2016. december 13., kedd

Kutatók egy 1,7 millió éves mesterséges hidat fedeztek fel


Úgy tűnik, a kutatók is megerősítették, hogy az "Ádám hídja" valójában egy 1,7 millió évvel ezelőtt épített mesterséges híd. Az Indiai-óceánon található Palk-szorosnál van egy földrajzi terület, egy vékony földsáv, amely Dél-Indiát és Srí Lankát köti össze. Ez az úgynevezett "Ádám hídja".


Ádám hídjáról úgy vélik, hgy egy özönvíz előtti ősi híd maradványai. Lehetséges, hogy az első épített híd volt a Földön?

Annak ellenére, hogy a történészek, régészek és kutatók úgy tartják, hogy az első komplex civilizáció a Földön mintegy 5000 évvel ezelőtt jelent meg, ma már sok felfedezés bizonyítja, hogy az emberiség sokkal korábban létezett már ezen a bolygón, mint ahogy azt a meghatározó tudósok állítják. Az olyan felfedezések tanulmányozása révén, mint ez, meg tudjuk érteni távoli múltunk összetettségét. Ez az ősi híd állítólag egészen a 15. századig gyalogosan járható volt, egészen addig, amíg a viharok ki nem mélyítették a csatornát: templomi feljegyzések úgy tűnik arról árulkodnak, hogy Ádám hídja teljes egészében a tengerszint felett volt, mielőtt egy ciklon tönkre nem tette 1480-ban.

Számos kutató azonban nem osztja a főáramú tudomány álláspontját. Olyan nyitott gondolkodású kutatók, mint Robert Bauval és Graham Hancock felvetették, hogy a műemlékek, mint például amelyek a gízai fennsíkon találhatók, sokkal idősebbek, mint ahogy azt a hivatallos történelem állítja. Ezért az elméketeiket lehetetlennek címkézték, és nem is veszik figyelembe. Ez az, ahol a tudomány szánalmasan megbukik. De tudjuk, hogy azok a hihetetlen felfedezésekből származó tények, amelyeket a tudomány lehetetlennek állít be, valójában nem illeszkednek a tudományos közösség szigorúan szelektív nézőpontjába.


Van azonban sok olyan ősi kultúra, melyek katasztrofális eseményekről számolnak be, mint például az özönvíz, mely megtalálható a suméroknál, görögöknél, kínaiaknál és az amerikai indiánoknál. És sok másik kultúra beszél olyan tettekről, amelyek ma lehetetlennek tűnnek számunkra, így ezeket"mítoszoknak" tartjuk. A Chimalpopoca kódex a Nagy Özönvíz idején fennálló feltételeket írja le, és elmondja, hogy az emberek hogyan próbáltak meneküli a katasztrófa elől:

"Az ég közeledett a Föld felé, és egy nap alatt minden megfulladt. A hegyeket magukat víz borította. ... egy hatalmas hurrikán elragadta a fákat, dombokat, házakat és a legnagyobb építményeket; sok férfi és nő elmenekült, elsősorban barlangokba és olyan helyekre, ahol a nagy hurrikán nem tudta elérni őket. Mindezek sötétségben voltak anélkül, hogy látták volna a nap fényét, vagy a Holdat..."

Úgy vélik, hogy a nagy özönvíz bizonyítékai szerte a világon megtalálhatók a műemlékeken. A kutatók azt sugallják, hogy az ókori helyszínek, mint például a gízai fennsík egy globális katasztrófa kronológiai referenciapontja, ami több mint 13 ezer évvel ezelőtt történt.

Dr. Badrinarayanan, az Indiai Geológiai Intézet korábbi igazgatója felmérést végzett a földtani struktúrán, és arra a következtetésre jutott, hogy azt ember készítette. Dr. Badrinarayanan és csapata 10 lyukat fúrt az Ádám hídja mentén. Amit felfedeztek, az meglepő volt. Körülbelül 6 méterrel a felszín alatt találtak egy konzisztens meszes homokkő réteget, korallokat és sziklához hasonló anyagokat. A csapat meglepődött, amikor egy réteg laza homokot is felfedezett 4-5 méterrel lejjebb, és ez alatt egy kemény sziklaképződményt.

Egy csapat búvár lemerült, hogy fizikailag is megvizsgálja a hidat. A sziklák, amelyeket észleltek, nem tipikus tengeri képződményekből álltak. Úgy azonosították, hogy azok a töltés mindkét oldaláról származnak. Dr. Badrinarayanan szerint ez azt jelzi, hogy ez egy bizonyíték a területen található régi kőfejtőkre. A csapat arra a következtetésre jutott, hogy az anyagokat bármelyik partról odavihették a víz homokos aljára, hogy kialakítsák a töltést.

Ahogy a technológia fejlődött, a kutatás sokkal könnyebbé vált a régészek számára. Lehetővé tette, hogy egy sor jelentős ősi struktúrát fedezzenek fel, melyek többsége nem magyarázható a meghatározó tudósok által közösen elfogadott módszertan segítségével. Lehetséges, hogy ez a mostani felfedezés egy újabb bizonyíték arra, hogy az özönvíz több, mint egy mítosz?

Az elmúlt években számos olyan felfedezést tettek, melyek kihívást jelentenek a főáramú történelem és régészet számára. Néhányat ezen felfedezés közül határozottan elutasítottak a kutatók, mivel úgy tűnik, hogy nem illeszkednek a mai modern történelembe.

Az egyik leghihetetlenebb felfedezést az elmúlt években az űrből készült nagy felbontású képek tették lehetővé, így a Google Föld az egyik legnagyszerűbb eszköz lett az utóbbi időben.

Egyes kutatók szerint az egyik legszembetűnőbb bizonyíték arra, hogy egykor civilizáció virágzott, mielőtt 13 ezer évvel ezelőtt egy kataklizma következett a mai Ádám hídjának nevezett keskeny, 30 kilométer hosszú földsáv, amely Dél-Indiát köti össze Srí Lankával.

Sokáig hitték azt, hogy ez a földsáv egy természetes képződmény, azonban a NASA 2003-ban készített műholdas képei heves vitákat váltottak ki a tudósok körében, mivel egyesek szerint úgy tűnik, hogy az mesterséges eredetű. A fotók azonban egy furcsa mintát mutatnak a Palk-szorosban. Sokak szerint úgy néz ki, mint egy hosszú, elpusztult híd, amely alámerült az óceánban.

A hindu hagyomány szerint ez a "földsáv" egy híd, amelyet Rama hindu isten épített, ahogy azt a hindu Rámájana eposz elmondja. Valójában ősidők óta "Rama hídjaként" vagy "Rama Setu"-ként ismert.

A Rámájana eposz elmeséli a híd történetét, és hogy hogyan épült Rama hindu isten szolgálatára annak érdekében, hogy segítsen neki átkelni a vízen, hogy elérje a nagy szigetet, és megmenthesse kedvesét a démon király Ravanna karmaiból. Ez a szerelem, bátor tettek és hihetetlen szerkezetek története.

Rama az egyik leghíresebb megnyilvánulása a legfelsőbb istennek, és a hinduizmus az egyik legrégebbi vallás a világon.

Azokat a történeteket, melyek sokszor Rama életét értelmezik, a Rámájana meséli el, egy ősi szanszkrit eposz, ami szó szerint lefordítva "Rama utazás"-át jelenti, amely beszél azokról az időkről, amikor az istenek hajókon (Vimána) utaztak, és óriások jártak a Földön. A Vimánák és az óriások bizonyítékait szerte a világon megtalálták különböző országokban.

Ugyanakkor számos kutató és tudós véli úgy, hogy ez a "híd" természetes eredetű. Egyesek azt mondják, hogy a földkéreg megemelkedésének eredménye, mások szerint Srí Lanka és az indiai szárazföld szétválása következtében alakult ki. Annak ellenére, hogy mindkét elmélet helyes lehet, a harmadik és legrégebbi is lehet igaz.

Azok a kutatók, akik nem értenek egyet azzal, hogy ez egy természetes eredetű képződmény, a szerkezet alapjánál található nagy, téglalap alakú mészkő tömbökre mutatnak rá, melyek arra utalnak, hogy ez egy mesterséges konstrukció. Tudósok szerint ezek a mészkő tömbök nem lehetnek az anyatermészet megnyilvánulásai, vagyis intelligens lények hozták létre.

Érdekes viszont a "Rama híddal" kapcsolatban az, hogy a nagy építőipari cégek felfigyeltek rá, mint ami hihetetlen lehetőségeket rejt magában. Úgy tűnik, hogy az indiai kormányt is rendkívüli módon érdekli. Egyesek úgy vélik, hogy ezt a "mesterséges" hidat fel kellene újítani, és vissza kell adni eredeti funkcióját, mely sok gazdasági és társadalmi előnnyel járna a régióban.
(forrás:http://ujvilagtudat.blogspot.hu)

Tudományos magyarázat - videó