2019. január 19., szombat

Elke Sommer kísérteteiKísértetek nem csak öreg, lerobbant házakban járnak, időnként hollywoodi hírességek is találkoznak velük. Ez történt Elke Sommer német születésű színésznővel, és író férjével, Joe Hyams-sal. Nem sokkal azután, hogy 1964-ben megvették a házat, a házaspár szomorúan konstatálta, hogy kísértetek zavarják nyugalmukat.

Elke Sommer

Az első szemtanú egy német újságírónő volt, aki a medence mellett napozott, amikor észrevett egy idegent a kertben. Az ötvenes éveiben járó férfi fehér inget, fekete öltönyt és nyakkendőt viselt. A vendég elmesélte a házaspárnak, akik értetlenül álltak az esettel szemben.

Nem volt a leírásnak megfelelő ismerősük. Két héttel később a színésznő édesanyjának jelent meg, akit álmából felriadt asszony éppen sikoltani akart, amikor a jelenés egyszerűen eltűnt.

Ettől kezdve a házaspár gyakran hallott furcsa zajokat éjszakánként. Furcsa susogások verték fel a ház csendjét, néha mintha az ebédlőszékeket tologatták volna.

Minden este lefekvés előtt minden ajtót és ablakot gondosan bezártak, reggel egy bizonyos ablakot mégis rendszeresen nyitva talált. Éjszakánént gyakran hallották, hogy a bejárati ajtó kinyílik majd becsukódik, reggel mégis mindig zárva volt. Az egyre nyugtalanabb író végül miniatűr rádiókat helyezett el a birtokon, de semmiféle betolakodót nem sikerült elkapnia.

1965-ben a házaspár Európába utazott, és egy barátjukra bízták a házat. Az illető akármilyen gondosan bezárt mindent, reggel minden tárva-nyitva volt. Az egyik alkalmazott egyszer az ebédlőben vett észre egy betolakodót, aki fehér inget és nyakkendőt viselt. Azt hitte, valami besurranóval van dolga, de a férfi a szeme láttára eltűnt.

Joe Hyams végül felvette a kapcsolatot a Southern California Society for Psychical Research-csel, akik Dr. Thelma Mossnak továbbították az esetet. Néhány médium megérezte a szellemeket a házban, és leírásuk megegyeztek a szemtanúk állításaival. Az ötvenes éveiben járó férfi szívrohamban halt meg. Úgy érezték, valami a házhoz köti, és képtelen megnyugodni.

A nyomozás közben kiderült, hogy az előző lakóknak is volt gondjuk a jelenségekkel.

A kaliforniai író azonban nem hagyta magát megfélemlíteni.

– Akárki vagy akármi is ez a kísértet, nem hagyjuk, hogy kikergessen az otthonunkból – nyilatkozta a Saturday Evening Post riporterének. Végül mégis elköltöztek. A házaspár még egy médiumot is bevontak, aki figyelmeztette őket, egy év múlva az ebédlőjük lángokban fog állni.

1967-ben úgy döntöttek, hogy eladják a házat, de közvetlenül a kiköltözés előtt titokzatos tűz ütött ki az ebédlőben. Magyarázatot azonban soha nem találtak.

(Forrás: jelensegek.hupont.hu - rejtelyekszigete.com)

Megmagyarázhatatlan rejtélyek- videó
A sorozat a paranormális világba kalauzolja el a nézőket
forrás:Solyom