2019. március 19., kedd

Mi a fene az a Felsőbb Én?! – Egyszerűen mondom el…


Legalábbis ígérem, rajta leszek, hogy egyszerűen mondjam el, mi az a Felsőbbrendű Én. Mert megtapasztalni, illetve utána olvasni bonyolult (élmény). Már csak azért is mert a különböző források kicsit túlspilázzák, bár érthető, hogy a dolog összetett és kb. olyan bonyolult, mint egy DNS, de azért hétköznapi embernek is létezhetne egy paraszti változat…


Oké, az is igaz, hogy sok ilyen dolgot csak akkor ért meg az ember, amikor eljön az ideje, hogy megértse. Erről egy kedves barátom jut eszembe, aki elmesélte, hogy éveken át volt egy könyv a polcán, amit megpróbált elolvasni, de egy szót sem értett belőle és természetesen nem azért, mert egy csekély értelmű medvebocs, hanem mert a könyv spirituális szerzője kissé magasabb szinten fogalmazott, de bizonyára azért is, hogy az értse meg, akinek értenie kell. Szóval eltelt pár év, barátom újra elővette a könyvet és láss csodát, minden szavát megértette!

No, ilyen a Felsőbb Én dolog, meg valójában az összes többi is. De szeretem ezt a sok kis igazságot…

Ám térjünk vissza nevezett Felsőbb Énünkhöz, amiről manapság egyre többször esik szó és én most mondhatni csalni fogok és mások számára is igyekszem kicsit leegyszerűsíteni ezt az én-kérdést.

Kezdjük azzal, hogy minden ember hármasságokból áll. Test-lélek-szellem. Tudat szintjén pedig : Tudattalan, avagy Tudat alatti – Jelen tudat (mondjuk hívjuk így) – Felsőbb tudat, alias Felsőbb Én.

Ezek nem tőlünk különálló dolgok, hanem minddel összeköttetésben állunk, egybe vagyunk „fűzve”. Úgy képzeld el, mintha zsinóron lennél összekötve velük és a láthatatlan síkok elválasztanak tőlük. Lehet, hogy nem látod, nem érzed őket, de ott vannak. Régen persze nem így volt, mondják, hogy az atlantiszi időkben még a másik kettő tudatunkkal napi szintű kapcsolatban álltunk, csak aztán jött a bünti, mert marhák voltunk és nem elszakadtunk, hanem bezárultak előttünk ezek a tudatok.


Akár Atlantiszról származik ez a tudás, akár nem, nem új keletű a világban, mivel több más kultúra is ezt a nézetet vallja, illetve vallotta, mint a maják vagy a Hawaii szigeteken élő kahunák. Ráadásul ezen kultúrák szerint több dimenziós lények vagyunk – több élettel – és megint nem a Slidersnek meg a Csillagkapunak köszönhető az a nézet, hogy léteznek párhuzamos világok, ahol ugyanígy működik a hármas rendszer. És ahol a Felsőbb Én (amott a magasban) van, ott nincs tér és idő, csak egység. Ergo minden Felsőbb Én (és Tudattalan is) kapcsolatban áll egymással. Vagyis több Felső Énünk is van és az összes létező Tudat összekapcsolódik Istennel, a Logosszal, az Univerzummal, bárhogy is akarod hívni. Ezek után tudod mi a pláne? Hogy nem csak a saját Felsőbb Tudatoddal képes kommunikálni, hanem másokéval is. Egy óriási chathálózat van az Égben. Zseniális.

De ez most így olyan tömény lehet, mint mikor majd kirohadnak a fogaid a baklavától, szóval térjünk csak a vissza a legközelebbi, jelenlegi életünkhöz tartozó Felsőbb Énünkhöz, mielőbb begőzölsz, hogy már megint semmit sem értesz. (Tudom milyen sz**, én is voltam már így.)

Ha már síkok… a Tudattalan és Felsőbb Én, más-más síkon található. Leegyszerűsítve: az egyik lent, a másik fent. Az egyik a mélyről jövő dolgokat adja, a másik a magas labdát. Röviden tömören a Felsőbb Éned, a te isteni, égi részed, aki természetesen mindent tud. Tudja, mi a sorsod, az életfeladatod, jobban ismer önmagadnál. Tudja, mikor és mire van szükséged. Amikor csak tud és éppen nyitott vagy rá – pl. álmodban – még súg is neked, vagy erőteljes megérzéseket küld. Van, aki könnyebben kapcsolatba kerül vele, míg mások egész életüket úgy élik le, hogy „szándékosan” nem kerülnek vele kapcsolatba. Attól még az Én súg nekik, csak nem tudják, hogy tőle jön az infó.

Tehát, nem kell médiumnak lenni ahhoz, hogy felvedd a kapcsolatot a Felsőbb Éneddel, mert nem kell hozzá különleges képesség, hiszen alapból kapcsolatban állsz vele, max hangyás az adás. Egyszerűen úgy kapcsolódni kell hozzá tudatosan. Használhatsz hozzá meditációs, speckós gyakorlatot és kezd figyelni, hogy egyre többször kapod a belső útmutatást, tisztább gondolataid vannak, sőt, néha olyan, mintha „nem is a te gondolataid” lennének, de mégis feltétlenül megbízok bennük. De gondolatok mellett jöhetnek tiszta álmok, képek, látomások. A Felsőbb Én segíteni akar sorsod, küldetésed beteljesítésében, meg amúgy is, ha már mindent lát, időnként miért ne segítene. Úgyhogy tedd tudatosabbá az életedet a Felsőbb Tudatod segítségével!
(forrás:arkadia.hu - Wadolowski Balogh Orsolya)

Balogh Béla - Kapcsolatteremtés felsőbbrendű éneddel (meditáció) - videó
forrás:Miklós Rajczi-Juhász