2019. július 6., szombat

Egy régi legenda szerint egyszer mindenki találkozik a Jóistennel!


Egy ősi legenda szerint egy napon mindenki találkozni fog a Fennvalóval. Bármilyen alakban jelentkezhet, lehet akár egy koldus, egy öregember, de egy cica is. A sorsunk pedig attól függ, hogyan viselkedünk abban a percben.


Egyszer volt egy férfi, akinek három nagy álma volt: egy jól fizetett munkahely, hogy egy gyönyörű nővel utazhasson a világban, és hogy híres legyen. Egy hideg téli napon a férfi épp egy igen fontos interjúra sietett egy híres céghez, amikor pontosan előtte összeesett egy idős ember. A férfi úgy tett, mintha mi sem történt volna, arra gondolt, biztosan részeg volt az idős ember, és tovább rohant, hogy elérjen az interjúra. Azonban az állásinterjún nem volt szerencséje, nem vették fel.

Egy este az utcán sétált a férfi, amikor meglátott egy színi csoportot, akik épp a járókelőket szórakoztatták. Megállt, hogy ő is hadd mulasson egy keveset. Az előadás rövid volt, de szórakoztató, az emberek tapsoltak, majd továbbálltak. A darab főszereplője egy idős bohóc odament a férfihez, hogy megkérdezze, mennyire tetszett neki az előadás. A férfi azonban undort érzett, mikor a bohóc odament hozzá, elfordult, és faképnél hagyta.

Egy esős éjszaka, a férfi a barátja születésnapjáról rohant haza, alig várta, hogy beüljön a kádba, és vegyen egy forró fürdőt. Mikor a háza elé ért, látta, hogy egy nő ül a zuhogó esőben, és sír. Arra kérte, hogy, ha tud segítsen neki, egy baleset következtében problémákkal küzd. Csak hallgassa meg, azt kérte tőle, a férfi szeme előtt azonban a forró fürdő lebegett, és faképnél hagyta a nőt.

A férfi egész életében nagyon boldogtalan volt, majd meghalt. Az égben találkozott az őrangyalával, és azt mondta neki.

– Három álmom volt, de egyik sem sikerült.

– Nagyon sajnálom– mondta az őrangyal. – Mindent megtettem azért, hogy boldogabb legyél, de szükséged lett volna a szívedre, a szemedre és a kezedre.

– Hogyan?

– Emlékszel arra a férfira, aki elesett az utcán? Az volt a cég igazgatója, akin, ha segítettél volna, lehetősége lett volna, hogy felvegyen téged. Csupán a segítő kezedre lett volna szükséged. A bohóc valójában egy gyönyörű nő volt, vele beutazhattad volna a világot, és még gyerekekkel is megajándékozott volna. Csupán a szemedre lett volna szükség, hogy meglásd a festék mögött a szerelmes nőt. Az a nő pedig, aki a házad előtt a padon ült, egy híres író volt, aki épp egy családi válságon ment keresztül. Ha segítettél volna neki, akkor könyvet írt volna rólad, amely által a harmadik kívánságod is sikerült volna, végre híres lettél volna. A szívedre lett volna szükség csupán, hogy át tudd érezni az elesettségét – felelte az angyal.

Mottó: az élet számtalan lehetőséget kínál mindenkinek, csak észre kell venni őket. Nem csak azért kell segíteni másokon, hogy megkapj valamit, hanem hogy boldogabb lehess!

(forrás: filantropikum.com)

Kaocsolódó írás:
Őrangyal, aki vigyáz reád! 

Hogyan segítenek nekünk az angyalok? - videó
forrás:Slezák Marcsi spirituális tanító