2019. március 22., péntek

8 lehetséges ok, ami miatt egy szellem röghöz kötött és nem tud továbblépni


 Ha szellemekről van szó, elkerülhetetlen a kérdés: Miért? Miért ragad itt a halott nagyim? Miért zaklatja a szomszéd özvegyet a megboldogult férje? Miért kísért téged egy vadidegen szellem, akit életében nem is ismertél? Van válasz arra, mitől lesz egy szellem röghöz kötött!


Üzenete van a szellemnek

Az egyik legkézenfekvőbb oka annak, hogy egy szellem itt ragad, hogy üzenete van egy bizonyos személy számára. Leginkább a rokonok és ismerősök között áll fenn ez a helyzet. Például az elhunyt rokon ott marad az élők mellett, és próbálja tudomására hozni az üzenetét. Igyekszik észrevetetni magát, tudatni a jelenlétét, és átadni az üzenetét, ami lehet egy figyelmeztetés, jó tanács, vagy akár az életében el nem mondott titok, esetleg jóslat, mert egyes szellemek képesek belelátni a másik sorsába.
De nem csak az elhunyt szerettek élhetnek az üzenet jogával, hanem azok is, akiket mondjuk nem is ismertél, de szeretne neked segíteni vagy azt akarja, hogy te add át az üzenetét, a megfelelő célszemélynek.

Megbocsátásra vár

Bizonyos szellemek csak akkor léphetnek tovább, ha előbb rendezik azokat a kapcsolataikat, amelyek nem működtek jól, problémásak voltak az életükben. Tegyük fel, hogy amíg élt, marhára nem zavarta, hogy verte a feleségét vagy árvaházba adta a gyerekét, de holtában megvilágosodott és megbánta a tettét. Ezért aztán amíg nem bocsát meg neki az, akivel szemben mocsok volt, kihasználta, megbántotta, tönkretette, addig nem lel békére, itt fog lebzselni a világ a személy körül. Ha pedig már az a személy sem él, akkor önmagának kellene megbocsátania.


Küldetése van egy élőszeméllyel szemben

Erről az előbb már szó esett, hogy egynémely szellem a problémás kapcsolata miatt ragad itt. De nem mindenkit oldoz fel a megbocsátás, – ezért önszántából, vagy a Legfelsőbb hatalmak ítélete által – marad, hogy támogassa egy szerette életét, amíg esetleg megleli a hivatását, életútját, az élete szerelmét, vagy meg nem valósítja az álmát. Addig a szellem marad, jeleket küld, esélyeket, igyekszik terelni az élőszemélyt. Gyakran járnak így azok is, akik életükben rosszak voltak másokkal.

Büntetésből ragad itt a lélek

Ha már a rosszarcoknál tartunk… vannak, akik életükben annyira megátalkodottak voltak szeretteikkel vagy más emberekkel szemben, hogy egyszerűen nem békélhet meg a lelkük, nem engedik őket tovább. Vannak szellemek, akiket életükben elátkoztak (tudod, a “holtában se nyugodjék” szöveggel) és nem léphetnek tovább, esetleg csak bizonyos feltételeket követően, mondjuk ha végrehajtanak egy különösen jótettet, akár annak a családjával szemben, aki ellen vétkeztek.

Nem tud arról, hogy halott

Olyan esetek is akadnak, amikor hirtelen hal meg valaki úgy álmában vagy betegségben, hogy nem is volt ideje felkészülni, felfogni a halálát. Csak éli tovább az életét, mintha mi sem történt volna. Ha egyedülálló személy volt, akkor ez jó darabig szokott működni, bár egy idő után furcsállni szokták, hogy mások nem veszik észre, vagy nem állnak vele szóba a melóhelyén. Ugyanakkor az ilyen szellem, sokszor kómaszerű állapotba kerül és csak akkor ébred szellemtudatára, ha egy jelentősebb esemény történik az élők világában, mondjuk egy rokonával kirívóan jó vagy rossz dolog történik.

Erőszakos halált haltak

Ugyanúgy nem tudnak átlépni azok, akik balesetet szenvedtek vagy megölték őket, öngyilkosok lettek. Ők gyakran kísértetekké válnak, és újra és újra átélik, ami velük történt, nyughatatlan lelkekké válnak. A meggyilkoltak esetén, addig nem is lép tovább a lélek, amíg nem látják azt, hogy a gyilkosuk megkapja a méltó büntetését. Az öngyilkosnak pedig önmagától vagy a szeretteitől van szüksége megbocsátásra.

Még élni szeretne

Közös pont lehet a hirtelen elhunytak és erőszakos halált haltak között, hogy dúl bennük az életszeretet, képtelenek elfogadni a halálukat és még szeretnének élni. Pedig tudják, hogy a szellemlét nem élet, de mégis inkább azt választják, mert félnek a továbblépéstől.


Nem engedik el vagy ő nem akar elmenni

Nagyon szerette a gyerekét, a férjét, egy barátját. Akkora a szeretet, hogy nem tudja elengedni az élőt vagy az élő nem képes elbúcsúzni tőle. Sok esetben nem is akarnak ilyen esetben eltávozni. A két szerető fél között kialakult kapocs tartja itt a holtat, aki folyamatosan kapja az energiát az élőtől.

(forrás:arkadia.hu -Wadolowski Balogh Orsolya)

Szellemek - szellem elengedés - videó
forrás:András Kovács-Magyar