2018. december 14., péntek

Az élet és a lélek körforgása



A legtöbb ember hisz abban, hogy van lelke, de csak keveset tudunk arról, mikor és hogyan kezdi el uralni az emberi testet. Néhány nyomot találhatunk egy történetben a „Zibuyu II. kötet” című könyvben, amit Yuan Mei, egy tudós és író írt, aki a Qing-dinasztiában élt (Kr. u. 1636.1912).


A történet szerint az öreg paraszt ember Shanghai Jinshan területén élt a Qing-dinasztia korában. Egyik éjjel, a hónap első napján azt álmodta, hogy egy zöld ruhába öltözött elöljáró látogatta meg, aki hivatalos táviratot kézbesített neki.

Az elöljáró azt mondta: „Az életed e hónap 17. napján vége ér. Mivel keményem, szorgalmasan és lelkiismeretesen dolgoztál egész életedben, jelentős hibák nélkül, miután meghaltál, reinkarnálódni fogsz és egy jómódú család fiaként születsz újjá. Viszonylagos kényelemben fogsz élni, nem kell, hogy fájjon a fejed az élet miatt, amíg el nem éred az öregséget.”

Az elöljáró azt is elmondta az öreg parasztnak, kifejezetten azért jött, hogy ezt bejelentse neki, így el tudja rendezni a dolgait otthon.

Végül az elöljáró azt mondta: „Mikor eljön az idő, el foglak vinni reinkarnálódni.”

Az öreg paraszt felébredt, elmesélte a családjának az álmát, és részletes utasításokat adott a fiainak. Néhány nap alatt elrendezett mindent, és várta az elöljárót, hogy eljöjjön érte.

12-ke éjjelén újra azzal a zöld ruhás elöljáróval álmodott, aki eljött, hogy sürgesse az elmenetelre. Az öreg paraszt elutasította, mivel még nem érkezett el az idő.

Az elöljáró így válaszolt: „Természetesen, tudom. De három nappal ezelőtt egy várandós asszony elcsúszott és elesett, és a kisbaba nem várhat 17-ig, és előbb megszületik. Egy léleknek kell belépnie a testébe, hogy biztosítsa a normális működést, mint az evést, ivást és így tovább. Ez három nappal ezelőtt történt, és ha nem jössz, a kisbaba nem fogja túlélni.”

Az öreg paraszt megértette, hogy a test lélek nélkül csak egy darab hús. Ha a lelke nem lép be a kisbaba testébe, a kisbaba valószínűleg halva születik.

Miután elmondta a családjának, lefeküdt az ágyra és kiszállt a lelke a testéből.

(Forrás: clearharmony.net -Life Exists Because of One’s Soul)

Samsara – a lét örök körforgása- videó