2018. november 6., kedd

Élet a születés előtt - Beszámolók és saját tapasztalatok a születést megelőző világból



Hol voltál - a lelked, a szellemed - mielőtt megszülettél volna? Ha a lélek halhatatlan, "éltél-e" a születésed előtt?


Sok írás és elbeszélés született már a halálközeli élményről. Azok az emberek, akiket halottnak nyilvánítottak majd újjáéledtek, sokszor olyan tapasztalatokról számolnak be, hogy egy másik létezési síkon is létezik élet, és gyakran találkoznak elhunyt rokonokkal és fénylényekkel.

Ritkábbak, de nem kevésbé érdekesek azon emberek történetei, akik emlékekkel rendelkeznek a létezésükről röviddel az ezen világba történt születésüket megelőző időről, amit születés előtti tapasztalatnak nevezünk.

Ezek a visszaemlékezések különböznek az elmúlt életből maradt emlékektől, hiszen a múltbéli életek felidézése mint emberi lényekről szólnak itt a Földön, amelyek néha a közelmúltig, néha azonban több száz vagy akár ezer évvel ezelőttig nyúlnak vissza. A születés előtti tapasztalatok úgy tűnik, hogy egy olyan létezés "emlékei", amelyek a halálközeli élménnyel azonos vagy ahhoz nagyon hasonló létformát írnak le.

Azok, akik azt mondják, hogy rendelkeznek ezzel a csodálatos élménnyel, emlékeznek arra, hogy egy szellemi világban vannak, tudatában vannak a Földi életnek, és néha megválasztják következő életüket, vagy kommunikálhatnak jövőbeli szüleikkel. Néhány ember számára viszont megadatik, hogy egy pillantást vessen a születés előtti birodalomra vagy érezze azt a halálközeli tapasztalat során.

"Kutatásaink azt mutatják, hogy létezik az önvalónak egy folytonossága, és 'ugyanaz az én' halad keresztül a három életszakasz - az élet előtti, a földi élet és a halál utáni élet mindegyikén," - mondja Sarah Hinze író. "Egy tipikus születés előtti élmény során egy olyan szellem, amely még nem született bele a halandóságba, áthalad a Földi élet előtti életén vagy a mennyei birodalmon, és úgy tűnik, hogy valakivel kommunikál a Földön."

A születés előtt álló lélek gyakran bejelenti, hogy készen áll a halandóság előtti létből a földi életbe való születésre. A születés előtti élmények beszámolóinak közel 20 évnyi gyűjtése és tanulmányozása, valamint a spirituális jelenségekkel foglalkozó kutatók egyéb adataival való összehasonlítás után mára azonosítottuk a születés előtti tapasztalatok tipikus jellemzőit, vonásait, valamint azt, hogy mikor, kivel és hol fordulnak elő.

A Prebirth.com által megkérdezett emberek 53%-a úgy érezte, hogy emlékezett a fogantatás előtti időre, 47%-uk pedig a fogantatás utáni, de születés előtti időszakra.

A születés előtti emlékek és tapasztalatok

A legtöbb születés előtti élményről szóló beszámolók gyerekektől származnak, akik spontán és kérdezés nélkül tárják fel a visszaemlékezéseiket. Az egyik ilyen eset egy olyan nő története, akit csak Lisa P.-nek nevez Sarah Hinze "Érkezés a fényből" című könyvében:

"Ágyba dugtam a három éves Johnnyt, amikor azt szerette volna, hogy egy történetet mondjak elalvás előtt. Az elmúlt hetekben az ükapja kalandjait mondtam el neki, aki egy gyarmatosító, egy katona, egy közösség vezetője volt. Ahogy elkezdtem egy másik történetet, Johnny megállított és azt mondta: 'Ne, Robert nagypapáról beszélj nekem.' Meglepődtem. Ő az én nagyapám volt. Nem mondtam róla neki történeteket, és nem tudtam elképzelni, hol hallotta a nevét. Már meghalt, mielőtt még férjhez mentem volna. 'Honnan tudsz Robert nagypapáról?' - kérdeztem. - 'Nos, mami - mondta tiszteletteljesen -, ő az, aki a Földre hozott engem.'

Egyes tapasztalók azt állítják, hogy előzetes bepillantást kaptak az eljövendő életükbe, ahogy ezt a következő történet is mutatja:

"Emlékszem, hogy valaki beszélt hozzám, nem hangosan, hanem inkább az elmémben, hogy nem jó, ha én választom ki a szüleimet, hogy nem fog működni. És a ragaszkodásom miatt ebbe a családba érkeztem, és láttam, hogy nem fog működni az anyám és az apám között. Emlékszem, hogy megmutatták azokat a dolgokat és helyeket, amelyek az életemben történtek, még a házat is, ahol most élek."

A következő visszaemlékezés Michael Maguire-től származik:

"Emlékszem, hogy egy sötét térben állok, de ellentétben azzal, amikor egy sötét szobában vagyunk, láttam mindent körülöttem, és a sötétségnek volt dimenziója. Volt egy másik személy, aki jobbra állt tőlem, és mint én, arra várt, hogy megszülessen a fizikai világba. Volt egy idősebb ember velünk, aki esetleg egy vezető lehetett, mivel velünk maradt, amíg elmentünk és válaszolt a kérdéseimre. Előttünk és körülbelül 30 fokra alattunk láthattuk a Földet egy pár arcképével. Megkérdeztem, kik azok az emberek, akiknek a képei megjelentek a Földön, és azt felelte, hogy ők lesznek a szüleink. Az idősebb férfi közölte velünk, hogy ideje menni. A másik mellettem álló személy elindult, és eltűnt a szemem elől. Azt mondták nekem, hogy én következem, és előre mentem. Hirtelen egy kórházi gyermekszobában fekve találtam magam más gyerekekkel körülöttem."

Kommunikáció a meg nem születettekkel

A születés előtti visszaemlékezésnél gyakoribb a meg nem születettel való kommunikáció. Ennek a kommunikációnak több formája is lehetséges: nagyon élénk álmok, világos látomások, hallható üzenetek, telepatikus kommunikáció és érzékszervi élmények. Íme néhány példa.

Élénk álmok

Ebben az esetben egy szülő a meg nem született gyermekéről álmodik. Az álom gyakran szokatlanul élénk és emlékezetes. "A születés előtti kommunikáció misztériuma" című cikkében Elizabeth Hallett beszámol az egyik anya álmáról:

"A fiam öt hónappal ezelőtt született, és az első kapcsolat, amelyre emlékszem, három évvel ezelőtt történt, amikor a férjem és én először találkoztunk és egymásba szerettünk. Az első együtt töltött hónapunk során történt, amikor egy álmomban láttam, hogy Austin fiunk az apjával játszik. Az álom nagyon élénk volt, és a kép olyan tiszta volt, mint egy fénykép. Készítettem róla egy fizikai leírást, és tudtam, milyen gyönyörűen különleges kis lélek. Annyira beleszerettem ebbe a gyermekbe, hogy két évig csak arra gondoltam, hogy mikor esek teherbe és mikor tarthatom őt a karjaimban. Két év múlva és végül egy elkötelezettséggel, hogy összeházasodunk, terhes lettem. Terhességem során többször álmodtam róla, és mindig ugyanúgy nézett ki. Ugyanaz az aranyló vörös haj és a gyönyörű kék szemek. Most, hogy itt van, fizikailag kézzelfogható bizonyítékom van arra, hogy mit éreztem vele kapcsolatban."

Néha a gyerekek olyan üzenetet is közvetíthetnek, amely fontos lehet a szülő számára:

"Don és Terri egy kicsit később találkoztak az életben, de egyetértettek abban, hogy nem akarnak várni, mielőtt gyermekük lenne. Terri teherbe esett a nászéjszakán. A néhány hónappal később elvégzett ultrahang azt mutatta, hogy kétségtelenül ikreket hordoz a szíve alatt. A terhesség miatt Terri nagyon beteg lett és Don aggódott az egészsége miatt. Félt, hogy elveszítheti a gyermekeket, de még jobban megijedt, hogy elveszítheti őt is. Egy éjjel felébredt és a hálószoba ajtaja felé nézett. Az előszobában egy fény ragyogott, de eszébe jutott, hogy ő és Terri lekapcsoltak mindent, mielőtt lefeküdtek. A fényben egy fehér köntöst viselő fiatal férfi volt. Odajött és leült az ágy mellé, és ránézett Donra. 'Apa,' - mondta. 'A húgom és én megbeszéltük, és úgy döntöttünk, hogy előbb ő jön. Ez így lesz jobb anya számára. Én körülbelül két év múlva jövök.' Don Terri felé fordult, hogy felébressze, de amikor visszafordult, az alak és a fény eltűnt. Másnap Terri elvesztette az egyik csecsemőt, akit hordozott. A másik iker nem szenvedett traumát, és teljes időre született, egészséges, vörös hajú - és egy lány. Huszonegy hónappal később Terri ugyanolyan vörös hajú fiúnak adott életet, mint amilyen a nővére."

Látomások

A születés előtti élmények során egyértelműen férfi vagy női alakot látnak, különböző korúakat, különféle öltözetben miközben ébren vannak. Néha a formát fény vagy ragyogás is kíséri, néha nem, néha megjelenik és/vagy eltűnik hirtelen. Az egyik ilyen tapasztalatról az Oscar-díjas Richard Dreyfuss színész számolt be Barbara Waltersnek egy tévéműsorban:

"A beszélgetés visszanyúlik Dreyfuss hirtelen jött ismertségéig olyan emlékezetes filmekkel, mint a Hölgyem, Isten áldja, a Harmadik típusú találkozások és a Cápa. A történelem bebizonyította, hogy az ilyen gyors sikert gyakran nehéz kezelni. Dreyfuss sem volt kivétel. Az akkor 50 éves Dreyfuss a műsorvezető kérdéseire válaszolva elmondta, hogy első házassága a problémás években ment tönkre, ugyanúgy, mint néhány nagyszerű filmes szerepe. Több mint 20 éven át alkohol és drogfüggőségben szenvedett. A fordulópont csodálatos módon egy sötét órában érkezett. Dreyfusst kórházba szállították annak érdekében, hogy detoxikálják őt a kábítószerektől és az alkoholtól. Órák teltek el. Ahogy kijózanodott egyedül a kórházi szobában, belépett egy három éves kislány egy rózsaszín ruhában és fényes fekete lakkcipőben. Azt mondta neki: 'Apu, nem jöhetek el hozzátok, amíg nem jössz el hozzám. Kérlek, hozd egyenesbe az életed, hogy jöhessek!' És eltűnt. De a lány szemeinek könyörgő üzenete Dreyfuss emlékezetébe égett, folyton inspirálta az életét, hogy a lánya eljöhessen. Ezzel a szent ösztönzéssel őrizte meg a józanságát, újraházasodott és imádkozott. Három éven belül egy lánya született Dreyfussnak és feleségének - ugyanaz a lány, aki belépett a kórházi szobájába."

Hangos üzenetek

Bizonyos esetekben a meg nem születettek nem láthatóak, de hallhatóak. A tapasztalók azt állítják, hogy az általuk hallottak különbözőek és teljesen mások, mint a belső gondolatok. Egy Shawna nevű nő a következő történetet mesélte el:

"A férjem és én mindig is öt gyermeket akartunk. Miután elértük az ötös számot, elkezdtem fogamzásgátlót használni. Egy éjszaka szeretkezés után feküdtem az ágyban és csodálatos élményben volt részem. Egy kisfiú hangját hallottam, aki megkérdezte tőlem, hogy lennék-e az édesanyja. Úgy éreztem, hogy ő egy lélek, aki eljutott hozzám. 'Szeretnék,' - mondtam, és ez volt az első alkalom, amikor a kisfiammal, Cadennel először találkoztunk. Ő egy áldás az egész család számára, szelíd és szerető, még a születése is csodálatos volt. Azt gondoltam, hogy talán megindul a vajúdás és ezért nem tudok aludni, lementem és elkezdtem egy tortát készíteni. Hirtelen történt minden a nappaliban, és Caden az apja kezében született."

Telepátia

Vannak, akik egyfajta telepatikus kommunikációt tapasztalnak a meg nem született lélekkel. Joy ezekről a figyelemre méltó élményekről számolt be:

"Szülész nővér vagyok. Körülbelül 10 éven keresztül egyes pácienseim meg nem született gyermekei telepatikusan 'beszéltek' hozzám. Leggyakrabban ez a vajúdás során történt azt sugallva, hogy változtatni kell a pozícióján a könnyebb születés érdekében, vagy az anya vérnyomásával vagy lázával stb. kapcsolatban. Ezek az információk mindig igazak voltak és gyakran lerövidítették a vajúdást. Időnként a 'beszélgetés' a szülés előtti irodai látogatások során történt, amikor elmondták nekem, hogy valami olyasmi van hatással az anyára otthon, amelyről másképpen nem tudnék, például a kábítószerrel való visszaélésről, a családon belüli erőszakról vagy az extrém stresszről. Az információkat arra használom fel, hogy felhozzam a témát az anyának, és hogy beszéljünk a lehetőségekről. Ezek a kommunikációk nem minden gyermeknél fordulnak elő, és úgy tűnik, hogy meghatározott céljuk van, és hirtelen véget érnek, amikor a baba feje megjelenik, mintha valami fátylon áthaladt volna, és a kommunikáció onnantól kezdve már nem lehetséges számomra."

Érzékszervi tapasztalatok

Néha a meg nem születettek elsöprő erejű érzékszervi tapasztalatokat okoznak a jelenlétükkel. Andi a következő történetet mondta el:

"Körülbelül négy évvel ezelőtt én és a barátom (most a férjem) a főiskolán voltunk. Volt ez az érzésem, hogy terhes vagyok és visszatekintve látom, hogy előtte éreztem egy lélek jelenlétét. Mentünk és vettünk egy tesztet, és le voltunk sújtva, amikor kiderült, hogy a teszt pozitív. Szerettem volna családot, de nem akkor, és a barátom is ugyanígy érzett. Bár nem álltam készen, egy hatalmas részem meg akarta tartani a babát, és csak küzdöttem, de egy másik részem tudta, hogy valójában nem voltam készen, és nem is ő volt a barátom. Úgy döntöttünk, hogy megszakítjuk a terhességemet, ami ellenkezett mindennel, amit helyesnek véltem. Átestem az eljáráson. Sírva ébredtem fel egy szép nővérrel, aki elmondta, hogy megért engem. Gyorsan eltelt másfél év, amikor már készen álltam és éreztem, hogy egy gyermek áll mellettem. Tudtam, hogy hamarosan megtörténik. Álmodtam az első gyermekemről, aki lány volt és elvesztettem. Akkor hallottam egy sírást, és egy párnán ott volt egy kisfiú. Felvettem őt és védtem a világtól. Tudtam, hogy ő lesz az én babám. Körülbelül két hónappal az első álom után terhes lettem. Rögtön tudtam, hogy fiú. Amikor 20 hetes terhes voltam, a gyanúm beigazolódott."

(forrás:http://ujvilagtudat.blogspot.com)