2016. december 9., péntek

A NASA felfedezte, hogy a bolygók és a csillagok zeneszerű hangokat hoznak létre



A NASA sikeresen létrehozott olyan speciális eszközöket, melyekkel észlelni tudta, majd az emberi fül számára is hallható módon lejátszhatóvá tette a bolygók és a csillagok által kibocsátott elektromágneses rezgéseket. Ezek eredménye egy olyan hihetelen hangzásvilág, mely megállná a helyét bármelyik fantasy vagy sci-fi filmben is.


Bár az űr egy virtuális vákuum, ez nem jelenti azt, hogy a világűrben nincsenek hangok. A hang elektromágneses rezgések formájában létezik. Speciális berendezések segítségével a NASA Voyager, INJUN 1, ISEE 1, és HAWKEYE űrszondái plazma hullám antennákat használtak, hogy rögzítsék az emberi hallás teljes tartományán belüli rezgéseket (20-20000 Hz)


A rögzített hangok a napszél, az ionoszféra és a planetáris megnetoszféra töltött elektromágneses részecskéinek kölcsönhatásából származnak. A felvételek között hallható a Szaturnusz gyűrűinek, a Mirandának, a Neptunusznak, a Földnek, a Szaturnusznak, a Jupiternek, az IO-nak, az Uránusz gyűrűinek a hangja. Az alábbi videóban minták hallhatóak az eredeti felvételekből.
(forrás:http://ujvilagtudat.blogspot.hu)