2019. április 13., szombat

Mit jelent, ha szellemmel álmodsz?



Talán egyszer már veled is előfordult. Elhunyt szeretteddel vagy ismerősöddel álmodtál. A tudósok azt mondják, hogy csak a tudatalattid kreál ilyen álmokat, mert nem vagy képes elengedni az illetőt. Ám a spirituális emberek és paranormális szakértők szerint nagyon is lehetséges, hogy álmodban találkoztál az elhunyttal. Miért olyan hihetetlen, hogy valóban lehetséges?


Az ókori kínai és mexikói civilizációk szentül hitték, hogy az álmok lehetővé tették, hogy kommunikáljanak az őseikkel. A mai napig rettentően misztikus téma az álmodás, amely során látszólag egy alternatív valóságba csöppenünk, amelyet teljes mértékben az elménk épített, amelynek során a legmélyebb érzelmeket tapasztalhatjuk meg.  
A tudósok szerint álmainkban a tudatalattink nyílik meg előttünk.
Ám a spirituális életszemléletű emberek és paranormális szakértők szerint az álmokon keresztül misztikus birodalmak tárulnak fel előttünk, így fogékonyak leszünk a halottak üzeneteire is. Érdemes megnyitni az elmédet azelőtt a lehetőség előtt, hogy talán a szellemek is meglátogathatnak álmodban, az üzenhetnek és figyelmeztethetnek.

Azok az álmok, amikben szellemekkel találkozol, úgynevezett “látogatási álmok” néven ismertek, és valójában nagyon gyakoriak. Jennifer Shorter, a klinikai pszichológus tanulmányozta a jelenséget és úgy vette észre, hogy ” intenzív álmokat élnek meg azok, akik a közelmúltban vesztették el szerettüket, és az elhunyt személy visszatér az élőhöz, hogy útmutatást adjon, megnyugtassa vagy figyelmeztesse.

De hogyan tudjuk, hogy egy ilyen álom valóban találkozás egy szellemmel, nemcsak a tudatalatti megnyilvánulása? “A válasz erre az, hogy az ilyen álmok tipikusan világosak, élénkek, intenzívek és valóságosnak tűnnek, amikor az álmodó felébred és tökéletesen emlékszik rá. Sok esetben megváltozik utána az álmodó. – magyarázta Patrick McNamara, a Bostoni Egyetem Orvostudományi egyetemi docense. Úgy tűnik tehát, hogy ha egy szellem valóban kapcsolatba lép veled az álmodban, tudni fogod, mivel érezni fogod, hogy más, mint az átlagos álom.


Sok paranormális szakértő szerint, amikor a látogatási álmokról van szó, nem szabad elvárnunk, hogy a tudomány megmagyarázza az esetet. Az álmok az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy a szellemek találkozhassanak az élőkkel. Ráadásul igen gyakori, hogy egy szellem meglátogat és kommunikál velünk. „Alvás közben a tudatos elméd elcsendesedik és kevésbé ellenálló a saját gondolataiddal, elnyomott érzelmeiddel és hiedelmeiddel szemben Nyugodt és nyitott. Egy álomállapot alatt elhagyjuk tudatos, racionális elemeinket, és nyitottabbak vagyunk a szimbolizmusra vagy a fantasztikus eseményekre.  
Valójában könnyebb mindenféle entitásnak (pl. elhunyt szeretteinek, angyaloknak) kommunikálni velünk alvás közben” – magyarázza a PhD-vel rendelkező Anne Reith és a Mediumship, Psychic, Astrological Intézet alapítója.


Tehát, ha egy szellemnek üzenete van számodra, talán tudatában van annak, hogy valószínűbb, hogy egy álomban fogékonyabb leszel rá, mint egy ébrenléti állapotban. Úgy értem, ha látnál egy szellemet, nem biztos, hogy olyan békésen tudnád fogadni, nem igaz?

És bár a látogatási álmokról szóló jelentések túlnyomórészt pozitívak, akadnak sajnos negatív példák is. Az úgynevezett “röghöz kötött szellemek”, akik nem tudnak továbbhaladni, ők ugyancsak beléphetnek az álmaidba.

Ez attól is függ, milyen állapotban van az álmodó. Ha magas a rezgésszintje, akkor nem képesek az alacsony szintű negatív entitások belépni az álmába. Ám ha alacsony a rezgésszintje, akkor igen. Hogyha egyszer egy ilyennek találkoznál, próbálj meg szeretet sugározni felé, ne félj tőle és kérd meg, hogy távozzon.
(forrás: Wadolowski Balogh Orsolya arkadia.hu)

Andrew Burns zene - szellemek - videó
forrás:Ron Gelinas Chillout Lounge