2020. május 23., szombat

Jézus Gyógyítása ( COVID-19) Isten küldött egy takarítót


Jézus gyógyítása - Gondolatok a témáról

Jézus sok beteget meggyógyított, mikor a földön járt. Nagy hálával áldották az Istent azok, akiket meggyógyított és nyilván a családtagjaik is örültek, hogy visszakaphatták szerettüket épen és egészségesen.


Bár kissé provokatív, de nem kerülhető meg a felvetés, hogy Jézus korában sem gyógyult meg minden beteg, nem gyógyított meg mindenkit, aki rászorult volna. Őket nem szerette annyira Jézus? Vagy nekik nem volt elég a hitük? 

Mi a szerepe az ember hitének a gyógyításban? Sokszor elhangzik ez a mondat Jézus szájából:
 „...a te hited megtartott téged...”.

Akkor most ki gyógyít? Isten, vagy az ember hite? Esetleg a kettő együttműködve?
A gyógyítás mindig csoda, és minden csoda titok is egyben. a meggyógyulni vágyó hite számít, hiszen nem mindegy Jézusnak, hogy az illető tényleg akarja-e a változást? A lényeg változásához azonban önmagában egy ember hite vajmi kevés!

Isten gyógyító ereje hat a beteg életében és végzi el a gyógyítás csodáját.
Maga a gyógyulás mindig is titok marad. és az is, hogy ki gyógyul meg és ki nem. Nem biztos, hogy aki nem gyógyul meg, az nem imádkozott eleget vagy nincs elég hite.

A betegség akár egy életen át tartó próba is lehet az ember életében!

Ebben a világban mindig is meg fog maradni a betegség, mindig lesznek gyógyíthatatlan beteg emberek is. De tudjuk, hogy nem a halálé és a szenvedésé az utolsó szó, hiszen az örök életben nem lesz sem fájdalom sem betegség. Ez az evangélium, a reménység minden beteg ember számára.

Isten szereti a beteg embert akkor is, ha nem gyógyul meg. A szeretet megnyilvánulása első sorban ugyanis nem a fizikai gyógyulás, hanem a bűnbocsánat, az örök kárhozattól való megszabadítás és az örök élet ajándéka a Jézus Krisztusban való hit által.
(forrás:http://rpi.reformatus.hu)

Jézus gyógyítása napjainkban - Lee története


Lee a kórházban volt halálos állapotban a Covid-19 miatt - videó