2015. szeptember 27., vasárnap

Freskókra festették az ufókat



Nagyot tévedünk, ha azt hisszük, a repülő csészealj a mai kor leleménye. Bizony már a középkorban hemzsegtek a megmagyarázhatatlan jelenségek, amelyeket az emberek babonás félelemmel vagy hívő áhítattal lestek, s a Mindenható földi beavatkozásainak véltek.

Írásos és festett emlékek százai maradtak fenn a sötét évszázadokból, amelyek mind a különös, még ma sem megmagyarázható jelenségeket örökítették meg. Mert vajon mit keres a 13. századi, Krisztus megfeszítését ábrázoló freskón két ovális vagy inkább csepp alakú repülő tárgy, amiben egy-egy ember csücsül? Vagy honnan támadhatott a 15. században élő itáliai művész, Filippo Lippi ötlete, hogy a Madonnát ábrázoló festményén egy ellipszis alakú, magából különös fényt sugárzó repülő tárgyat fessen?


Egy 13. században készült freskón Krisztus megfeszítésénél két ovális, repülő tárgy is látható, amelyekben egy-egy alak ül


Lippi és az ismeretlen freskófestő talán saját észlelését, talán korabeli leírások repülő tárgyait vitte fel művére, ki tudhatja ma már? De tény, hogy számtalan középkori krónika szól a megmagyarázhatatlan jelenségekről. A 9. században valóságos égi csata játszódott le a mai Németországban, Hohe Siegburg városa felett, ami igencsak elterelte a helybeliekre támadó pogány szász hordák figyelmét saját ütközetükről. A csata hevében észlelték az égen gyülekező különös pajzs alakú tárgyakat, amelyek vadul összecsaptak, majd alázuhantak a földre. Alig száz évvel később frank parasztok mentek panaszra a hatóságokhoz, mondván, nem tudják megfizetni az adót, mert az égből érkezett idegenek megmérgezték állataikat.


Filippo Lippi képén a 15. században Madonna mögött egy repülő tárgy is felfedezhető


1664 májusában több száz szemtanú előtt vívtak hatalmas csatát az égen különös jövevények. A napokig tartó ufójárásról korabeli krónika számol be. Az esténként érkező fényes jelenségek hihetetlen sebességgel üldözték egymást az égen, majd a két legnagyobb tárgy hatalmas fénycsóvát vetve egybe­olvadt.
Manapság a hitetlenek megmosolyogják az ufóhívők buzgóságát, ám akkoriban sokkal súlyosabb következményekkel járt az ufóhit. A nagy hírű tudós, Giordano Bruno elmélete szerint az égen ragyogó csillagok megannyi távoli napok, amelyek körül bolygók keringenek, amelyeken létezhet élet, nem aratott osztatlan sikert. Brunót az egyház eretneknek kiáltotta ki, és máglyán égette el istenkáromló gondolataiért.
(forrás: K. Á. - blikk.hu)

Ősi UFO Festmények - videó