2016. június 7., kedd

Döntés


"NEM! Ne próbáld! Csináld vagy ne csináld, de ne próbáld!" - hangzik Yoda mester klasszikus mondata, amely mögött hatalmas tanítás és univerzális igazság rejtőzik.


Amikor változás előtt vagy, akkor már minden el van készítve számodra, hogy rálépj a kikövezett útra, de amíg a döntést nem hozod meg, addig a célod is csak a levegőben lóg az illúzió madzagán. Ennyit számítana a döntés meghozatala? Igen. Ez a legfontosabb!


A fogyókúra, a testedzés, a dohányzásról való leszokás és egyéb életmódbeli változásokkal kapcsolatos terveknek a nagy része azért fullad kudarcba, mert mindig megmarad tervnek, amit próbálkozás követ. A "MAJD"-ban nincs döntés és elhatározás, az mindig MAJD, EGYSZER, VALAMIKOR marad. Ez az egy helyben való dagonyázásnak a tipikus esete, ahol nincs végkifejlet. A szokások rabja, avagy komfortzóna....Ismerős?

Amint kilépsz ebből a zónából és elviseled az ezzel járó összes kellemetlenséget és még azt is, hogy bolondnak néznek, akkor jársz jó úton.

Gondolj csak a tarot bolondjára! Egy hajszál választja el a mágustól. A bolond nagy tervekkel indul útnak, hogy megvalósítsa álmait és ez a személy vagy te. Ugyanis csakis rajtad múlik, hogy terveidet tovább álmodod életed végéig, vagy megvalósítva azokat éled őket, fityiszt mutatva ezzel a világnak bölcs bolondként. De amíg az előző kategória áll fenn, addig a világ szemében mindig balga bolond maradsz.

Így hát rajtad áll a döntés. Melyik irányba indulsz el? Lesz elég kitartásod a jövőd érdekében, ami boldogságod záloga vagy balgaságba sodródsz egy kényelmes komfortzónában, ahol életed végéig panaszkodással töltheted mindennapjaidat? Dönts és ragyogj teljes Napként, hogy életed minden perce fényben tündököljön!
(forrás: http://karmakoncepcio.blogspot.hu)

 

Yoda Mester aranyköpései- videó