2019. április 6., szombat

Így vigasztalnak a spirik! – 6 dolog, amit egy spirituális alkat mondhat egy gyászolónak


 Vigaszt nyújtani egy gyászolónak, az egyik legnehezebb feladat. Hiszen édeskevés az, hogy részvétem. Bár ismerjük a veszteség érzését, a szűnni nem akaró fájdalmat, és empátia ide vagy oda, mégsem nyújthatunk senkinek tökéletes vigaszt. De segíthetünk azzal, hogy megkönnyítjük a gyászoló szívét! Egy bölcs lélek, egy igazi spiri ezt a 6 fogódzkodót adhatja egy gyászoló kezébe!


Illetve, ha te vagy az, aki gyászolsz és spirituális beállítottságú ember vagy, talán neked is segítségre lesznek a következő spiri jelmondatok…

1. Már egy jobb helyen van, ahol tovább él

Most komoly? Ez lenne a nagy spirituális bölcsesség, az egyik legsablonosabb mondat? Na, várj csak… egészen máshogy hangzik ez egy hétköznapi meg egy spirituális ember szájából. Hiszen a spirituális ember hisz. Hisz a Mennyekben, az Örök Nyár Szigetében vagy Seolban, mindegy is az. Sőt, talán maga a gyászoló is hisz valamelyikben! De nem is kell megnevezni. Szóval, mikor ez a mondat elhangzik egy spiri szájából, hidd el, hogy máshogy cseng. Ő tudja, hogy tényleg ott van.

Azon a csodálatos, tökéletes helyen. Ahol nincs betegség, fájdalom, szegénység, szenvedés, csapások, semmi negativitás. Azon a paradicsomi helyen csak szeretet, béke, boldogság és nyugalom van. Meg a többi szerettünk. Miért ne hihetnénk azt, hogy ott tovább éli az ember az életét? Hogy ott meg van az elhunytnak mindene? Tovább nézheti a foci meccseket, annyi tortát ehet, annyi bort ihat, amennyit akar, vagy zsúfolásig van macskákkal. Miért ne hihetnénk abban, hogy ott minden álma megvalósult és maximálisan boldog?

2. Csak a teste halt meg – A lelke most kezdi meg utazását

Így is-úgyis borzasztóan hangzik, mert benne van a halál. Hogy nincs többé. Már nem fog az a test megölelni, azaz ránk mosolyogni, az a szem a mi szemünkbe szikrázni, az ajka megcsókolni. De egy spirituális ember tudja, hogy a személy, az egyén nem csak a testből áll és hogy a lelke mindennél fontosabb, ami a halálakor kiszabadult. Igen, csak a test halt meg. Lejárt az ideje a porhüvelynek. Ám a léleknek sosem. A lélek ekkor kiszabadul és megkezdi új utazását. Nagyon is él. Ettől olyan érzetünk lehet, hogy az illető csupán elutazott és egyszer újra viszont fogjuk látni. Amikor utána megyünk mi is… hiszen a halál csak egy állapot. Nem a vég. A test vége igen, de nem a léleké. Ezért valójában a halál a kezdet. Bár egy darabig nem látjuk az elutazott szerettünket, aki elment az előbb is említett mesés helyre, vagy megkezdi új életét – már ha valaki hisz a reinkarnációban. De ha hiszünk, akkor hihetünk abban, hogy akár még találkozunk az életben! Vagy gondoljunk arra, hogy ahová leszületik, oda biztos boldogságot és örömet fog vinni, mert egy csodálatos lélek. Ezekre kell emlékeztetni spirituálisan a gyászolót! 


3. Nincs egyedül a lélek

Meg van az a varázsa a búcsúnak, hogy legalább várhatjuk a következő találkozást. És kiindulva az előbbiekből, a lélek csupán előre utazott valahova, ahol később újra találkozunk vele. Ott, azon a fenséges helyen. Ám addig sincs okunk aggódni érte. Ott lesznek vele a szerettei, akik majd „szórakoztatják”. Most több időt tölthet az elhunyt szüleivel, a feleségével, barátaival, akárkikkel. Ők majd addig gondoskodnak róla és vigyáznak rá. Hogyha képes vagy hinni a halál utáni élet ilyen formájában, ez egész biztosan jó érzéssel fog eltölteni.

Ha pedig hiszen az angyalokban, akkor ne feledkezz meg róluk sem! Ők is vigyáznak rá és szeretni fogják, míg te oda nem érsz.

4. Mindig itt van velünk

Ez is közhelyesnek hangozhat. Bár a szellemhívőknek egyáltalán nem az és a spiriknek sem. Egy spirituális ember jól tudja, hogy az a helyes, ha eltávozott lélek nem marad itt, hanem továbblép. Képes elengedni, mert ez kell ahhoz, hogy mind ketten ráleljenek a békéjükre. Persze sok esetben nem lépnek át azonnal a szellemek, itt maradnak vigyázni ránk, segítenek és mikor úgy látják, lassan megnyugszunk és helyre jövünk, akkor átkelnek. Kétségkívül addig is itt van velünk!

Érezhetjük, láthatjuk, hallhatjuk őt, álmodhatunk vele. De mikor eljön az idő, illik elengedni a szellemkezét, mert már máshova tartozik. Ám ettől még nem veszítjük el őt, hiszen, akit szerettünk, annak lelkének kis darabkáját örökre a szívünkbe zártuk, és bennünk él tovább. Meg az élő rokonaiban. Meg az emlékeinkben.

5. A következő életben újra találkozunk

A legtöbb spirituális személy hisz a reinkarnációban és valóban, egyáltalán ne olyan rossz hinni abban, hogy a következő életünkben újra találkozunk. Akár a Mennyekben, akár idelent a Földön. Hiszen a leszülető lelkek folyton keresik egymást és meg is találják, mivel emlékeznek egymásra. Talán most így találkoztatok! A következő életben pedig újra szerelmesek, apa-lánya, vagy gyermek és anyja kapcsolatban lesztek. Annyi lesz a különbség, hogy esetleg más viszonyban lesztek, de az biztos, hogy még bölcsebben lesztek, hiszen már eltöltöttek együtt és külön is egy életet!

6. Tovább kell élned, mert Ő ezt akarja

Minden tiszta, megtért lélek azt szeretné, ha az élő boldog lenne. Boldognak akarja látni, mikor fentről vagy kitudja honnan, de lenéz rá. Törjünk össze, sírjunk, legyünk depressziósak ha kell, de utána tovább kell lépnünk. Mert Ő ezt szeretné. Biztos lehetsz abban, hogy azt kívánja tőled, valósítsd meg a vágyaidat – és akár a régi, közös vágyaitokat – utazz, élj, nevess, szeress. Nem akarja, hogy magányosan megsavanyodj a bánattól. Még ha elképzelhetetlen is, hogy elmenj bulizni vagy újra férjhez menj vagy szülj egy másik gyereket, ő igenis ezt kívánja. Márpedig… ha ő azt akarja, hogy boldog legyél, nem gondolod azt, hogy illene eleget tenned a kérésének, akaratának? Mindegy, mikor állsz talpra, ám ha egyszer készen állsz rá, legyen meg, és ne szégyellj új életet kezdeni!
(forrás:Wadolowski Balogh Orsolya -arkadia.hu)

Kapcsolódó írás:
Geoffrey Hodson: A halál kapuján át - Üzenet a gyászolóknak
http://teozofia.hu/Olvas/58_A_halal_kapujan_at.html 


A halál pillanata
Moment of death ismeretterjesztő dokumentumfilm- VIDEÓ
FORRÁS:Lélek Hangoló Energia