2013. január 9., szerda

Több szeretetre vágysz?


Sokkal többször beszélünk a szeretetről, mint amennyiszer azt cselekedetek formájában ki is nyilvánítjuk. Így életünk során meglehetősen kevés szeretetben részesülünk ahhoz képest, hogy mennyiszer emlegetjük ezt az érzést a beszélgetéseinkben.




Élvezd az élet minden percét!

Ezért mindig a szeretetet keressük, és ha megtaláltuk, arra vágyunk, hogy örökké örülhessünk neki. De mindig elrontunk valamit – hisz emberek vagyunk. Azt hiszem, minden ember az életében annyi szeretetnek örülhet, mint amennyit ő maga is képes másoknak ajándékozni.
Léteznek azonban olyan gondolatok, amelyek meggátolnak bennünket tiszta szívből örülni annak a szeretetnek, amelyet éppen kapunk. Az alábbiakban ezeket vázoljuk fel, hogy ha az utadba állnak, tudd őket sikeresen elzavarni, és átadni magad maximálisan a boldogságnak:
Sose légy borúlátó! Inkább gondolkozz pozitívan, és közelítsd meg optimistán a dolgokat. Mosolyogj! Ugyanis minden mosolyodért legalább ötöt kapsz vissza, így lehetetlen, hogy közülük egy se jusson el a szívedhez.
Ne gondolj folyton arra, hogy mi hiányzik az életedből! Örülj mindig annak, amid van! A szüntelen vágy arra, hogy megszerezd azt, amid még nincs – ez az örökös hajsza kiszorítja az érzéseket, érzelmeket az életedből, és így, ha el is éred a céljaidat, és meglesz mindened, amire vágytál, úgyis szegény leszel, hisz nem lesz kivel megoszd, lelkileg sivár maradsz.

Mosolyogj sokat!

Az igazi boldogság az, amikor adsz, nem amikor kapsz! Azok a dolgok, amelyeket kapsz, hamar unalmasakká, megszokottakká válnak. Azonban azok, amelyeket másoknak adsz, valamennyiszer feltöltik a lelked, egy életre.
A leghidegebb embernek is van szíve! Ezért sose úgy állj hozzá, mint aki érzéketlen és elviselhetetlen. Gondolj inkább arra, hogy a hozzá hasonló kibírhatatlan embereket mindenki kerüli (hisz te is ezt tennéd, ha az ösztöneidre hallgatnál). De ha egy szép szót intézel hozzá, megnyílik előtted, és értékelni fogja a bátorságod, hogy kitartasz mellette, jelleme ellenére is.
Ne vesztegesd az időd arra, hogy siránkozol! Ugyanis észre sem veszed, de rengeteg értékes percet fecsérelsz el arra, hogy sajnálod magad. Ahhoz, hogy örülni tudj mások szeretetének, gondolj inkább rájuk – azokra, akik szintén szeretetre vágynak. Hidd el, az a szeretet, amelyet nekik adsz, többszörösen fog megtérülni!
(Forrás: filantropikum)