2015. szeptember 3., csütörtök

Kvantum gyógyítás



„A kvantumgyógyítás a tudatosság egyik formájának (az elmének) azon képessége, hogy spontán módon kijavítsa a tudatosság egy másik formájában, (a testen) jelentkező hibákat.”
(dr. Deepak Chopra)


Deepak Chopra


dr. Deepak Chopra, amerikai orvos-kutató, a sejtszintű gyógyulás, a test és a lélek együttes gyógyításának napjaink talán legékesszólóbb képviselője. Az endokrinológia (Az endokrinológia a belső elválasztású mirigyek – leginkább a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigyek, a mellékvese, a hasnyálmirigy – működésének élettanával, azok betegségeivel foglalkozik. ) elismert szakértőjeként igen szokatlan megközelítést alkalmazott. Ahelyett, hogy az orvosi beavatkozás kudarcait kezdte volna vizsgálni, és azt hogy miért halnak meg a betegek, a sikeres – csodával határos – gyógyulásokat kezdte tanulmányozni. Azoknak a túlélőknek az eseteit, akik kigyógyították magukat a különféle súlyos betegségekből.

Elvégzett több száz esettanulmányt, amely olyanokról szólt, akik meggyógyították magukat. Vizsgált olyan eseteket, amikor a betegek agydaganatból vagy csontrákból gyógyultak ki, mégpedig rendkívül rövid idő alatt. Ír például egy asszonyról, akinél a rák szinte már az egész testében szétterjedt, és akinek az orvosok csupán néhány órát adtak. Másnap reggel, amikor megvizsgálták, egyetlen tumort sem találtak a testében! A sejtszintű gyógyulásról végzett kutatásainak állításait mindig tudományos kutatási eredményekkel, orvosi leletekkel támasztotta alá!

Dr. Chopra elmondja, hogy a test különböző szerveiben lévő sejtek különböző ütemben termelődnek újra. A máj sejtjeinek például 6 hétre van szükségük, hogy teljesen kicserélődjenek, a bőrsejteknek ugyanehhez mindössze 3-4 hétre. Éppen ezért a gyönyörű, nyári barna színünk is ennyi idő alatt kopik le. A gyomrunkat belülről borító "bélés" 4 naponta cserélődik ki, s ami még ennél is csodálatosabb a szemünk sejtjeinél mindez csupán 2 napot vesz igénybe! Akinek volt már szemműtétje, az ezt az állítást igazolni tudja, hiszen a szemműtéteket követően, két nap múlva, a betegek már kitűnően látnak.

Gondoljunk csak bele, miféle csodáknak a színtere az emberi test, s hogy a belső gyógyító erő, a végtelen intelligencia – amely többek közt tudja, hogy miként utasítsa a szívünket, hogy dobogjon, a hajunkat, hogy nőjön – ez a tökéletes belső tudás a felelős azért, hogy pontosan, a megfelelő időben történjenek testünkben a dolgok! Ez a belső erő, amely akkor is éberen dolgozik, amikor mi alszunk, ez maga a csoda!

Ha igaz, hogy májunk 6 hetente teljesen megújul, márpedig ez nem csupán tudományos elmélet, hanem tény, akkor mi a magyarázata annak, hogy ha valakinél januárban májrákot állapítanak meg, a daganat júniusban is ott van? Hogyan lehetséges ez, hiszen a máj sejtjei ez idő alatt már többször is kicserélődtek? Nemde minden sejtnek vadonatújnak kellene lennie?
Dr. Chopra elmagyarázza, hogy a sejtjeinkben régi emlékek őrződnek, amiket ő "fantommemóriáknak" nevez. Ezek a régi emlékek a sejteken belül betegségeket indíthatnak el. Mielőtt az adott sejt elhal, átadja, mintegy átörökíti a benne tárolt információt a következő sejtgenerációra. Így aztán a betegség fennmarad.

Mesél egy nőről, akinél tüdő- és szívátültetést végeztek, és aki “örökölte” a donor sejtjeiben tárolt memóriákat. Amikor az operáció után felébredt azt vette észre, bár sohasem szerette, most mégis rettenetesen kívánja a McDonalds-ban készített csirkefalatokat és sült krumplit. Kiderült a donor, mielőtt autóbalesetet szenvedett éppen egy McDonalds-ba készült, hogy csirkét és sült krumplit egyen. A hölgynek később aztán több más emlék is megelevenedett. Figyelemre méltó módon ezek az emlékek a férfi donor családjával és korábbi barátnőivel álltak kapcsolatban. Csupa olyan emlék jött elő, amelyek tehát az illető tüdejében és a szívében tárolódtak! Amikor a hölgy az elhunyt donor családtagjaival találkozott, és elmesélte ezeket az emlékeket, az illetők megerősítették, hogy igen, ezek mind a férfi életében történtek, az információ tehát valós!

Ilyen és hasonló történetet minden szervátültetésen és vérátömlesztésen(!) keresztül ment beteg elmesél. Mindannyian beszámolnak róla, hogy a beavatkozást követően új, eddig nem kedvelt ételeket, italokat,  új hobbit stb. szeretnek meg, sőt!- van olyan is, aki arról mesél, hogy új szokásokat vett fel vagy egyes belső tulajdonságai is jelentősen megváltoztak, pl. lobbanékonyabb vagy éppen ellenkezőleg, sokkal nyugodtabbá vált.

Dr. Chopra az emberi testet egy komputerhez hasonlítja, azt állítva, hogy lehetőség van a benne tárolt program megszakítására, és amint ez megtörténik (ahogy azt az esettanulmányok is mutatják), akkor bekövetkezhet a gyógyulás. A program megszakításához kapcsolatba kell kerülnünk magunkban azzal a végtelen intelligenciával, ami ezt a programot beindította, vagyis szervezetünk bölcsességével. Azt mondja, akik tudják, miként kerüljenek kapcsolatba ezzel a bölcsességgel, azok az emberek a súlyos betegségek túlélői. Megfigyelte, hogy egyesek véletlenszerűen, mások tudatos döntésük és valamilyen mentális tevékenységük révén tették ezt. Véleménye szerint mindenkinek adott a lehetőség, hogy kapcsolatba kerüljön ezzel a hatalmas értelemmel. Ez a testi gyógyulás kvantummechanikai része.

A sikeres túlélők eseteit tanulmányozva minden esetben úgy találta, hogy két dolog mindannyiukra jellemző. Az első, hogy valamennyien képesek voltak kapcsolatba kerülni azzal a valamivel, amit úgy nevezhetünk, hogy lényünk csöndje, belső gyógyító erő vagy az a bölcsesség, ami túl van az elmén. A második, hogy valamennyien képesek voltak a sejtszinten tárolt emlékek elengedésére.

Ha a gondolkodó értelem tudná a választ, hogy mik is azok a „fantommemoriák”, akkor már rég megadta volna. A tudatos, logikusan gondolkodó részünkben, a mindent felülvizsgáló és megmagyarázó tudatunkban, hiába keressük, mélyebbre kell ásni. Ez a szint, a „lélekszint” vagy mélytudatszint.(Nem hipnózis!)

Dr. Deepak Chopra, aki orvos, akinek az a munkája, hogy megfigyeljen, adatokat gyűjtsön, minden kétséget kizáró példákon keresztül bemutatta az emberiségnek, hogy a sejtszintű gyógyulás nemcsak elméleti lehetőség, hanem a gyakorlatban, a mindennapokban is működik.
(Forrás: Brandon Bays: Belső utazás)


OPRAH beszélget Deepak Chopra-val!