2016. június 3., péntek

Kutatók megállapították, hogy egy óriási ókori egyiptomi föld alatti labirintus létezik, amely átírhatja a történelmet


A hihetetlen ókori egyiptomi föld alatti labirintust megtalálták, s megerősítették melyről a főáramú történelem nem beszél.
Könnyen tekinthető az ókori Egyiptom egyik legnagyobb felfedezésének, de csak kevesen tudnak a lenyűgöző föld alatti labirintus létezéséről Egyiptomban, mely számtalan történelmi kérdésre adhat választ.


Számos felfedezés bolygónk felszíne alatt potenciálisan képes megváltoztatni azt ahogy ma a történelemre tekintünk.
Egyik ezek közül egy elfeledett föld alatti kamrákból és alagutakból álló világ mely évszázadok óta felderítetlen terület. Ősi szövegek és helyi legendák szóltak ezekről a rejtélyes kamrákról, melyet mitosznak tartottak egészen addig, míg fel nem fedezték őket.

Egyiptom elfeledett labirintusa kétségkívül az egyik legrendkívülibb ősi hely, amely egy elveszett gyöngyszem a mai történelem számára. 


" Ezt magam is láttam, és nagyszerűsége valóban leírhatatlan. Mert ha valaki összefoglalná amit a görögök falakban, és művekben fölmutattak, kevesebb fáradságnak és költségnek tűnnék föl, mint ez a Labürinthos;
habár az epheszoszi és szamoszi templom említésre méltó és a piramisok is leírhatatlanok mert mindegyik fölér sok nagyszerű művel. De a Labürinthos a piramisokat is fölülírja. 12 fedett kapuja van, melyek egymással szembe néznek, hat északi és hat déli irányban és egy sorban és ugyanaz a fal zárja őket kívülről. Kétféle lakosztálya van: föld alattiak és ezek fölött mások, szám szerint 3000, és így mindkettőből 1500.
A felső lakosztályokat magam is láttam, mert átmentem rajtuk és mint szemtanú szólok róluk; de a föld alattiakról csak hallomás után tudtam meg valamit. Mert az egyiptomi őrök semmiképpen nem akarták megmutatni, csak azt mondták, hogy itt vannak az eredetileg ezen Labürinthoszt  építő királyoknak és a szent krokodilusoknak a sírjai. Így tehát a föld alatti helyiségekről csak  hallomás útján beszélek, a felsőket azonban, melyek minden emberi munkát felülhaladnak, magam is láttam. Kijárások a szobákból és a tekergő utak az udvarokon át nagyon változatosak, és számtalan csodát nyújtanak azoknak, kik az udvarból a lakosztályokba, a lakosztályokból a csarnokokba, a csarnokokból más szobákba és a lakosztályokból más udvarokba mennek át. Mindezek fölött a tető, valamint a falak kőből vannak, ezek pedig tele vannak bevésett alakokkal; minden udvart oszlopok vesznek körül, és ezek igen jól összeillesztett fehér kövekből vannak készítve. A Labürinthosz végén a szögleten egy 40 öl magas piramis emelkedik, melybe nagy alakok vannak bevésve s alája egy földalatti út vezet." - Hérodotosz (i.e. 484-425)



Erről a titokzatos földalatti kamrákból  és alagutakból álló komplexumról úgy tartják, hogy magában rejti az emberiség eredetét és azt is feltételezik, hogy ősi szent szövegek találhatók itt Atlantisz elveszett civilizációjáról. Olyan szerzők írtak róla, mint Sztrabón és Héradotosz, akik lehetőséget kaptak arra, hogy meglátogassák é s rögzítsék a legendás labirintust, mielőtt a történelem ködébe veszett volna.
A labirintus, ahogy néhányan nevezték a távoli múltban, egy rendkívüli földalatti komplexum, amely kulcs lehet az emberiség történelmének megismeréséhez. Azt mondják, hogy részletes információk találhatók itt a történelem ismeretlen civilizációiról nagy birodalmakról, uralkodókról, akik a bolygón éltek, jóval azelőtt, mint amiről történelmi tudással rendelkezünk. 


Ezen szerzők szerint a föld alatti létesítmény több mint 3000 ezer szobával rendelkezik, melyek tele vannak hihetetlen hieroglifákkal, festményekkel. A titokzatos komplexum 90 kilométerre található Kairótól délre, Hawaraban. 2008-ban egy belga és egyiptomi kutató csoport érkezett, hogy megvizsgálja a rejtélyes építményt földradar technológia segítségével, melyet arra használtak, hogy tanulmányozzák a homok mélyebb rétegeit, remélve, hogy rátalálnak a misztikus komplexumra. A belga-egyiptomi expedíció megtudta erősíteni egy földalatti templom jelenlétét nem messze III. Amenemhat piramisától.


 Kétségtelen, hogy a kutató csoport az egyik legbámulatosabb felfedezésbe botlott Egyiptom története során és még csak nem is kell ásatásokat végezni annak érdekében, hogy igazolják az eredményt.

Ettől az elképesztő felfedezéstől azonban távol tartották a közvéleményt, és senki sem érti, hogy miért. Az expedíció eredményeit röviddel a felfedezés után még 2008-ban közzétették az NRIAG tudományos folyóíratban, és a kutatás megállapításait egy nyilvános előadás során a Ghent Egyetemen megvitatták, melyen a belga média is részt vett. De a felfedezést hamar elfojtotta a Régiségek Legfelsőbb Tanácsának (Egyiptom) főtitkára és a leletről való további kommunikációt szankciókkal büntette az egyiptomi Nemzetbiztonság.

Louis de Cordier, az expedíció vezető kutatója türelmesen várt 2 évet, hogy Legfelsőbb Tanács elismerje, majd közzétegye a felfedezést, de sajnos ez nem történt meg. 2010-ben Louis de Cordier egy weboldalt hozott létre Egyiptom Labirintusa címmel annak érdekében, hogy a felfedezést az egész világ megismerhesse.

Annak ellenére, hogy a kutatók megerősítették, hogy létezik a föld alatti komplexum, hatalmas ásatásokat kellene végezni a jövőben annak érdekében, hogy feltárják ezt az elképesztő létesítményt. Úgy vélik, hogy a föld alatti labirintusban található kincsek választ adhatnak számtalan történelmi rejtélyre és az ősi egyiptomi civilizációval kapcsolatos homályos kérdésekre.

Az egyetlen kérdés az, hogy miért titkolják a kormányok továbbra is ezt a lenyűgöző történelmi felfedezést?
Ugyanakkor az is elgondolkodtató, hogy vajon hány ilyen hely létezhet még a Földön?
(forrás:http://ujvilagtudat.blogspot.hu)

- - - - - 

Kapcsolódó írás:
Régi ritka felvételeken lehetséges bejáratok látszanak a Nagy Szfinxbe