2016. június 19., vasárnap

Dr. Bruce Lipton: A tudatalatti misztikus ereje, ami a te életedre is kihat!


Most már tudjuk: agyunkat 95 százalékban a tudatalattink működteti, irányítja. A tudatalatti berögződések,”programok” többségét még gyerekkorunkban szereztük, gyűjtöttük össze, szakemberek szerint a terhesség utolsó harmadától kezdve egészen 6 éves korunkig.


Mikor a tudatalattink bekapcsol, akkor nem születnek tudatos döntések, hanem azok a tevékenységek kerekednek felül, amelyeket egyszerűen szokásoknak hívunk. Dr. Bruce Lipton szerint ezeket a viselkedési mintákat a szüleinktől, a környezetünkben élő felnőttektől sajátítjuk el, és pszichológiai felmérések szerint az emberek közel 70 százalék ezen berögzült viselkedési formák mentén éli az életét.

Ezen tudatalatti “programok”, amiket gyerekkorunkban kapunk, az egész életünket végigkísérik.

“Nem érdemled meg, hogy szeressenek”, “A jó emberek mind hátat fordítanak neked”, “Sosem leszel gazdag, sikeres”, “Nem vagy elég jó”. – Ezeket a mondatok sokunknak ismerősen csengenek. Egyrészt, sosem szabadna ilyen mondatok elhagyják a felnőttek száját, mert ezzel akár egy életre megnyomoríthatják később felnőtté váló gyereküket, másrészt a problémát az is jelenti, hogy a felnőtt fiatalok nem tudnak magyarázatot adni viselkedésükre, félelmeikre, szorongásaikra, görcsöléseikre, mert úgy gondolják, hogy ők ilyenek és kész, mert ezt a tudatalatti “programok” irányítják őket, a logikus, tudatos döntéseknek nincs közük ezekhez a szokásokhoz.

Dr. Bruce Lipton szerint a tudatos agyunkkal képesek vagyunk tanulni, hiszen ha elolvasunk egy könyvet, megjegyzünk információkat belőle. Azonban nem ez történik a tudatalatti esetében: itt egy más tanulási technikára van szükség, ami a berögzült szokások, gesztusok, gondolkodásmód megváltoztatására irányul. Ezért nem elég, ha elolvasunk egy könyvet, cikket a tudatalatti befolyásolása témában.

Louise Hay azt tanácsolja, hogy ismételgessünk egy gyógyító mondatot, ha kell egy nap százszor, amíg az képes behatolni a tudatalattiba, hogy ott egy új “programot” fejlesszen ki.Bruce Lipton szerint a felmérések azt mutatják, hogy átlagosan egy ember gondolatainak 70 százaléka negatív tartalmú. Ha viszont képesek leszünk NEMET mondani ezekre a gondolatokra, akkor máris tettünk egy lépést előre, hogy új nézőpontból tekintsünk az életünkre. Ha ez sikerül, máris pozitív energia szabadul fel, és minél többször állítjuk meg a negatív gondolatokat, annál gyakrabban részesülünk a pozitív élményekben, tapasztalásokban. Természetesen ezért keményen meg kell dolgozni, ebben segít a jóga, a meditálás. Dr. Bruce Lipton pedig arra bátorít, hogy éljünk a jelenben!

“Mikor sikerül azonosítanunk a gyerekkorunkban megtanult tudatalatti szokásainkat, tegyünk erőfeszítéseket, hogy ezeket kicseréljük olyan “programokra”, amelyek boldoggá tesznek. Ha ez sikerül, paradicsomi állapotba kerülünk.” – véli Bruce Lipton.
(forrás: http://egeszsegeselet.tippek.net)