2016. június 24., péntek

Léteztek óriások? Egy 200 millió éves, hatalmas lábnyomra bukkantak Dél-Afrikában



Ebben a videóban Michael Tellinger egy olyan megdöbbentő felfedezésről számol be, amely talán bizonyítékul szolgálhat arra, hogy a bolygónkon valaha óriások éltek.


Az archeológusok döbbenten vették szemügyre azt a 1,2 méter hosszúságú lábnyomot, amelyet gránittömb őrzött 200 millió éven keresztül. Természetesen a szakértői vélemények ellentmondanak egymásnak, hiszen vannak olyan tudósok, akik szerint ez a képződmény nem más, mint a természetes erózió egyik remek alkotása.

Prof. Pieter Wagener szerint annak is nagyobb az esélye, hogy ezt az óriás lábnyomot zöldszínű kis marslakók alakították ki, mint annak, hogy ez a képződmény a természetes erózió remekműve.

Az óriás lábnyom Mpaluzi városának közelében található. A kutatók úgy saccolják, hogy a nyom több mint 200 millió éves lehet. A különös emberi talpra emlékeztető lenyomatot még 1912-ben egy Stoffel Coetzee nevű vadász fedezte fel.

Akkoriban ez a terület szinte a senki földje volt, ide nem ért el a civilizáció, a politika és a háborúk keze. Itt a dzsungel uralt mindent, így a tudósok kizárták annak a lehetőségét, hogy ezt a lábnyomot ember faragta, véste volna bele a gránittömbbe. Még napjainkban is nagyon nehezen megközelíthető ez a hely.

Egyelőre senki sem tudja, hogy miként keletkezhetett ez a rejtélyes lábnyomra hasonlító képződmény, de a szakemberek azon vannak, hogy megfejtsék ezt a különös és misztikus óriásnyom eredetét.
(forrás: http://filantropikum.com)

200 millió éves óriás lábnyom - videó