2019. március 30., szombat

Honnan kapjuk az életünket működtető energiát?Az életünket működtető energia vajon mi? Miből ered? Az élet leszűkíthető pusztán a fizikai testre és annak kémiájára?

 Dr. Egely György

Mi van a test energiamezőjével, mi a helyzet az aurával? Mi a kapcsolat az aura és a minket körülvevő energiamezők között? Az agy milyen energiákat képes előállítani? Mi az energiánkat termelő legfontosabb életerő-tényező? 
A fentiek megértése fontos ahhoz, hogy tudjuk, miként és hogyan hatunk egymásra energetikailag, miért érezzük azt, hogy néha teljesen elhagy az életerőnk, vagy épp mitől leszünk hirtelen energikusak. Nem árt tudni azt, hogy mi az, ami lehúz, vagy feltölt bennünket.

Dr. Egely György és Jakab István beszélgetése.

forrás:VNTV -VIVA NATURA TELEVÍZIÓ 
Honnan kapjuk az életünket működtető energiát? - Dr. Egely György, Jakab István - VIDEÓ itt:
Pauline Wills: Csakra Kézikönyv - Hozza egyensúlyba teste éltető energiáit!

 A csakrák testünk energiaközpontjai, a szellem és a fizikai test közötti kapcsolat képviselői, csomópontok, ahol a test életereje összegyűlik és rendeződik.

A hét főcsakra mindegyike testünk bizonyos részéhez és egy adott életterülethez kötődik. Amikor csakráink egyensúlyban és összhangban vannak, duzzad bennünk az életerő. Ám ha ez az egyensúly felborul, a test energiáinak szabad áramlása akadályokba ütközik. Ilyenkor rövid idő alatt elfáradunk, úgy érezzük, "nem vagyunk formában".


Pauline Wills, a téma ismert szakértője, elismert reflexológus, színterapeuta és jógaoktató részletesen bemutatja a csakrákat, melyek az ősi indiai gyógyítás és jógafilozófia fontos részei.

Minden csakrával külön fejezet foglalkozik. Ez tartalmazza:

  • az adott csakrához kapcsolódó hindu istenségek és állatok szimbolizmusának magyarázatát
  • a csakra kapcsolatát a fizikai testtel
  • légző- és vizualizációs gyakorlatokat, amelyek az adott csakra érzékelését segítik
  • a csakrához kapcsolódó elemeket és színeket
  • az adott csakra tiszítását és aktiválását segítő jógapózokat
  • a csakra mantrájával működő légzőgyakorlatokat
  • a csakrához tartozó jantra meditációt
A Csakra kézikönyv praktikus gyakorlatain keresztül elsajátíthatjuk, hogyan ébresszük fel saját, természetes energiáinkat. Rendszeres ismétlésükkel javítjuk a szellemi, érzelmi és fizikai egészségünket, megemeljük energiaszintünket, így könnyebben átlendülünk a mindennapi akadályokon.
(Forrás: ujvilagtudat.blogspot.com)

Csakra kézikönyv - videó
forrás:Bioenergetic Kiadó