2020. március 28., szombat

DR. EDITH FIORE NYUGTALAN HOLTAK



A könyv a megszállottságról és annak gyógyításáról szól.
A híres, amerikai pszichológusnő így vall művéről:  
A Nyugtalan holtakban nem próbálom meg bebizonyítani, hogy szellemek valóban léteznek, és azt sem, hogy betegeimet valóban szellemek szállták meg. Ehelyett inkább azt mondom el, hogy mi minden történik a rendelőmben naponta, és bemutatok egy igen hatékony - bár nem mindenható - terápiás módszert, amely a huszadik századi hipnoterápia kontextusába helyezi az ősi fogalmakat.


Betegeimmel abból a munkahipotézisből indulunk ki, hogy a személyiség túléli a test halálát. Az évek során sok ember számolt be nekem arról, hogy szeretteik szellemeinek jelenlétét érezték, néha közvetlenül azok halála után. Gyakran csak tudták, hogy ott vannak. Máskor látták, vagy hallották
őket, vagy egy bizonyos illat - az elhunyt parfümje, vagy kedvenc pipadohányának illata, stb. - utalt a jelenlétükre. Ezek a szellemek nem voltak földhöz kötött szellemek, hanem csak látogatóba jöttek a
szellemvilágból, hogy segítsék, és vigasztalják az ittenieket. Azok az entitások okoznak problémákat, amelyeknek nem sikerült a túlvilágba való átmenet. Ezek az emberek megszállásával ártalmas és pusztító hatást fejtenek ki. 

Azzal, hogy segítünk a megszálló szellemnek távozni, megszüntetjük az ártó hatásokat, ami sokszor drámaian megváltoztatja a beteg életét. Azért éreztem szükségét annak, hogy ezt a könyvet megírjam, mert a megszabadítás valóban működik. Lehet, hogy szokatlan és nyugtalanító dolgokat fognak itt olvasni, de remélem, hogy az önmagukon és másokon is tapasztalt jelenségek magyarázata végül is a segítségükre lesz. 
Talán kiderül, hogy az eddig megoldhatatlannak hitt problémáik megoldhatóak, és meg lehet találni a megoldáshoz szükséges módszereket. Mindenesetre legalábbis új távlatok nyílhatnak fel önök előtt az emberi viselkedés megértésében. 

Ami itt feltárul, talán arra készteti önöket, hogy elgondolkozzanak azon a lehetőségen, hogy valóban van élet a halál után - és ez a hit már önmagában is alapvető, mély változásokat idézhet elő önökben.
E könyv egyszerre szól a laikusokhoz és a szakmabeliekhez, akik saját fegyvertárukba illeszthetik terápiás módszereimet. Egyes fejezetek bizonyos értelemben a professzionális gyógyítóknak szóló
tankönyvnek is tekinthetők. 

A Nyugtalan holtakban felhasznált esettanulmányok annyira kényes és személyes természetűek, hogy szükségesnek és fontosnak tartottam megvédeni betegeim inkognitóját. E cél érdekében titokban tartottam nevüket, de összes lényeges tulajdonságaikat hűen bemutattam.
De nem kell a reinkarnációban hinniük ahhoz, hogy eredményesen alkalmazhassák az itt bemutatott módszereket és eredményeket.
 
 Dr. Edith Fiore

 Dr. Raymond A. Moody, Jr., az ÉLET AZ ÉLET UTÁN és a TÚLVILÁGI FÉNY szerzője:

 Lehetséges az, hogy egy „túlvilági", testetlen „szellem" vagy „entitás" rákényszerítse akaratát egy élő emberi lényre, és ezzel tudat- és viselkedészavarokban megnyilvánuló megszállottságot okozzon?
Annak ellenére, hogy a nyugati pszichológia és orvostudomány egészében véve elvetette ezt a
lehetőséget, mint amely nem is érdemel komolyabb meggondolást, bizonyos kultúrákban az emberek évezredek óta hiszik, hogy mindez valóság. Ugyanakkor ezekben a kultúrákban többféle megszállottságot megszüntető, „ördögűző" módszert is alkalmaznak a megszállottság okozta betegségek ellen, és ezek a módszerek gyakran valóban jól látható gyógyuláshoz vezetnek.
Őszintén megmondom, fogalmam sincs, hogy a „megszállottság" végül is „valóság" vagy nem, de két dolgot biztosan tudok. Az első az, hogy én is - mint oly sok más pszichiáter - találkoztam a praxisomban néhány igen zavarba ejtő esettel, ahol úgy látszott, hogy a beteg egy olyan sajátságos tudatváltozáson ment keresztül, amely az elmebetegségek semelyik általam ismert kategóriájával sem írható le, ugyanakkor nagyon is emlékeztetett a középkori irodalomban leírt „megszállottságra".
Másodszor, aligha tagadható, hogy a „megszállottsággal" kezelt személyek tünetei néha drámai hirtelenséggel szűnnek meg az „ördögűzés" után. Természetesen ezek egyikéből sem következik szükségszerűen az, hogy a megszállottság tényszerűen „valóságos" jelenség, ám mindezek együtt azt sugallhatják, hogy itt az emberi tudat egy olyan szokatlan változatával van dolgunk, amely nem azonos az elmebetegséggel, és amely önmagában is megér egy kis vizsgálódást.
Különös módon a huszadik század kezdetétől fogva a pszichológia területén dolgozó szakemberek nem fordítottak túl sok figyelmet arra, hogy aprólékos, önelemző munkával feltárják azt a sokféle szokatlan, és néha látványos tudatállapot-változást, amelyekre az emberi elme hajlamos. Ebben a légkörben lenézték és semmibe vették az olyan tudósok úttörő munkáit, mint amilyen William James volt, és a legtöbben komolyan állították, hogy a lélek, mint tudattal bíró dolog nem tanulmányozható, és a „pszichológia" csupán az „objektív módon megfigyelt viselkedés" vizsgálatára korlátozódhat.
Napjainkban ez a megítélés változik, és ma már szép számmal vannak olyan komoly, jól képzett pszichológusok és orvosok, akik elkötelezték magukat a megváltozott tudatállapotok vizsgálatának.
Kollégám és barátom, dr. Edith Fiore, igen érdekes tanulmányt írt az egyik legellentmondásosabb tudatállapotról, a megszállottság ősi rejtélyéről. Akár felmerül önökben - mint ahogy bennem is - néhány kérdés a megszállottság végső „valóságát" illetően, akár nem, abban biztos vagyok, hogy önöket is magával ragadja ez az emberi lélek, és szellem határvidékein végzett kutatásokról szóló eleven, rokonszenves beszámoló.
(forrás:viszavzsodor.blogspot.com)

A könyv itt olvasható
DR. EDITH FIORE NYUGTALAN HOLTAK:
https://docplayer.hu/2340881-Dr-edith-fiore-nyugtalan-holtak.html

DR. EDITH FIORE NYUGTALAN HOLTAK (részlet) - videó
forrás:ThinkingAllowedTV