2017. május 6., szombat

Egyenesen át




Az Egyenesen át (eredeti cím: Flatliners) 1990-ben bemutatott thriller, mely a halál utáni lét kérdéseit feszegeti.


A fiatal orvostanhallgatókat alakító főszereplők mindegyike zűrös a maga módján. Van aki a hatáskörét túllépve ment életet – cserébe kicsapják, a másik az idős betegeket faggatja a halálközeli élményeikről és persze vannak akik csak a kihívást keresik, bátorságukat tennék próbára. 

Egytől egyig a halál felett kívánnak diadalt aratni és Nelson (Kiefer Sutherland) meg is találja a módját ennek. Mindenképp bizonyítani szeretné, hogy van élet a halál után. Ám nem éri be a beszámolókkal, saját maga szeretné átélni a halálközeli élményt. 


Pár kartársát meggyőzve egy éjszaka belopóznak a egyetem restaurálás alatt álló szárnyába és ellenőrzött körülmények között megállítják a szívét egy percre, hogy utána újjáélesszék. A mutatvány ugyan sikerül és az orvostanoncok örömittasan ünneplik a halottaiból visszatérő Nelson-t, aki az ezután rátörő bizarr látomásokról mélyen hallgat. 

A kis csapat végül veszélyes játékba kezd: a többiek is át akarnak kelni, ám a fiatalos hév megköveteli a tét emelését. Valahol borzasztóan morbid mégis izgató ahogy egymást licitálják túl az odaát töltendő idővel, egyre közelebb kerülve a visszafordíthatatlan agyhalál állapotához. És persze a többiek is egyre furább látomásokkal szembesülnek, melyek borzasztó felismeréseket hoznak magukkal.

 Egyenesen át Teljes film: