2019. január 14., hétfő

Ez az indiai orvos több mint 2 millió embert gyógyított meg, INGYEN!Dr. Ramana Rao ritka és csodálatos ember, akiből jó lenne, ha minél több létezne ezen a bolygón, hiszen ezáltal kevesebb szenvedéssel, betegséggel kellene szembenéznie az emberiségnek.


Rao doktor már az egyetem elvégzése után azonnal munkába állt, és igyekezett minél több embert meggyógyítani. Számára a pénz sosem jelentett különösebb mozgatórugót, nem érdekelte, hogy minél gyorsabban meggazdagodjon.

“Mindig azért fohászkodom az Úrhoz, hogy vigyázzon a kezeimre, hogy folyamatosan tudjak segíteni a betegeknek” – mondja az orvos, aki volt kitől eltanulja a közösség, az emberek segítése iránt érzett felelősségvállalást, ugyanis édesapja 44 évvel ezelőtt létrehozta az első ingyenes indiai falusi klinikai rendelőt.

Dr. Rao minden vasárnap szolgálatot teljesít, naponta akár több száz embert is ellát.


Ez a kis klinika az indiai Bangalore tartomány Begur nevű településén működik, pontosan 1974 óta, s ezen idő alatt több mint 2 millió ember ingyenes ellátását biztosították.

Ma már Dr. Rao felesége, és két, szintén orvos fia működtetik a klinikát, de segítségükre van még 6 asszisztens, egy bőrgyógyász, önkéntesek, valamint 10 fogorvos igyekszik lépést tartani a helyiek fogainak rendbetételével.

Baba Jan riksavezető minden héten eljön önkénteskedni, mivel édesanyját a klinikán gyógyították meg, és már 7 éve, hogy folyamatosan segít a betegek ellátásában.


Vasárnap minden ember, de főként a szegények, nincstelenek részesülnek egészségügyi ellátásban. Vannak olyanok, akik 110 kilométeres távolságból érkeznek az ingyenes ellátás reményében, ahol nem csak orvosi kezelésben részesülnek, hanem a várakozás ideje alatt még ingyen ebédet is elfogyaszthatnak. Emellett a klinika könyvekkel, ruházati cikkekkel, taneszközökkel segíti a közeli iskolákat, a környéken 60 településen szereltek fel összesen 7 ezer mellékhelyiséget,

2010-ben Dr. Ramana Rao megkapta az orvosi szolgálatért járó Padma Shri-díjat. A The Local Indian lapnak nyilatkozva az orvos mondta:
“Egy doktor akkor segíthet a legtöbbet az embereken, ha meggyógyítja őket, és enyhít szenvedésükön”
(forrás: http://filantropikum.com)

Dr. Ramana Rao faluklinikája - videó
forrás: Tricog Health