2021. április 5., hétfő

Csoda! 45 perc után tért vissza a halálból + Film


 Igaz történet alapján.
Csodák márpedig vannak! Amerika ledöbbent, amikor január 19-én híre ment, hogy a Missouri állambeli nagyváros szélén egy kamasz fiú alatt beszakadt a jég, és holtan emelték ki a tóból, ahol 15 percet töltött a víz alatt, de 27 perccel később sikeresen újraélesztették.
 
John Smith nemcsak, hogy életben van, de nem okozott nála károsodást az oxigénhiány

John Smith (14) azóta már elhagyta a gyerekklinikát, és a bámulatos mentőakció részleteire is fény derült. Most nagyobb a döbbenet, mint három héttel ezelőtt, a St. Joseph kórház traumatológiáján ugyanis olyasmi történt, amire egyszerűen nincs tudományos magyarázat.

– Nagyon hangosan kezdtem imádkozni, amikor a műtőbe léptem: Istenem, ne vedd el a fiamat! – idézte fel az NBC tudósításában az édesanya, Joyce Smith, aki fél órával azután ért oda, hogy a fiát kihúzták a vízből. Az orvosok sajnálattal közölték vele, hogy már nincs remény. Mint kiderült, a mentősök is folyamatosan élesztgették Johnt a defibrillátorral a helyszínen, majd a rohamkocsiban folytatták. Mindhiába, a fiú nem tért vissza, és már túl sok idő telt el! 
 

– Libabőrös lettem! – emlékezett az egyik doktornő, és hozzátette: – Ahogy az anyuka fennhangon fohászkodott, és éppen a Szentlélekhez szólt, egyszer csak a fiú szíve megdobbant. Pedig halott volt! Embert ilyen hidegnek még nem éreztem, mint őt. – magyarázta dr. Nancy Bauer.

Az egyik nővér pedig meg is könnyezte, ahogy a hihetetlen eseményeket felidézte.

– Ez egy csoda volt! Hirtelen zokogni kezdtünk mindan­nyian a műtőben – rebegte Wendy Hoff.

– Tudtam, hogy sokan vannak körülöttem, és imádkoznak értem – emlékezett John Smith, de azt nem tudta felidézni, miként került a tó vékony jegére. 
 
 Ez a tinédzser egy jeges tóba esett, 45 percig nem volt pulzusa és túlélte - videó
 
 
A fiú 48 órával visszatérését követően nyitotta ki a szemét, és az orvosok ekkor lettek figyelmesek az újabb, egészen döbbenetes csodára. 
 
Elvileg súlyos agykárosodást kellett volna szenvednie, de gyakorlatilag a jéghideg víz úgy konzerválta, hogy csak kezének mozgatása esik nehezére. Erős köhögés is gyötri, de szellemileg nem sínylette meg, hogy háromnegyed órát töltött a túlvilágon, pedig 20 perc fölött már végzetes következményekkel jár, ha az agy nem jut friss oxigénhez a véráramból.

– Isten akarta, hogy tovább éljek – mondta a nyolcadikos fiú, és ezt az orvosok sem tudják cáfolni.

forrás: Sz. Z. J. -blikk.hu -internewscast.com
 
- - - - - - 
 
Az igaz történet alapján készült film:
 
 
Amikor Joyce Smith örökbefogadott fia, John alatt beszakad a befagyott tó jege, minden remény elveszettnek tűnik. 
A kamasz majd negyed órát volt a fagyos vízben, mire sikerült kimenteni. 
Az orvosok szerint azonban a kómába esett fiúnak semmi esélye arra, hogy felépüljön. 
Csakhogy Joyce-t nem érdekli az orvosok véleménye. 
A hitének erejében bízva az egész városkát mozgósítja azért, hogy közösen imádkozzanak John gyógyulásáért. 
Grant Nieporte Joyce Smith könyvéből.
 
Áttörés Teljes film itt:

Áttörés -Amerikai film (2019) részlet - videó
forrás:Movieclips Trailers