2016. június 1., szerda

Így teremts a sóvárgásból igazi, boldog életet



Az emberek nagy többsége nincs jelen az Itt és Mostban. Tudatunk hol a múltat bolygatja, hol a jövőt fürkészi. Így kevesen élik meg a jelen pillanat csendjét.



Vágyaink általában kivetített jövőbeli projekciók és azt az érzést adják, hogy ha beteljesednek, akkor majd boldogabbak, nyugodtabbak, elégedettebbek leszünk. De pont ez, ami elvonja a figyelmünket a jelen pillanat lehetőségeitől, és így a boldogság keresése egy állandó hajszává válik.

Itt az ideje hogy visszafogd vágyait zabolátlan gyeplőjét és keresd a jelen pillanatban azt ami boldoggá tesz. Ebből már ki tudunk indulni hiszen ez már a„Van” és nem a feltételes „Majd ha lesz…”állapot.

Félre ne érts kedves olvasó, nem arról akarlak lebeszélni hogy ne legyenek álmaid, kitűzött céljaid és vágyaid. De hogy ezeket elérd, ahhoz meg kell először találnod mindazt, amire építhetsz a jelen pillanatban. Ha nem ezt teszed, állandóan sóvárgó, vágyakozó üzemmódba helyezed a lelked ami sok energiaveszteséggel és belső nyugtalansággal jár.

Amikor megtaláltad a jelenben a biztos startpontot és tudod, hogy ki vagy, hol vagy, hová tartasz és mi az életcélod, akkor szabad szárnyat adhatsz vágyaidnak és teremtő erődnek.

Igen a teremtő erő, amelynek csak kevesen vannak igazán a birtokában. Pedig, amikor a tudatot bölcsessége összhangba kerül az Univerzum végtelen bölcsességével az olyan, mint amikor rácsatlakozik a számítógéped a világhálóra és egyik pillanatról a másikra bőséges lehetőségek állnak a rendelkezésedre.

Használd tudatosan.

Kérd és megadatik – mondja egy népszerű spirituális könyv, ami a Titok című könyvel együttesen arra ösztönzi az embereket, hogy felismerjék és használják a teremtő erejüket. És valóban működik is.

Minden reális vágyunk, amely megtalálta az egyensúlyt lelkünkben és összeegyeztethető életutunkkal hamarosan úgy kezd kibontakozni az élet realitásában, mint egy virág, ahogyan kibontja szirmait.

A sóvárgással nehéz együtt élni. Az ugyanis nem kér engedélyt. Nem nézi az időt és a helyet. Mert végtelen és követelőző, mohó és önző. Hol elhomályosítja a gondolatokat, hol túlságosan is élessé, fényessé teszi őket. A sóvárgás elvárja, hogy feltétel nélkül megadjuk magunkat.
Salla Simukka


A sóvárgás telhetetlen és beteljesületlen vágyak tömkelege amelyben nem erőt, hanem inkább tehetetlenséget vélek felfedezni. Sóvárgás helyett energiádat inkább fektesd apró elérhető célok és vágyak kivitelezésébe amelyek kéznyújtásnyira vannak tőled.

Hogyan segíthetem felébreszteni a bennem rejlő Teremtő erőt?

Határozd meg céljaidat és erősítsd meg hiteddel. Kérj bátran bőséggel. Az Univerzum csak akkor ad, ha te is elhiszed hogy megérdemled.

Írd le hogy mit szeretnél pontosan és részletgazdagon. A tudati energiád egy része ha papírra kerül máris elkezdődött a teremtés első lépése.

Csendesítsd el az elméd. Az teremtés olyan mint egy könnyed tavaszi szellő. Az agyad meg olyan mint egy hurrikán. Ne az agyaddal hanem a lelkeddel-szíveddel teremts. Nap mint nap adj energiát és szeretetet annak amit kívánsz. Légy türelmes és adj hálát amint megjelent az életedben!

Jó teremtést kedves olvasó!
(forrás: http://filantropikum.com)