2018. december 20., csütörtök

A tudósok felfedezték, hogy az ember lelke nem hal meg – visszatér az Univerzumba!Az emberi lélek nem hal meg, hanem visszatér az Univerzumba!


Dr. Stuart Hameroff és Sir Roger Penrose, a The Science Channel tévécsatornán futó dokumentumfilmben azt állítja, hogy a lélek egy létező dolog, és a test halála után nem szűnik meg, hanem visszakerül az Univerzumot alkotó anyagok közé.

A két metafizikus szakember úgy véli, hogy a lélek alkotóelemei megtalálhatók az agysejtek úgynevezett mikrotubulusában.

A klinikai halál állapotában ezen mikrotubulusok elvesztik a kvantumállapotukat, de képesek még tárolni lélek által őrzött információkat, amelyet képesek visszaállítani is, ha sikeres újraélesztés során a személy magához tér. Ilyenkor a legtöbb klinikai halált átélt ember testen kívül, halálközi állapotról számol be.


De mi történik a lélekkel, ha a hozzárendelt test nem ébred fel többé?

Ilyen esetben Dr. Hameroff úgy gondolja, hogy a lélek valóban egy létező entitás, és nem csak az idegsejtek csatornáin keresztül áramló kölcsönhatás, a gond ott van, hogy egyelőre ennek meglétét még nem lehet konkrétan bebizonyítani. Sőt, szerinte minden életforma a lélekformálódással kezdődik.
(forrás: http://filantropikum.com)

Kapcsolódó írás:
 A lélek és a kvantumfizika: