2018. november 15., csütörtök

Minden agyban dől el! – agykontrollal a harmóniáértAz agykontrollal nemcsak számos testi-lelki probléma és betegség orvosolható, de a céljainkat, vágyainkat is könnyebben érhetjük el általa. A módszer elsajátításával boldogabbá, sikeresebbé és kiegyensúlyozottabbá válhat.

José Silva

A kutatók szerint mindössze az elménk adta lehetőségek 2 százalékát aknázzuk ki – az agykontroll célja, hogy az agyunk többi részét is fejlesszük, megdolgoztassuk a mindennapok során. Eszköztára (meditáció, vizualizáció stb.) miatt a módszert „nyugati jógának” is szokták hívni.

A módszer atyja

José Silva Amerikában született 1914-ben, szegény mexikói család sarjaként. Foglalkozását tekintve villanyszerelőként dolgozott, ám a tudásvágya akkora volt, hogy autodidakta módon fejleszteni kezdte magát, és filozófusok, pszichológusok műveit tanulmányozta. Közben felmerült benne a kérdés: vajon lehet-e önszuggesztióval növelni az intelligenciahányadost?


1944-ben kezdte el a kísérletezést, kezdetben a saját gyermekei teljesítményét próbálta fokozni, majd egyre több személyt vont be a kutatásába. Végül 28 évébe telt, mire sikerült kifejlesztenie a módszerét, melyet ő maga szubjektív tanulásnak vagy pszichoorientológiának nevezett.

Az első tanfolyamot még 1966-ban tartotta Amerikában – azóta az agykontroll az egész világon elterjedt. Magyarországon 1990-ben Dr. Domján László ismertette meg a módszert az első érdeklődőkkel.

Módosult tudatállapot

A bal agyfélteke béta-, a jobb agyfélteke pedig alfa-hullámokat bocsát ki. Racionális gondolkodás, koncentráció vagy stressz esetén az agy az előbbiből, míg az alvás, álmodozás vagy ellazult tudatállapot során az utóbbiból bocsát ki többet. Az agykontroll elsajátításával bármikor elérhető az úgynevezett alfa-állapot, vagyis a kreatív, ellazult tudati szint.

Mire vagyunk képesek?

Követői szerint az agykontroll az élet számos területén segítségünkre lehet. Oldja a feszültséget, beindítja az öngyógyító folyamatokat, javítja a memóriát, de az intuitív képességek is fokozhatók általa. Megszüntethetők vele az alvászavarok, de a rossz szokásainkkal szintén segít felhagyni. Sikeressé, boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá válhatunk általa.


JOBB ÉS BAL agyfélteke

Silva, kora divatos álláspontjának megfelelően, úgy vélte, a bal agyfélteke a racionális gondolkodásért, a jobb pedig az érzelmi, művészi, kreatív és intuitív tartalmakért felel. Úgy hitte, a világ bajainak legfőbb forrása az, hogy az emberek 90 százaléka csak a bal agyféltekéjét használja a problémamegoldás során, tehát túlzottan logikus és objektív módon közelíti meg a tényeket és felmerülő kérdéseket, holott kreatív, asszociatív állapotban, vagyis a jobb agyfélteke dominanciája esetén lényegesen hatékonyabbak lehetnének.
A következőket érheti el a jobb agyfélteke segítségével:
– tudatossá teheti a tudattalan tartalmakat;
– az intuitív gondolkodás a világ összes információjával összeköti majd;
– kapcsolatba léphet a „felsőbb intelligenciával”

Eszközök

Az agytréning módszere az önhipnózisra, az önszuggesztióra, a pozitív gondolkodásra, a relaxációra, a vizualizációra épül – tehát miután a megfelelő technikák alkalmazásával elértük az alfa-állapotot, magunk elé képzeljük a kívánt eredményeket. Az ellazulás már önmagában is csökkenti a stresszt, amely számos betegség okozója.

(forrás: astronet.hu-rejtelyekszigete.com)

Hogyan változtatta meg az életem az Agykontroll? - Domján László - videó
forrás:Alfa TV
 
 


Őszintén vallott az agykontroll hazai mestere: három évig orvos nélkül harcolt a Parkinson-kórral 
 
 Dr. Domján László kezdetben orvosok nélkül próbált meggyógyulni, de rájött, ez sajnos lehetetlen/Fotó:Járai László
 
 Budapest — Külsőre és gesztusaiban semmit sem változott ahhoz képest, mint amikor a csúcson volt, amikor a legjobb formáját mutatta. Az emberek özönlöttek az előadásaira, hogy ott az agykontroll alapjai­val megismerkedve erőt és tudást kapjanak a teljes felgyógyulásukhoz. A változás külső jele esetében csupán annyi, hogy erősen és láthatóan remeg a jobb keze.
 
Esetek ezrei bizonyítják, hogy módszerének segítségével volt, aki örökre leszámolt alkohol- vagy nikotinfüggőségével, de van olyan is, aki a végső stádiumú végbélrákból tudott felgyógyulni a segítségével. A módszer megtanítja használni agyunk kihasználatlan kapacitását, amelyről nem is gondolnánk, hogy milyen hatalmas, és milyen csodákra képes.

Életem legdrámaibb pillanata volt, amikor megtudtam, hogy Parkinson-kóros vagyok, de nem lennék az, aki, ha ezt a mindenki számára szörnyű hírt valóban drámaként éltem volna meg. Bevallom, három éven át az orvosi segítséget és a gyógyszereket elutasítottam, mert egy új orvosi megközelítés alapján – amivel néhányan kigyógyultak ebből a kórból – azt gondoltam, én is talpra állok. Nem így történt. Egyre rosszabbul lettem, ezért beláttam, hogy az agykontrollozást és a kiegészítő alternatív módszereket ki kell egészítenem a pirulákkal is. Nem döntöttem rosszul, mert egyre jobban vagyok. Az orvostudomány mai állása szerint ebből a betegségből kigyógyulni nem lehet, de gyógyszerrel évtizedekig jó állapotban tartható a páciens. Akár száz évig is elélhetek attól, hogy remeg a jobb kezem – vallotta elismerésre méltó nyíltsággal és őszinteséggel betegségéről Domján doktor Hozzátette: az agykontroll nem tesz minket mindenhatóvá, de kitágítja lehetőségeink spektrumát.

Tudós ember lévén a saját baját is mintegy tantárgyat kezeli, leás az alapokig, a bajok eredőjét és gyökerét kutatja.

– Ez a betegség a türelemre tanít engem, aminek, bevallom, mindig híján voltam. A nagynéném kertjében Gábor bátyámmal egyszer elültettünk egy-egy facsemetét. Mindenki türelmesen várta, hogy megnőjön, én annyira szerettem volna felgyorsítani az időt, hogy ötpercenként locsoltam, aminek következtében az egész fa elpusztult. A betegségem üzenete: tilos türelmetlennek lenni vagy kapkodni, no meg az, hogy „Lassíts, Laci!”

Domján doktor Kincseim című könyvével próbál reményt adni mindenkinek, aki az elme segítségével akar betegségéből kigyógyulni vagy egyéb jellegű problémáját óhajtja megoldani. A könyvben felsorol több esetet, amelyekben tanítványai mesélik el gyógyulásuk és más jellegű sikerük történetét. A tanulók esetei adják az erőt a tanár úrnak is.

Fordulatos életpálya

Dr. Domján László belgyógyászként, majd reumatológusként dolgozott. 1989-ben Genfben, az orvosi egyetemen elvégezte az amerikai agykontrolloktatók kurzusát, majd iithon is meghonosította José Silva módszerét. Domjánnal néhány éve diagnosztizálták a Parkinson kórt. Az agyunkban lévő idegsejtek irányítják a mozgásunkat, egy Parkinson-os betegnél viszont az idegsejtek által szállított „üzenet” nem zökkenőmentesen halad, ami nehézségeket okoz a betegek mozgásában például.
(forrás: blikk.hu)

Dr. Domján László interjú - Sztárportré
forrás: Sztárportré