2021. szeptember 5., vasárnap

Mi az a szinkronicitás és mit üzen?

 

A szinkronicitás egy olyan helyzetet jelent, amikor egy pillanatra megállni kényszerülsz és csak döbbenten azt mondod magadban: ez egyszerűen nem lehetett véletlen.


Amikor bizonyos események, bizonyos jelek olyan módon, olyan sorrendben következnek be és hatnak rád, melyről ordít a felismerés: ezt irányította, irányítja valami. Valami, amit most a szemünkkel nem láthatunk, s amit még nem ismerhetünk eléggé.

Ugye azt több helyütt írtam már, hogy a leszületés előtt a lelkünk a szellemi segítőinkkel közösen elkészíti a leendő testi élete tervét. Annak főbb eseményeit és körülményeit, szereplőit, s annak következményeképpen, amit most a lelki, karmikus előzményei alapján most megélnie, megtapasztalnia szükséges. E tervet (is) elfelejtjük a testi életünk alatt, hogy döntően ide tudjunk figyelni, hogy szinte teljes mértékben azonosulni tudjunk a testi életünkkel, s így kellően át tudjuk élni, meg tudjuk tapasztalni mindazt, amit most számunkra szükséges.

A feledés miatt azonban - érthető módon - mindenki más felé indulna el, mint amerre neki mennie kellene, így a szellemi segítőink folyamatosan figyelemmel kísérik az életünket és segítenek benne mindent úgy alakítani, ahogy az a tervünk számára a legoptimálisabb. Tiszteletben tartva természetesen a szabad akaratunkat is, melyben a testi élet alatt mindenkinek - egyéni karmájától függően - egyéni mozgástere van.

Amikor szinkronicitást élünk meg, akkor valójában arról kapunk bizonyosságot, hogy a szellemi segítőink (egy felsőbb szellemi erő) milyen komoly mértékben is képes alakítani az életünket és hogy mennyire nem a véletlen műve semmi sem.
Ezen kívül természetesen tartalmaz egy konkrét üzenetet is. Akár azt, hogy tereljen valaki vagy valami felé bennünket, illetve rávegyen bennünket valaminek a megtételére.

Mindenki kap s élhet meg ilyen, úgynevezett szinkronicitásokat, azonban az, aki ezeket fel is ismeri, intenzívebben kaphatja őket. Egész egyszerűen azért, mert aki nem veszi őket észre, nem tudatos e tekintetben, hiába is kapná erőteljesebben, nem volna (még) értelme. Aki viszont elindult már e sorsszerűség elfogadása felé, az újabb és újabb, s egyre intenzívebb módon történő élményeket kaphat, hogy a hitéért cserébe egyre mélyebb bizonyosságot, s végül tudást kapjon.
 
- Medek Tamás spirituális író - tudatostudat.blog.hu -
- - - - - 
 A szív ereje - Szinkronicitás - videó
forrás: Édesvíz Kiadó