2014. június 11., szerda

A fejlődésnek nincs felső határa: nyitóinterjú Balogh Bélával 1.




A fejlődés folyamatos és ismeretünk szerint ennek a fejlődésnek nincs felső határa. Ezzel együtt természetesen az is nyilvánvalóvá válik, hogy nekünk, embereknek sincs megszabva valamilyen felső határ.




- Te hogyan értelmezed azt a FÉNYT, ami portálunk címében is szerepel, és amelynek nevében információkat szeretnénk eljuttatni az olvasóinkhoz?

- Ez nagyon egyszerű! Tulajdonképpen az Univerzum érzékelhető, legalapvetőbb energiájáról van szó, és ez nem más, mint a szeretet. A szeretet az Univerzum „motorja” és egyben „hajtóanyaga”. A szeretet a mozgatórugója mindennek. Az Univerzum ősforrásáról van szó. A különböző vallásokban különböző néven említik. Ez egy rendkívül magas frekvenciájú rezgés, elektromágneses természetű hullám, érzékszerveink és műszereink képességeit jóval meghaladó energiaszinten létező Fény. Egyedül a szívünk képes érzékelni, azt is csak szeretet formájában.

- Mondhatjuk, hogy ez  a Fény, vagy rezgés egyben a tökéletesség is?

Igen, mondhatjuk, ha a tökéletességet az Univerzum belső törvényeire és a fejlődési lehetőségeire értjük. A bölcsek, a beavatottak azonban azt tanítják, hogy amiképpen az Univerzumban minden lény tapasztalatokat gyűjt, és ezáltal gondolkodásmódjában, érzelmi hozzáállásában fejlődik, úgy maga az Univerzum is folyamatosan fejlődik.

- Ezek szerint az Univerzum – vagy Isten – nem tökéletes? Hiszen ha fejlődik, akkor még van hova.

- A fejlődés folyamatos és ismeretünk szerint ennek a fejlődésnek nincs felső határa. Ezzel együtt természetesen az is nyilvánvalóvá válik, hogy nekünk, embereknek sincs megszabva valamilyen felső határ, hogy addig fejlődhetünk, és tovább nem, mert – lévén, hogy elértük a tökéletességet – nincs hová tovább fejlődni. Az Univerzum valójában egy gondolati építmény, és nincs benne semmiféle korlát.

- Tehát a mi tudásunk, a mi teremtő képességünk, isteni erőnk is végtelen?


 - Igen, legalábbis lehetőségeink szintjén. Csakhogy amíg „gyermekek” vagyunk, és nem vagyunk képesek megérteni, illetve követni az Univerzum törvényeit, szabad akaratunk korlátozott. Főként azért, hogy ne tehessünk nagy kárt magunkban vagy másokban, mint ahogy a kisgyerek kezébe sem adnak veszélyes szerszámot…. Amint az ember szívében erősebb lesz a szeretet, mint a félelem, magasabb tudatszintre emelkedik. Akkor már érdemes megtanulni a gyakorlati módszereket, amelyek lehetővé teszik, hogy az univerzum energiája munkára fogható legyen. A teremtő erő mindenkinek a rendelkezésére áll. Akkor is teremtünk, ha ennek tudatában vagyunk, akkor is, ha nem. Persze, amíg ez az erő nem tudatosul bennünk, addig inkább az anyagi világhoz kötött gondolatok és érzelmek jutnak kifejezésre, és gyakran megfeledkezünk arról, hogy az egész anyagi világ csak attól létezik, hogy átjárja, áthatja egy magasabb rezgésszámú, spirituálisnak nevezett energiavilág. Ennek az energiavilágnak a lehetőségei senki elől nincsenek elzárva, de a használatukhoz szükséges képességekért meg kell dolgozni. Olyan nincs, hogy valaki csodálatos képességgel rendelkezik, és ennek a hátterében ne lenne előző életéből származó emlékezet, vagy munka. Mindenkinek meg kellett dolgoznia a képességekért.

- Szerinted szeretnek az emberek megdolgozni a képességekért, vagy inkább szeretnek vetés nélkül aratni?

- Sokan vannak, akik úgy hiszik, hogy lehet vetés nélkül is aratni, de hiába szeretnék, ez nem megy. Ez nem így működik. Ugyanakkor, ha felismerik az Univerzum működési elvét, a belső törvényeit, akkor nem csak hajlandók megdolgozni érte, hanem komoly kedvet is kapnak hozzá. Amikor célt kapnak és felismerik a saját lehetőségeiket, azt tapasztalom, hogy akkor erőt is kapnak.

- Ezzel kapcsolatban mi a tapasztalatod, a Tudatalatti tízparancsolata című könyved és CD-d milyen eredményeket hozott az embereknél? Hallottam, hogy valakinél a lakásban minden szobában, minden helyen ez szól, másoknál – mint nálam is – a kocsiban van, ott hallgatom rendszeresen.

- Vannak emberek, akik úgy érzik, hogy tudatosan pozitívan gondolkoznak, de valami megakadályozza őket abban, hogy az elképzeléseiket megvalósítsák, akár egészségben, párkapcsolatban, anyagiakban. Viszont ha sikerül ráhangolódniuk az Univerzum törvényeire, - és ebben segít a Tudatalatti tízparancsolata - aránylag elég hamar észlelni fogják az életükben a változást és a pozitív eredményeket. A visszajelzések 95 %-ban pozitívak. Van azonban néhány negatív visszajelzés. Voltak néhányan, akik azt mondták, hogy „én hallgatom, hallgatom, de az én életemben nem történik semmi változás”. Ilyen esetben, ha elkezdünk mélyebben beszélgetni, akkor kiderül, hogy ezek az emberek nem rendelkeznek konkrét képpel, konkrét gondolatsorral arra vonatkozóan, hogy mit szeretnének elérni, csak várják a csodát. Ez olyan, mintha én építenék egy háznak egy nagyon komoly alapot, és várnám, hogy a falai majd maguktól felépülnek. A Tudatalatti tízparancsolata egy rendkívül komoly alap, amely lehetővé teszi, hogy a Teremtő gondolataid ne kerüljenek a süllyesztőbe, hanem megvalósuljanak a fizikai világban. És mindennek megvan a módszere! Pontosan megvan, hogy mit hogyan érdemes kigondolni, hogy kell megfogalmazni ahhoz, hogy a megvalósulás esélye közelítse a 100 %-ot. A titok nyitja: jelen időben, egyes szám első személyben kell megfogalmazni a célt, lehetőleg cselekvést kifejező módon. Azután le kell írni, és írni kell mellé egy dátumot. Ez a kezdet… Azután a kívánt eredmény képét minél gyakrabban kell gondolatban felidézni, és örömmel érezni, hogy ez „már megvan”. Ha rendelkezünk azzal a képpel, amit el akarunk érni, akkor ez azt jelenti, hogy van róla képünk, azaz KÉPesek vagyunk rá. Képesek vagyunk megvalósítani. Másik oldalról, ha nem tudunk képet alkotni, ha nincs elképzelésünk arról, hogy mit szeretnénk, akkor kép nélküliek vagyunk, azaz KÉP-telenek.

(forrás: fenyportal.hu)

Balogh Béla - Önzetlen szeretetet erősítsük!