2016. december 8., csütörtök

A magyar zenész zongoráján ámul az egész világ!



Egy magyar zenész különleges zongoráját csodálja az egész világ! A hangszer "időn túli hangzást" ígér. De vajon mitől ilyen különleges?


Forradalmi újításnak számító zongorát készített Bogányi Gergely, Kossuth-díjas zongoraművész, amelyet magyar mérnökök segítségével fejlesztett ki. Több mint ötven újítás található a zongora mechanikai részeiben.

A hangszer egyfajta „időn túli hangzást ígér”. A készítője után elnevezett Bogányi zongora teljesen más alakot kapott, mint a hagyományos hangszerek, de a zongora alakja a funkciót is szolgálja, hiszen úgy tervezték, hogy még a lábai is minél jobban közvetítsék a hangot a koncertteremben. Ezzel egy emberibb, barátságosabb hangzást szeretnének elérni.


A zongora lelke, maga a rezonáns nem fából, hanem karbon-kompozitból készült, ami azért jó, mert a fa sokkal sérülékenyebb, minden külső behatásra érzékeny, míg a kompozitnál nincs ilyen veszély.

Bogányi rendkívül büszke a találmányára, de addig nem engedi a magyar zongoraművészeket játszani rajta, amíg ő tökéletesen nem elégedett vele.
(forrás:magyarorszagom.hu)