2015. szeptember 14., hétfő

Baba Vanga - a vak jövendőlátó



„Egy nap Amerikában a Fehér Házba egy fekete ember érkezik, az óceánon túl a feketék fehérek lesznek. 2010 novemberében kitör a harmadik világháború, amely 2014-ben fejeződik be. Kétezer év után, 2050-ben megszűnnek a tömegkatasztrófák és vízözönök. Ezer év béke és jólét vár az emberiségre. 2125-ben a magyarok megfejtik a kozmikus lények üzenetét.” Tizennégy évvel az 1996-ban bekövetkezett halála után a Vanga néven világhírnévre szert tett macedón származású vak bolgár jósnő, Vangelia Gusterova még mindig sokkolja a világot próféciáival. 


Baba Vanga


Amikor koraszülöttként 1911. január 31-én a macedóniai Strumicában világra jött, életben maradási esélyei olyan kicsinyek voltak, hogy nem siettek a névadással. Azután minden várakozás ellenére mégis felerősödött. Tizenegy éves korában homokviharba került, amely házuktól 100 méterre repítette, s elveszítette látását. A vak lány látnoki képességei 16 éves korában bontakoztak ki. Eleinte csak a helyieknek jövendölt, de a beigazolódott jóslatai lassan egész Kelet-Európában híressé tették. Kultusza egyre nőt, s a kommunizmus idején a materialista ideológia ellenére a bolgár állam hivatalos jósnőjévé nyilvánították, munkájáért állami fizetést kapott. A jóslásért az államnak kellett fizetni. Bolgároknak 10 levába (1600 forint) került a jóslás, míg a külföldieknek 50 dollárt kóstált, s a listán fél évig is kellett várakozni. Becslések szerint Vanga több mint 100 millió dollárt keresett.

Todor Zsivkov rezsimjének, élete során közel egymillió ember kereste meg. 

Hivatalos kutatások szerint jövendöléseinek 84 százaléka beigazolódott, a maradék a nem értelmezhető kategóriába tartozott. Próféciáit Nostradamushoz hasonlóan csak utólag, az események bekövetkezése után lehetett értelmezni. Például egyik, 1980-ból származó jóslata szerint Kurszk víz alá kerül a század végén és az egész világ siratni fogja. Húsz évig mosolyogtak rajta, mígnem elsüllyedt a hasonló nevű tengeralattjáró. A másik hasonló híres jóslata 1989-ből: „2001 szeptemberében amerikai testvérek esnek el vasmadarak támadásától és patakokban folyik majd az ártatlanok vére.” Ezzel utalt a WTC ikertornyai elleni támadásokra. Magáról azt mondta, hogy filmszerűen látja az eseményeket, kapcsolatba tud lépni az elhunytakkal. Minden élőlénynek megvan a maga szelleme, amelyek körülvesznek bennünket. Látomásait unokahúga jegyezte fel. 


Vanga megmondta előre a háború befejezésének évét és a Harmadik Birodalom sorsát, majd megjósolta a prágai tavaszt, Indira Gandhi, Diana hercegnő tragikus sorsát, a csernobili katasztrófát és a Szovjetunió szétesését is. Sokan gondolják úgy Bulgáriában, hogy a Szimeon Szakszoburgotszki Vanga egyik jóslata hatására alapította meg a népi mozgalmát, amely végül a miniszterelnöki székbe juttatta. 




Az elkövetkező évekre Vanga nem sok jóval kecsegtet bennünket. Jóslata szerint a harmadik világháború Indosztán irányából érkezik, eleinte hagyományos fegyverekkel vívják, majd atomfegyverekkel folytatják és 2014-ben vegyi fegyverek európai bevetésével fejezik be. Mint jövendölte, még ebben az évben lép hivatalba Amerika utolsó elnöke, nem sokkal később ugyanis a nagy gazdasági válság kettészakítja az országot. Európa 2016-ra csaknem elnéptelenedik, Kína lesz a világ vezető gazdasági nagyhatalma, az Északi sark jege pedig 2033-ra elolvad. 

A század közepétől azonban Vanga látomásai szerint új korszak köszönt be. A világgazdaság felvirágzik, kétezer év után megszűnnek a tömegkatasztrófák és vízözönök. Ezer év béke és jólét vár az emberiségre. Az egyszerű ember a fénysebesség tízszeresével fog utazni a világűrben. Négyezerben vége lesz a Vízöntő korszakának, s 7000-ben vége az emberiség földi évszámlálásának. De ez nem a világvége, az emberiség ugyanis meghódítja a világűrt. A Bibliában megírtakat megerősíti. Be fog következni az Apokalipszis és Krisztus ismét eljön fehér ruhában. 

1996 elején Vangánál tüdőrákot diagnosztizáltak és megmondták neki, hogy fél év van hátra életéből. „Nem, még három évem van!” – állította. Nem úgy történt, ezúttal az orvosoknak és a tudománynak lett igaza. Végrendeletében azt kérte, hogy házát alakítsák múzeumnak, és ehhez egy kisebb összeget is meghagyott.

Pár jóslata a jövőből: 

2010: a harmadik világháború novemberben kezdődik és 2014 októberéig tart. Vegyi és nukleáris fegyvereket is bevetnek 

2011: a nukleáris háború miatt az északi féltekén sem állati sem növényi életforma nem marad 

2014: rengeteg ember szenved bőrrákban és már bőrbetegségben - a vegyi háború következtében 

2016: Európa népessége nagyrészt kihal 

2018: az Új Kína világhatalomra kerül 

2023: kis változás a Föld pályájában 

2025: Európa népessége növekedésnek indul 

2028: új energiaforrást találnak fel (valószínűleg termonukleáris reakciókon alapszik majd). Az éhezésnek lassan vége. Ûrexpedíciót indítanak a Vénuszra 

2033: a Sarkkör jege olvad, az óceánok szintje megemelkedik 

2043: a világ gazdasága virágzik. Európában a muzulmánok szereznek hatalmi pozíciót 

2046: bármilyen emberi szerv cserélhető (klónozással?). A testcsere egyikévé válik a legjobb gyógyító eljárásoknak 

2066: a muzulmán Róma elleni küzdelemben az Egyesült Államok beveti új fegyverét, amely a klímára hat, erős fagyást, hideget előidézve 

2076: megvalósul az osztályok nélküli társadalom 

2088: új betegség üti fel a fejét: a néhány másodperc alatti öregedés 

2097: megtalálják a gyors öregedés gyógymódját 

2100: mesterséges nappal világítják meg a Föld sötét részeit 

2111: az emberek élő robotokká válnak 

2123: háború kis népek között. A nagyobb nemzetek nem avatkoznak be 

2125: Magyarország jeleket kap az űrből 

2130: vízalatti kolónia jön létre 

2167: új vallás alakul 

2170: hatalmas szárazság 

2183: a marsi kolónia követeli függetlenségét a Földtől 

2187: két nagy vulkánkitörést is megakadályoznak 

2195: a tengeralatti kolóniák virágzanak, gazdagok élelemben és energiában 

2201: a Nap termonukleáris folyamatai lassulnak, csökken a hőmérséklet 

2221: miközben az élet lehetőségei után kutatnak az űrben, valami rettenetessel kerülnek kapcsolatba 

2256: új, kegyetlen kór kerül a Földre 

2262: a bolygók pályái fokozatosan megváltoznak 

2273: sárga, fehér és fekete együtt: új emberi faj 

2279: energia a semmiből (talán vákuumból vagy a fekete lyukakból) 

2288: időutazás. Új kapcsolat az idegenekkel 

2291: a Nap hűlőben. Kísérlet, hogy visszaállítsák világítóképességét 

2296: hatalmas napkitörés. Megváltoznak a gravitációs viszonyok. Régebben fellőtt űrállomások és szatellitek zuhannak a Föld felé. 

2299: francia gerilla-akciók az iszlám ellen 

2302: az Univerzum új törvényei és titkai kerülnek napvilágra 

2304: a Hold titkai többé nem titkok 

2341: valami szörnyű közeleg az űrből 

2354: a mesterséges nappal baleset történik, óriási szárazságot idézve elő 

2480: 2 mesterséges Nap ütközése 

3005: háború a Marson. 

3010: üstökös találja el a Holdat. A Föld körül porgyűrű keletkezik 

3797: ez alkalommal a Földön minden élet elpusztul, de az emberi faj egy másik naprendszerben otthonra talál 

3803: az új bolygó kevéssé lakott. Az emberek nemigen kommunikálnak egymással. Az új klíma hatására emberi mutánsok alakulnak ki 

3805: háború az emberek között a forrásokért - a népesség több mint fele elpusztul 

3815: a háború vége 

3854: a civilizáció fejlődése látszólag megáll. Az emberek hordákban élnek, mint az állatok 

3871: egy új prófécia erkölcsi értékeket hirdet 

3874: új egyház jön létre az új értékek alapján, valamennyi népcsoport támogatásávalű 

4302: új városokat alapítanak, az új egyház támogatásával új tudományos technológiák terjednek el 

4302: módszer valamennyi betegség leküzdésére 

4308: a mutálódott emberi faj képes arra, hogy agyi kapacitását akár 34 százaléknál is nagyobb arányban kihasználja. A "gonosz" és "gyűlölet" fogalma teljesen elvész 

4509: Isten fokozatos megismerése. Az emberi faj lassan eléri azt a szintet, hogy képessé válik az Istennel történő közvetlen kommunikációra 

4599: az emberek halhatatlanná válnak 

4674: a civilizáció elérte fejlődésének csúcsát. A különböző bolygókon élő emberek száma megközelíti a 340 milliót. Asszimilálódik idegen fajokkal 

5078: döntés az Univerzum elhagyásáról. 40 százalék ellenzi 

5079: a világ vége 

Természetesen jókat mosolygunk ezeken a "jóslatokon", hiszen annyi mindent hallottunk már és különben is, sem az 1998-as napfogyatkozás alkalmával nem szűnt meg az emberiség, és 2000-ben sem vették át a számítógépek a hatalmat, bár vártuk. 

A jóslatai közül ami éppen aktuális az a harmadik világháború kezdeteként aposztrofált dátum, azaz 2010 november! Ez a dátum már elmúlt, de egy kis plusz információ arról mikor és miért is kezdődött az "arab tavasz": 

(konteo.freeblog.hu): 


A szikra 

A történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek még a komplex  esetleg több éven-évtizeden át húzódó előzményekkel bíró eseményeket is hajlamosak egy-egy konkrét mozzanathoz és személyhez kötni. Hogy ne menjünk túl messzire: a mindenki által ismert (és tőlünk sem időben, sem térben nem túl távoli) romániai „forradalom” gyújtópontját szinte mindenki Tőkés tiszteletes temesvári zaklatásával társítja, de említhetnénk az első világháború kitörésének ürügyéül szolgáló 1914-es szarajevói merényletet is. 

Mindkét eset az úgynevezett casus belli kategóriába tartozik, s az észak-afrikai eseménysorozat gyökerénél is lapul egy hasonló. 

2010. december 17-én egy 26 éves utcai zöldségárus (bizonyos Mohamed Bouazizi) engedély nélkül próbálja eladni portékáját egy tunéziai városka (Sidi Bouzid) főterén. Felbukkan egy rendőr(nő), aki kevesli a felajánlott csúszópénzt és lefoglalja Mohamed teljes árukészletét, valamint azt a taligát, amivel hősünk a pár kilónyi zöldség- és gyümölcskészletét mozgatta. A totál elkeseredett árus hiába próbálja meggyőzni a rendőrt arról, hogy gondolja meg magát és a lefoglalt cuccot adja vissza, a törvény embere asszonya nem tágít. 


Miután a panaszt tenni szándékozó Mohamedet a városházán sem fogadják, a fiatalember végső elkeseredésében vásárol öt liter benzint, majd a kormányzó hivatala előtti téren (számos utcai árus és hozzátartozó gyűrűjében) felgyújtja magát. A súlyos égési sérüléseket szenvedett embert kórházba szállítják, ahol 2011. január negyedikén belehal sebeibe. 


Először (már december 17-én este - milyen érdekes: Temesváron is ezen a napon kezdődött az igazi, szervezett tüntetéssorozat...) Sidi Bouzid lakosai mennek ki az utcára tiltakozni az állami szintű korrupció, a nyomor és a nélkülözések ellen, de napokon belül Tunézia szinte valamennyi településén megmozdulások kezdődnek. A hadsereg és a rendőrség több helyen a tömegbe lő, válaszként a demonstrálók középületeket gyújtanak fel. December 28-án az ország elnöke, Ben Ali már hiába látogatja meg Mohamedet a kórházban, s hiába tesz nyilvános ígéreteket az arab állam közállapotainak javítására, a tüntetők százezrei nem készek a kompromisszumra… Ben Ali és családja január 14-én Szaúd-Arábiába menekül, Tunéziában új (átmeneti) kormány alakul. 


Baba Vanga jóslatai eddig állítólag 83%-ban bejöttek. Ki tudja, lehet hogy ránk fér egy harmadik világégés? 

(Forrás: mno, drinfo, konteo.freeblog.hu,google)


Baba Vanga - videó