2015. szeptember 8., kedd

20 évvel ezelőtt megmentette ezt a “szörnyeteget”, ami ezután történt mindenkit ledöbbentett!


Pochot a világhírű krokodilt sokan ismerték, emberközeli életét rengetegen követték nyomon. Az 50 éves korában, természetes halállal elhunyt krokodil temetésén több száz barátja és csodálója vett részt.




Az alábbi videóban egy különleges és mély barátság történetét láthatjuk, mely ráadásul egy krokodil és egy ember között szövődött. A több mint húsz évvel ezelőtt kezdődött barátság 2011-ben ért véget, a világ legbarátságosabb krokodilja ekkor hunyt el.




Amikor megismerkedett gazdájával és barátjával, Sheddennel a “kis” állat alig két és fél méter és közel 70 kilós volt. A férfi megsebesülve találta meg a krokodilt, alig tudott mozogni, halálán volt. Hat hónapon keresztül ápolta, etette, gyógyszert adott neki, még együtt is aludtak, hogy Pocho érezze, hogy szeretik és biztonságban van.




Amikor a krokodil felépült, elvitte a közeli tóhoz, hogy visszaengedje a természetes életközegébe. Azonban az állat nem akart ott maradni, hazáig követte a férfit. Így alakult ki közöttük az életre szóló barátság.

A férfi valósággal beidomította a krokodilt, hallgatott a nevére, odament, ha szólította, együtt játszottak. Számos turista látogatta meg őket, hogy megnézze a szokatlan látványosságot.

(forrás: femzine.com)
Az ember, aki krokodillal úszik – videó