2015. február 2., hétfő

A lélek hangja



Amikor behunyod a szemed és a belső világodat figyeled, akkor részben hazatérsz. Mert minden ilyen kis betekintés egy felébredés, egy aprócska megvilágosodás. A cél egy magasabb szintű tudatosság, amely átjárja a külső világban élő lényedet.




Mindannyiunkban megvannak azok a képességek, hogy a körülöttünk lévő világot értelmezni,rendszerezni tudjuk. Ezek a tapasztalatok lenyomatot képeznek a pszichénkben, a lelkünkben egy életre. Amikor felidézzük ezeket az emlékeket, létrehozunk érzéseket a szívünkben és a múlt lenyomatai elgondolkodtatják az elménket,mintha újra élnénk őket a jelenben. A külvilágban történő események a belső világunk tükörképe. A figyelmünket tudatosan irányítva, rájövünk, hogy a világ körülöttünk rejtett részekből áll és arra figyelmeztet minket, hogy milyen kiváltságosak vagyunk.

Te és én tudatos lények vagyunk, akik élnek egy egy fizikai testben, de ez nem az igazi otthonunk. Élünk térben és időben, de a valódi önmagunk, a lelkünk, egy egyedülálló kifejeződése, a szellem általi betöltekezésnek. Életünk egy végtelen számú lehetőségek összefüggése. Amikor életünkben napi szinten döntéseket hozunk, minden választás létrehoz egy mintát. Ezek a minták nyilvánulnak meg jellemünkben. A személyiségünk lesz élő bizonyítéka a belső folyamatainknak és a mi gondolataink testesülnek meg az észlelt világunkban.

Mint ilyen, az élet és a lelkünk is fénybe borulhat. Minden pillanatban lehetőséget kapunk arra, hogy megtapasztaljuk a lelkünk világát a legkülönfélébb módokon. A múlt, a jelen vagy a leendő vágyak vezetnek minket az élet útján. Ez az út a kinyilatkoztatás erejével hat a lelkünkre. Ennek az útnak a végét nem lehet látni, csak az nyer betekintést, aki felébredt.
(forrás: spiritualisebredes)