2017. október 17., kedd

Az elme erejével csodálatos gyógyulás érhető el, íme a bizonyítékDr. Joe Dispenza lenyűgöző háttérrel rendelkezik - a Rutgers Egyetemen biokémiai tanulmányokat folytatott, amelynek középpontjában az idegtudomány állt, magna cum laude doktora kiropraktika fokozattal a Élettudományi Egyetemnek Georgiában, valamint az idegtudomány, a memória kialakulása, a sejtbiológia és az öregedés, illetve a hosszú élettartam területén szerzett kiterjedt ismereteket. 


Ő a New York Times egyik legismertebb szerzője és kiemelkedő szakértője:
"Mi a csudát tudunk a világról?!" című filmnek
videó

Egy triathlon során egy sport jármű miatt bekövetkezett baleset után Dispenza volt az a férfi, aki csodálatos módon újranövesztette hat törött csigolyáját testének veleszületett intelligenciája segítségével, hagyományos orvoslás nélkül. Az orvosa azt mondta neki, hogy soha többet nem fog járni, ha nem a műtétet választja. Dispenza ezt a lehetőséget elutasította. Ehelyett a tudatának erejét használta a megfelelő étrenddel és fizikai terápiával együtt, hogy visszanyerje egészségét. Tíz héten belül Dispenza teljesen meggyógyította önmagát, és új emberként újra dolgozni kezdett.

"A meditáció olyan eszköz, amellyel túlléphetsz az analitikus elméden, hogy hozzáférj a tudatalatti elmédhez. Ez döntő fontosságú, hiszen a tudatalatti az, ahol minden rossz szokásod és viselkedésed található, amelyet meg akarsz változtatni." - Dr. Joe Dispenza

Az elme hihetetlen ereje a test és a lélek gyógyításában

Az 1990-es években Eric Kandel neuropszichiáter felfedezte, hogy az idegi kötegek megduplázhatók ismétlődő stimuláció hatására. Az eredményért Nobel-díjat kapott. A későbbi kísérletek során azt is megállapította, hogy ha nem használják a neurális kapcsolatokat, úgy három héten belül zsugorodni kezdenek. Ez a "neuroplaszticitás" fogalmának alapja - ahol az agy, melynek bizonyos fejlődési ciklusai vannak (elsősorban gyermekkorban) és egy "szilárd" struktúra, ténylegesen átformálható azon jelek által, amelyek a neuronhálózatunkon haladnak át bármely adott időpontban az életünk során.

Ugyanabban az évtizedben, amikor Kandel és mások megmérték a neuroplaszticitást, más tudósok felfedezték, hogy néhány génünk statikus. A gének többségét (a becslések 75-85% -át) ki- és bekapcsolják a környezetünkből származó jelek, beleértve a gondolatokat, hiedelmeket és érzelmeket, amelyeket agyunkban élünk át. Ezen gének egy csoportjának, az azonnali korai géneknek (IEG-k) csak három másodpercig tart, hogy elérjék a csúcs kifejeződésüket. Az IEG-k gyakran szabályozó gének, amelyek több száz gén és több ezer más fehérje kifejeződését szabályozzák a testünk távolabbi részeiben.

A tudósok úgy vélik, hogy ez az oka azoknak a látszólag csodálatos gyógyulásoknak, amelyekre az elmúlt években sor került, ahol a gondolatok, az érzések és a hit támogatják az egészség és a harmónia elérését.

"Joe egyike azon kevés tudományos íróknak, akik teljes mértékben megértik az érzelem átalakulásban betöltött szerepét. A negatív érzelmek szó szerint a saját stressz hormonjaink magas szintjétől függenek, mint amilyen a kortizol és az adrenalin. Mind a stressz hormonok, mind a relaxációs hormonok, mint például a DHEA és az oxitocin olyan pontokat határoznak meg, amelyek megmagyarázzák, miért érezzük magunkat kényelmetlenül a bőrünkben, amikor olyan gondolatokról vagy látszat hiedelmekről elmélkedünk, amelyek hormonális egyensúlyzavarhoz vezetnek a komfortzónán kívül. Ez az elképzelés a szenvedélybetegségek és a sóvárgás tudományos megismerésének középpontjában áll." -írja Dawson Church a "Génjeink csodája" című könyvében.

Dr. Dispenza kutatásai azt mutatják, hogy amikor egy gondolatot szándékosan alakítunk át egy pozitív érzelemmé, akkor pozitívan befolyásolhatjuk egészségünket és gyógyulásunkat. Elmagyarázza, hogy mindez az agy elülső lebenyében létrejött szándékkal kezdődik, amely a neuropeptid néven ismert kémiai hírvivő felszabadulását idézi elő.

Ezek a hírvivők aztán jeleket küldnek az egész testbe, amelyek viszont olyanok, mint a genetikai ki-be kapcsolók. Vegyük például a "ölelőhormont" - az oxitocint - egy neuropeptidet, amelyet a tapintás stimulál, valamint a szeretet és a bizalom érzése.

Egy kis gyakorlással mindannyian megtanulhatjuk hatékonyan beállítani ezeket a pontokat - csökkentve stressz hormonjainkat, miközben növeljük a gyógyító hormonokat. Az élvonalbeli kutatók Dispenza módszerét önirányított neuroplaszticitásnak (SDN) nevezték el.

"A kifejezés mögött az az ötlet, hogy az új idegi útvonalak kialakulását és a régiek pusztulását az általunk átélt tapasztalatok minőségével irányíthatjuk," - mondja Church. "Úgy vélem, hogy az SDN az elkövetkező generáció személyes átalakulásának és neurobiológiájának egyik legerőteljesebb fogalma lesz."


Mély, néha csodálatos gyógyításról szóló történetek jelentek meg Dispenza legújabb, "Te vagy a placebó" című könyvében. Esettanulmányok a sclerosis multiplex, a rák, a Parkinson-kór, a Hashimoto-k spontán gyógyulásáról és az illat hihetetlen erejéről a test gyógyításában.

Vegyük például azt a kettős vak vizsgálatot, amely szerint a résztvevők súlyos depresszióból gyógyultak ki, miután évekig azt gondolták, hogy erős gyógyszereket kaptak. Hihetetlen, de a tanulmány befejezése után egy nőnek, aki úgy gondolta, hogy az antidepresszáns "gyógyította" meg elmondták, hogy valójában a kontrollcsoportban volt, és soha nem kapott gyógyszert, csupán placebót.

Egy másik vizsgálatot idősebb férfiak körében végeztek el, akiknek térdműtétre volt szükségük. Miután átestek a műtéten, mindegyikük esetében tipikus javulás történt és jobb mozgást eredményezett. A helyzet azonban az volt, hogy egyetlen térdműtétet sem végeztek el valójában. A sebész csak egy metszést ejtett, hogy úgy tűnjön, mintha átestek volna a műtéten, de igazából nem történt beavatkozás. A betegek mozgása, mobilitása és a megszűnt fájdalom azokéhoz volt hasonló, mint akiknek az esetében valóban elvégezték a műtétet.

Még a mélyen szkeptikusok esetében is bekövetkezhet a gyógyulás csupán a gondolataik megváltoztatásával. Dr. Dawson Church emlékeztet bennünket:

"Nincs semmi vesztenivalója, ha valaki lelkesen beleveti magát a folyamatba és elhagyja a múltban korlátozó gondolatokat, érzéseket és biológiai beállítási pontokat. Ha hisz abban a képességében, hogy felismerheti a lehető legmagasabb lehetőségeit és inspiráló lépéseket tesz, akkor önmaga lehet a placebó, amely boldog és egészséges jövőt teremt számára."
(forrás:http://ujvilagtudat.blogspot.hu)

 Dr. Dispenza: Az elme ereje - videó