2020. március 17., kedd

Istentiszteleten gyógyult meg a Karthago frontembere


Takáts Tamás szerint a Szentlélek egy pillanat alatt meggyógyította őt.
Állítja, egy istentiszteleten Jézus csodájának köszönhetően gyógyult meg lába.


Takáts Tamás nemrég porckopás miatt bedagadt térdekkel látogatott el egy istentiszteletre, ahol aztán isteni csoda történt vele. A Karthago frontembere elmesélte, a pap egyszer csak arra kérte a híveket, hogy forduljanak oda a mellettük ülőhöz és mondják neki azt, hogy „Jézus nevében meggyógyulsz".

„Mellettem egy vízvezeték-szerelő haverom ült, aki felém fordult, majd azt mondta: 
Jézus Krisztus hatalmas nevében meggyógyultál most.
Abban a pillanatban rám szállt egy hirtelen jött forróság, libabőrös lettem, olyan érzés járt át, mint amikor valami nagyon szép zenét hallok, 
vagy valami nagyszerű élmény ér. Éreztem, hogy föl kell állnom, fel kell pattannom a helyemről. Eldobtam a mankóimat, és nem csupán jártam nélkülük, futottam egy nagy kört a gyülekezet épületében. Konkrétan megtapasztaltam a „Kelj fel és járj" élményét."
(forrás: hitradio.hu - life.hu)

Takáts Tamás Karthago - Requiem (Original Video Clip 1982) - videó
forrás: Zoltán Horváth

 Volt egy fiú… Akinek a tragikus halálából született a Karthago együttes Requiem című dala. Sokáig szinte mindenki úgy tudta, a tömeg taposta halálra egy régmúlt koncerten, s ezért szerepelt a fájdalmasan szép nótában a „Ha hallod majd az elefántdübörgést” sor is. Azóta kiderült, a 16 éves várpalotai középiskolásnak 1981. február 13-án, a székesfehérvári Köfém sportcsarnokban leállt a szíve és ez okozta a halálát. Hozzájárult a drámához, hogy a koncert előtt vagy alatt gyógyszerre ivott alkoholt. Pedig korábban eszébe sem jutott.