2021. január 11., hétfő

15 hatalmas tanulság, amire előbb vagy utóbb rájöhetsz az életedben

 

Annyi nagyszerű tanulság van, amit mindannyian megtanulhatunk az élettől. Ez egy lista, amely talán a legfontosabbakat sorolja fel közülük, olyan tanulságok, amelyek mindenki életére nagy hatással vannak.

Ez a 15 nagy tanulság segíthet abban, hogy azzá válj, aki lenni szeretnél. Nyilván vannak még olyanok, melyek jöhetnek, és készen kell állnod arra, hogy nyitottan és őszintén fogadd el őket.

Az életben úgy bánnak velünk, ahogy másoknak megtanítjuk, hogyan bánjanak velünk

Az emberek úgy fognak bánni veled, ahogy engeded, hogy bánjanak veled. Tiszteld és szeresd önmagadat, és mások is ugyanezt fogják tenni.

Nincsenek hibák, csak leckéket kell elsajátítanunk

Ha mindenből tanulsz, ami veled történik, rájössz, hogy nincs olyan, hogy hiba, csak tanulságokat kell levonni. És ha nem, akkor valószínű, hogy az életed ugyanúgy fog kinézni 40 éves korodban, mint 20 évesen. 60 évesen pedig olyan lesz, mint amilyen 40 éves korodban volt.

A megbocsátás olyan ajándék, amelyet önmagadnak adsz

A megbocsátás olyan ajándék, amelyet önmagadnak adsz, hogy békében legyél, hogy boldog légy és tudj éjjel aludni. Nem azért bocsátasz meg, mert gyenge vagy, hanem azért, mert elég erős ahhoz, hogy rájöjj, hogy csak a felháborodás feladásával leszel boldog.

Ha ragaszkodsz olyan mérgező gondolatokhoz, mint a gyűlölet, a harag és a sértettség valakivel szemben, a végén jobban megmérgezed magad, mint a másikat, és nagyon boldogtalan leszel.

Aminek ellenállsz, az megmarad

Amire összpontosítasz, az kiterjed, és aminek ellenállsz, nemcsak megmarad, hanem növekszik is. És ha le akarsz zsugorítani valamit és eltüntetni az életedből, akkor abba kell hagynod a táplálását, amit azzal teszel, hogy harcolsz ellene.

Az élet az utazásról szól, és kevésbé a célról

Sokszor annyira összpontosítunk nagy álmainkra és céljainkra, hogy elfelejtjük élvezni ezt az életnek nevezett utat. Mindig emlékezz arra, hogy az élet erről a pillanatról szól. Az élet az utazásról szól, és kevésbé a célról.

Tehát vegyél egy mély, tisztító lélegzetet, és engedd meg magadnak, hogy jelen legyél minden tevékenységedben. Engedd magadnak, hogy élvezd az életed minden másodpercét, hogy megfigyelhesd a körülötted lévő világot, az életedben jelen lévő embereket és a szépséget, ami jelen van benned és körülötted.

Az emberek megérdemelnek egy második esélyt

Abban a pillanatban, amikor megbocsátasz valakinek, nagy valószínűséggel adsz neki egy második esélyt is, egy esélyt arra, hogy a közeledben legyen anélkül, hogy megpróbálnád emlékeztetni őt arra, amit veled tett, nem úgy kezelve őt, ahogy korábban, hanem inkább úgy, amilyen szeretnéd, hogy legyen. Ezzel azt is lehetővé teszed számára, hogy minden nap növekedjenek és egyre jobbá váljon.

Lehet, hogy az egód azt mondja neked, hogy "engedd el ezeket az embereket," de mit mond neked a szíved? Mindannyian emberek vagyunk, mindannyian hibázunk, és mindannyian megérdemlünk egy második esélyt, és miért ne, talán egy harmadikat, negyediket, hatodikat és hetediket is.

Ha nem hiszel magadban, senki sem fog

Ne várd el, hogy mások aranyat lássanak ott, ahol te csak port látsz. Ha nem hiszel önmagadban, ha nem hiszed, hogy képes vagy dolgokra, hogy méltó ember vagy, akkor valószínű, hogy senki sem fog. Ezen meggyőződés alapján fogsz cselekedni, és az emberek az alapján fognak bánni veled, hogy mit gondolsz magadról, annak alapján, hogy hogyan bánsz magaddal, hogy hogyan cselekszel és viselkedsz a világban.

Az élethez való hozzáállásunk meghatározza az élet hozzánk való hozzáállását

Ha úgy gondolod, hogy az élet igazságtalan, és mindig csak rossz dolgok történnek veled, akkor valószínű, hogy az élet igazságtalanul fog bánni veled, és mindig sok okod lesz panaszra. Mert ahogy van a gravitáció törvénye, létezik a vonzás törvénye is, és ezen törvény alapján vonzod be az életedbe mindazt, amire egész nap gondolsz, azt vonzod, ami vagy, mert láthatod, hogy a hasonló vonzza a hasonlót.

Ha szereted önmagad, akkor valószínű, hogy mások is szeretni fognak

Minden az önszeretetről szól, minden az önszeretetből indul ki. Ha nem érzel szeretetet önmagad iránt, akkor hogyan számíthatsz arra, hogy megkaphatod valaki mástól? Szeresd önmagad, és mások is szeretni fognak.

A világban rengeteg az információ, de nincs elég inspiráció

Ha belegondolsz, a technológiai forradalommal rengeteg információhoz jutunk. Vegyünk például egy apró chipet. Mennyi információt tárolhatunk rajta? Nem hihetetlen? Több információnk van, mint valaha, de ha inspirációról van szó (szellemileg), azt mondhatnánk, hogy hiányunk van belőle.

Túl sokat koncentrálunk a külsőre és nem eléggé a belsőre. Úgy tűnik, nem értjük, hogy minden belülről indul. Ha belül rendetlenség van, akkor a külvilágban is rendetlenség lesz. Hallgasd meg a szíved, hallgass a megérzéseidre, és tudni fogod, hogy "Az egyetlen igazán értékes dolog az intuíció." - Albert Einstein

A világ nem fog változni, ha te nem változol meg

Folyamatosan hallhatod az embereket, akik panaszkodnak, mennyire őrült a világ és hogyan akarják, hogy megváltozzon, de ha azt mondod nekik, hogy tegyék meg az első lépést, akkor azt válaszolják, hogy "Mi van? Nekem? Szerinted valami nincs rendben velem? Tökéletes vagyok, nincs mit változtatnom. Ezek az emberek őrültek és nekik kell változniuk, nem nekem! Ők pusztítanak el mindannyiunkat, nem én... Ők a gazemberek!"

Láthatod, hogy a külvilág annak tükre, hogy milyenek vagyunk mindannyian belül, és mindaz az őrület, amely körülöttünk zajlik, a kollektív tudatunk eredménye, és sajnos ez egy nagyon szennyezett tudat.

Nem csak az övék, hanem mindannyiunké. Ha azt akarjuk, hogy a világ megváltozzon, akkor önmagunkból kell kiindulnunk és elhiheted, hogy sokunkkal van baj.

Az egyedüllét eltér a magánytól

Különbség van az egyedüllét és a magányos lét között. Ha egyedül vagy, akkor kihasználhatod, hogy kapcsolatba lépj a belső éneddel, meditálj és elcsendesítsd az elmédet, és az állandó igény, hogy legyenek mindig mások körülötted, hogy ne érezd magad magányosnak, el fog tűnni. Wayne Dyer erről csodálatos módon beszélt, mondván, hogy soha nem lehetünk magányosak, ha szeretjük azt az embert, akivel egyedül vagyunk.

Ha szereted magad, ha nincs problémád a saját személyeddel, ha teljesen elfogadtad önmagad, meg fogsz elégedni azzal, hogy van némi csendes időd, távol a zajoktól. Boldognak fogod érezni magad, ha egyedül vagy, és akkor is, amikor más emberek vesznek körül.

Minél inkább kifejezzük hálánkat, annál több dologért lehetünk hálásak

A vonzás törvénye minden jóban és rosszban működik, és csak rajtunk múlik, hogy a negatívra vagy a pozitívra összpontosítjuk-e a figyelmünket. Összpontosítsd figyelmedet a sok nagyszerű dologra, amiért hálás vagy, és látni fogod, hogy minél többször teszed, annál több okod lesz kifejezni a háládat.

A türelem erény

Ahhoz, hogy megtörténjenek dolgok, hogy bármi megtörténjen, türelmesnek kell lennünk. Először elültetjük a nagyság magját, majd megvárjuk, míg kihajt, hagyjuk növekedni, vigyázunk rá és védjük. A nagy dolgok időbe telnek, és meg kell tanulnunk, hogyan adjunk a dolgoknak időt.

A bátorság nem a félelem hiánya

A félelem, amely nem enged továbblépni, ami nem engedi, hogy növekedjünk és átalakítsuk az életünket és a körülöttünk élőkét, mindig jelen lesz az életünkben. Annak ellenére, hogy sokan tudjuk, hogy a félelem nem létezik, és hogy a félelem csak az elménkben van, úgy döntünk, hogy megbénulunk tőle, és úgy döntünk, hogy hagyjuk, hogy irányítsa életünket, álmainkat, céljainkat és boldogságunk szintjét.

A félelem mindig jelen lesz, amikor növekedni akarsz, amikor ki akarsz lépni a kényelmi zónádból, és amikor többet szeretnél tenni, több akarsz lenni. Amit tennünk kell, hogy túllépünk rajta, és mindig tisztában kell legyünk azzal a ténnyel, hogy a legtöbb dolog, amitől félünk, soha nem történik meg, mert a félelem nem más, mint a hamis várakozás, amely valóságosnak tűnik.
forrás:ujvilagtudat.blogspot.com

 ''Milyen szép a világ''- Jakab György előadásában Louis Armstrong: What a Wonderful World c. csodaszép dala, magyarul - videó