2017. május 21., vasárnap

Hatodik érzék /The Sixth Sense/



Cole (Haley Joel Osment) hatéves, és rémálmok gyötrik. Éjszakáit és nappalait olyan lények népesítik be, akiket csak ő lát.


A lények szólnak hozzá, megérintik, kérésekkel bombázzák: Cole látja a halottakat. Malcolm Crowe (Bruce Willis) gyermekpszichológus. Egy korábbi kezeltje hasba lövi, és ő az eset után más városba költözik: nehezen nyeri vissza korábbi önmagát, felejteni próbál. 


Cole csak benne bízik: senkinek nem beszélhet arról, amit lát, de a férfival lassan megértik egymást.

Hatodik érzék / A titok -részlet - videó


Ám mégsem biztos, hogy a pszichológus meg tudja menteni a kisfiút, a halottak ugyanis egyre követelőzőbbek. Valamit akarnak a gyerektől.
Teljes film itt:


A hatodik érzék nem csak mítosz

Déja vu, megérzés, telepátia, furcsa, megmagyarázhatatlan kapcsolatok és történések: miért gondoljuk, hogy a léleknek vagy az agyhullámoknak nincs energiájuk?

A híres film után a Hatodik érzékről jó eséllyel mindenkinek a szellemek jutnak az eszébe, de nem kell ilyen messzire merészkedni. De tény, hogy az öt fő érzékszervünk mellett, melyek a látás, hallás, szaglás, ízlelés és a tapintás, van még valami, aminek nincs neve, ezért csak úgy emlegetjük, hogy a hatodik érzék. Ezáltal materiálisan meg nem fogható, csupán csak spirituálisan érzékelhető dolgok jutnak el hozzánk. 

De hogy hogyan?

Mivel általában váratlanul és előzmény nélkül törnek ránk ezek az érzések, nehéz őket megragadni és vizsgálni. Van, hogy tízévente érkezik egy megmagyarázhatatlan intuíciónk, ám olyan is van, amikor naponta többször: ez elsősorban attól függ, mennyire vagyunk nyitottak, vagy életünk éppen melyik periódusában vagyunk.

Agyunk rengeteg információt fogad be, melyeknek jelentős része nem tudatosodik, azaz nem tudjuk, hogy éppen valamiféle inger bombáz minket. Ha szeretnénk, hogy ezek az ingerek megtaláljanak és segítsenek minket utunkon, akkor meg kell tanulni felismerni és befogadni őket. Csendesedjünk el olykor, s figyeljünk befelé, hogy meghalljuk, amit érzünk, amit üzen nekünk az univerzum. Segíthet, ha rendszeresen meditálunk, akár csak öt percet is naponta, lényeg az elmélyülés, a nyitottság és a figyelem. Minden kósza gondolatot „kapunk” valahonnan, nem a semmiből jönnek. Sokat segíthet még, ha az ébrenlét és az álom közti szűk mezsgyén figyelünk, hiszen az egy egészen különleges állapot, amikor záródik a racionális része az agyunknak, s útjára indulnak az álmok.
(forrás: ridikul.hu)