fel! - videó
forrás:revolhungary