2023. január 25., szerda

Michael arkangyal


 
"Michael arkangyal a kozmikus intelligencia ura, a szellemi hierarchia fejedelme."
(Dr. Bistey Zsuzsa)

Guido Reni (1575 – 1642) - Mihály arkangyal legyőzi a Sátánt 
(Az eredeti festmény Rómában látható)

A hagyomány szerint Szent Mihály, Mihály arkangyal (Michael arkangyal) egyike a 7 főangyalnak, ő a mennyei hadak nagy vezére és győztes harcosa. Jelképe hatalmas kardja, mellyel legyőz minden gonoszt, akaratereje hatalmas, mint ahogyan ő maga is. Isten iránti hűsége megingathatatlan. Michael célja az embert a gondolatai révén a szellemi világhoz vezetni.

Michael feladata, hogy a hideg, absztrakt gondolatvilágba beárassza a meleg, lényegtől áthatott szellemi valóságot. Ugyanis a fejben felmerülő élő, szellemi gondolatok a megértésük által meghalnak. Az emberi fej tulajdonképpen a kozmikus gondolatok temetője. A halott gondolatok tovább vezetve a szívbe ismét élettel töltődnek. Az emberi szív tehát a fejben meghalt gondolatok feltámasztója! 
 
Michael a kozmikus intelligencia ura, a gondolatok tüzes fejedelme. Ő segíti a valódi ÉN, a halhatatlan, isteni szellemünk megismerését és megtapasztalását. Michael a korszellemnek megfelelő Krisztus-központú szellemtudomány kinyilatkoztatója. Michael szabja meg az ember születési időpontját úgy, hogy figyelembe veszi az asztrológiai és asztroszófiai hatásokat, ő általa válik lehetségessé a gondolati út Krisztushoz! Segít fokozni az önbecsülést, érdemességet, irányítást, motivációt. Életerővel, energiával álld meg. Minden alacsony minőségű energiát és entitást elűz, megtisztítja a teret. Minden lélek spirituális sorsának a megoltalmazására hivatott. Ha nő spirituális utad nőttön nő Michael energiája dolgozik benned.

forrás:gyogyitokezekhaza.hu

Mihály arkangyal a lelkeket a mennybe kíséri

 Minden angyal vezetője... Mihály arkangyal közvetlenül a halál pillanata előtt jelenik meg azoknak, akik még nem kapcsolódtak Istenhez, utolsó esélyt adva nekik az üdvösségre, mielőtt a döntés idejük lejár. Az őrangyalok akiknek feladata, hogy egész életük során törődjenek minden ember lelkével, arra is bátorítják őket, hogy bízzanak Istenben. Ezután Mihály és az őrangyalok együtt dolgoznak, hogy elhalálozásuk után azonnal a mennybe kísérjék a megmentettek lelkét.

Kötöttségek oldása Michael Arkangyallal - videó
forrás:/hu.ndu.ac - andrea szabo-racz
 

Bistey Zsuzsa - Szent Mihály impulzusa - videó
forrás:Antropozófiai Tartalmak