2018. december 11., kedd

A hit - miért szükséges hinni?


Sokan nem értik, hogy miért kell hitet adni valaminek a spirituális világban, ahhoz hogy működjön. Elöljáróban tudni kell, hogy akkor is léteznek ezek a dolgok (gondolok itt akár a gyógyításra, a karmára, a képességeink meglétére és felerősödésére, a védelemre, a szeretet erejére és még hosszan sorolhatnám), ha nem adunk nekik hitet, méghozzá azért, mert ezek a létezés törvényeihez tartoznak, különböző energiák működtetik, melyek akkor is léteznek, ha nem hiszünk bennük. Nagyon sokan túl misztifikálják a spirituális világot, mintha ez egy elérhetetlen világ lenne, pedig ez maga a valóság, és olyannyira közeli, hogy ott van mindenki életében, minden pillanatban.


Viszont az energiák használata, így maguk a képességek sem egyformán működnek mindenkinél, kinél így, kinél úgy, sőt van akinél hol kedvezően, hol kedvezőtlenül. Mindez legtöbb esetben a hit, pontosabban annak hiánya miatt történik így. Az emberek nem egyformák, nem egyforma a gondolkozásmódjuk, de ahhoz, hogy az energiák bárki számára is megfelelően működjenek, a hit elengedhetetlen.

Azért van rá szükség, mert önmagában is hatalmas energiája és ereje van! Mindent felerősít és sokkal hamarabb érhetőek el általa a céljaink, a vágyaink. Gyorsabban végbe megy a gyógyulás, hamarabb megszabadulhatunk betegségeinktől, félelmeinktől. Könnyebben teremtünk!

Mit gondoltok miért van az, hogy ha valakiért több ember összefog és imádkozik, sokszor megtörténik a "csoda"? Azért, mert ha sok ember egy dolgot szeretne és hisz benne, látja maga előtt a célt, ez akkora erejű, hogy fizikailag megteremtődik. De ugyanúgy idesorolhatók a babonák is, amelyek azért működhetnek, mert hitet adunk nekik vagy épp azért, mert félünk tőlük, hiszen a félelmek is teremtő erejűek.

Sokan szeretnétek a spirituális világ dolgaiból tapasztalni valamit ahhoz, hogy hitetek legyen benne. Pl. látni egy angyalt, érzékelni a szellemvilágot, vagy akár kivetülni stb. Viszont tudnotok kell, hogy hit nélkül nincs megtapasztalás. Azoknak az embereknek, akik felerősödött képességekkel rendelkeznek, van hitük, számukra mindez természetes (és ők tapasztalnak is!). Azok az emberek azonban, akik szkeptikusak, mondhatni körbe veszik magukat egy olyan energiával, ami nem engedi a spirituális világot érzékelni, esetükben ez a hitetlenségből fakad. (Természetesen nemcsak a hitetlenség gátolhatja az érzékelést, hanem a tudati vagy akár lelki fejletlenség is, amikor a lélek még nagyon fiatal, keveset tapasztalt, kezdetleges.)

El kell fogadni, hogy bizonyos dolgokat azért nem érzékeltek, mert a tudatotok valószínűleg sérülne általa...

Ne elvárásokat állítsatok föl, hanem tanuljatok meg hinni, legyen mindez természetes és figyeljetek a lelketekre, mert őbenne van a legnagyobb tudás!

Szeretettel: Carmelian
(forrás:emberisegebredese.blogspot.com)

Gunagriha: A hit - videó
forrás:Gunagriha előadásai