2014. június 5., csütörtök

Ébredés...




Vajon mi sarkalná jobban az eljövendő korszak kibontakozását, hacsak nem az, hogy egyre többször, amikor felébredünk a saját dolgainkkal foglalkozunk. A megértéseink mélységétől függően, választunk magunknak életcélt. Egyre kevésbé feszülünk neki a jelenlegi rendszernek, egyre kevésbé folytatjuk a mindennapi “energia-csatákat” és alkotni kezdünk.




Észrevesszük, hogy vannak döbbenetesen szép pillanatai a létezésünknek, még akkor is, ha a mindennapos problémáink egyre inkább az egekig nőnek. Közben meg tudjuk, hogy mindannyiunknak ott javallott helytállnia, ahol van. Hiába járjuk be a világot, mindig minden körbe ér és hazatérünk...
Ha mondjuk szappant szeretnék főzni, mert abban tudom, hogy nincsenek ismeretlen kemikáliák, és egyébként is voltak ezzel, – engem megváltoztató tapasztalataim, – akkor a körülöttem élőknek a bensőmből is fogok tudni adni valamit. Ha technológiai az érdeklődésem, abban is széles a spektrum. Talán ami megvizsgálandó, hogy mi a köze a természethez és nem utolsó sorban az ember saját természetéhez milyen módon kapcsolódik. Hogyan illeszkedik abba a változásba, amelyet ma már senki sem tagadhat. Tágul az ismeret, de valahogy mégis minden leegyszerűsödik. És egy idő után már azt nem érted, hogy a többiek miért nem értik.
Erre is megjön a válasz, de ekkor már egyre többször felismered, hogy mekkora értéke van a Te számodra a saját nyugalmadnak. Először harcolunk mindig mások ellen csordába rendeződve, aztán harcolunk másokért, szintén nem egyedül, de ekkor már közösségként. Majd meghagyjuk másoknak a harcokat és tesszük a dolgunkat. Hiszen idő közben nagyon sok sebet kapunk és adunk is.
Az ember a Földről című filmben, ami ha figyelsz rá, felér egy jó kis agyjógával, a végső konklúzió, mégis az, hogy; – Az igazság oly annyira egyszerű. De ezért a LÁTÁSMÓDÉRT az embernek a sebeivel kell fizetni, hiszen ennek megtapasztalása és folyamatként való megélése, nem a felszíni pezsgésről szól.
A hatalom arról szól manapság, hogy csak semmi nyugalom. Őrizzük meg a pánikot!
A történelem valóban ismétli önmagát. És itt jön be a képbe, hogy szűkebb világunk is több síkkal rendelkezik és minden visszavezethető a legegyszerűbb formában a rezgésekre. Az ember nem más, mint egy rezgés-komplexum, amely minden egyes esetben egyedi jellemzőkkel bír. Ezekből alakul ki a személyiség, majd jóval később az egyéniség. Az egyéniség már saját tengellyel rendelkezik és Önmagán belül is képes látni a személyes rezgésállapotait. Minden ember egyben, egy energia rendszer is. Ennek az áramoltatásáért felelős például a meridián háló. Ami meg ezt felügyeli az az immun-rendszer. Ha a meridián rendszerünk elhangolódik, azt betegségnek nevezzük. Tőlünk függ, milyen úton járunk, s hogy ezzel az “úttal” mit kezdünk.
Hadd idézzem megint egy pillanatra Teslát:
“…Ezt szem előtt tartva, az életben elég korán elkezdtem fegyelmezni magam, kitervelve egy olyan életvitelt, amelyet a legtudatosabbnak és megvalósításra érdemesnek gondoltam. Azóta mindennél jobban szeretem a munkámat, így természetes, hogy addig kívánom folytatni, ameddig csak meg nem halok. Nincs szükségem szabadságra, vagy arra, hogy véget érjen a munkám. Ha az emberek olyan munkát választanának, ami megegyezik a természetükkel, a boldogság összes nagysága mérhetetlenül megnőne a világban. Sokakat elszomorít és elcsüggeszt az élet rövidsége. Mi értelme van hát, megkísérelni bármit is megvalósítani?, mondják ők. Az élet oly rövid. Sohase fogjuk megérni a munka befejezését.
Nos, az emberek jelentősen meghosszabbíthatnák az életüket, ha tennének érte valamit. Az emberi lények sok olyan dolgot tesznek, amik egyenesen a korai halálhoz vezetnek.” 

(Nikola Tesla)
Nagyon sok mindent tudunk már az életben. Elmével, szívvel és lélekkel is. Mostanában az történik, hogy szép lassan minden a helyére kerül értelmezésben is. Meghaladjuk a férfi, vagy női kategóriákat és emberekként, végre sok sok vajúdás után tesszük a dolgunkat. És akkor megváltozik a világ. – Velünk együtt.
(Murzsicz András)