2019. március 9., szombat

Shirley MacLaine Találd ​meg önmagad


"Ki ​bölcsen bírja a realizmus, spiritualizmus
és intellektualizmus hármas arányát…
Ki nemcsak a mi Glóbuszunkban hisz – napjával s holdjával –, de más
glóbuszokban is, saját napjaikkal és holdjaikkal,
Ki házat építvén magának – nem egy napra, de minden időkre,
fajokra, korokra, századokra, emberöltőkre lát,
A múltra, a jövőre, melyek akár a tér,
elválaszthatatlan egybeforrtak."
Walt Whitman: Kozmosz


Shirley MacLaine ezzel a kötettel mutatkozott be a magyar közönségnek. A történet helyszínei New York, Hollywood, Stockholm, Hawaii, Peru. A világszerte népszerű színész- és táncosnő a negyvenes évei elején járt, amikor hosszú utazása során híres látnokokkal találkozott, s ezzel „különleges” események sora vette kezdetét.


Az újdonsült ismeretségek életre szóló élményekkel gazdagítják. Megtapasztalja a testen kívüli élményt, döbbenetes tényeket tud meg saját és mások előző életeiről. Az út során a hitetlenkedésétől továbblép a megvilágosodás felé. Végül felfedezi létének valódi gyökereit, és az élet végtelen lehetőségeit. Új ajtókat tár ki, új összefüggéseket fedez fel, melyekbe sorra beavat minket, olvasókat is ebben a spirituális útinaplóban.


Shirley MacLaine így beszél az átéltekről:
„Csak hosszas gondolkodás után szántam rá magam a Találd meg önmagad! kiadására. Ugyanis olyan spirituális Odüsszeiáról szól, amely messzebbre vitt, mint valaha is gondoltam volna: a paranormális jelenségek döbbenetes és megrendítő világába. Ennek során az előző életeink, a szellemi vezetők léte, a lélek halhatatlansága – mindez elméletből immár az életem részévé lett. Spirituális naplónak tekintem ezt a könyvemet, amely fölnyitja a belső megismerésre vágyók szemét. Ezzel a könyvvel rovom le hálámat mindazoknak, akik tanítottak, akik új világra nyitották rá tekintetemet.”
(forrás: moly.hu)

Találd meg önmagad! Ég és föld között (részletek)-videó
Shirley MacLaine spirituális útkereséséről szóló 2 részes film ezoterikus részletei:

Az Ég és föld között a világhírű színésznő - Shirley MacLaine - Találd meg önmagad! című önéletrajzi bestseller regényéből készült. 
A két részes közel 4 órás játékfilm nagy vitákat kavart, melyben az Oscar díjas művész nyíltan és őszintén vall saját spirituális útkereséséről és élményeiről.
A történet a színésznő (aki az alkotásban önmagát alakítja) életének azon időszakát dolgozza fel, melyben egy mindent elsöprő szerelem éri utol. Viszonyba bonyolódik egy feltörekvő politikussal (Charles Dance – Michael Collins, Trónok harca), ám mivel Gerry nős, kapcsolatukat titokban kell tartaniuk. Miközben Shirley a világ számos pontján megfordul, hogy szenvedélyes találkáik helyszínére utazzon, megismerkedik egy titokzatos idegennel –Daviddel - (John Heard – Ébredések, Pollock), akinek hatására elkezd érdeklődni a spiritualitás iránt. 
Végül Daviddel Peruba tart, ahol olyan élményeket tapasztal meg, melyek alapjaiban változtatják meg mindazt, amit Shirley addig hitről és az életről vallott...

Ég és föld között-Találd meg önmagad 1. rész - videó

Ég és föld között-Találd meg önmagad 2. rész - videó
https://videa.hu/videok/emberek-vlogok/eg-es-fold-kozott-talald-s8bwx6mc3lTz70Dy