2017. május 4., csütörtök

Átlát az emberen a röntgenszemű lány?



Nemrég olvastam egy folyóiratban erről az érdekes történetről, miszerint egy 25 éves orvostanhallgató, Natasha Demkina tíz éves koráig a normál gyerekek életét élte, ám egy nap víziója támadt. Az édesanyjával volt otthon, és hirtelen megpillantotta a nő testét belülről. A szervek állapotát különböző színekben látja, és kiderült, hogy mindenféle orvosi műszer és felszerelés nélkül diagnosztizálni tud egy betegséget, még azelőtt, hogy annak érezhető tünete lenne…


Nem csoda, hogy a lány természetfeletti képességének hamar híre kelt, és Tokiótól Londonig nem csak a média, hanem az orvosok, tudósok is élénk érdeklődést mutattak iránta.

Az amerikai kutatók 2004-ben tudományosan alátámasztott vizsgálata szerint a világsajtó által csak röntgenszemű lánynak nevezett orosz hölgy természetfeletti képessége valóban létezik. Natasha valóban képes látni az emberek betegségeit. Ő úgy hívja ezt az adottságát, hogy orvosi látás.


Nem sokkal később ugyancsak tudományos keretek között végrehajtott tokiói kísérletekben 100 %-os eredményt ért el. A tokiói egyetem professzora, dr Yoshio Machi, az emberi szervezet természetfeletti, különleges tulajdonságaival foglalkozó specialista a következőket nyilatkozta: „Széleskörű teszteket végeztünk, és a legfurcsább az volt, hogy adottságait egyszerű fényképek, akár egy kisméretű útlevélkép esetében is használni tudta. Csak ránézett a fotókra, és egyértelműen megmondta, mi a probléma. Képességét nem nevezném röntgenlátásnak, hanem egy olyan nyilvánvaló tehetségnek, amit egyelőre nem tudunk megmagyarázni.”


A Londonban, majd New Yorkban brit és amerikai tudósok által végzett vizsgálatok ugyancsak hasonló eredményt hoztak, és a tudományos világ lassan, de kényszeredetten elfogadta Natasha paranormális tulajdonságait, köztük azt, hogy még fényképről is képes volt valakinek a májdaganatát diagnosztizálni, a röntgenlátás adottságáról már nem is szólva. Wilhelm Röntgen német fizikus éppen 17 évvel ezelőtt, 1985. december 28-án jelentette be, hogy felfedezte az X-sugarat és feltalálta azt a szerkezetet, amellyel sikerült láthatóvá tenni csontjainkat, vagyis a tudomány képessé vált „belelátni” az emberbe.

Natasha esetében azonban sem sugárzásról, sem bármiféle készülékről nem beszélhetünk, így senki sem tudja, miként lehetséges, hogy valakinek a belsejébe tekintsen. Hyman professzor (University of Oregon), valamint dr. Weisman (University of Hertfordshire) gyakran végeznek kutatásokat paranormális adottságokkal rendelkező alanyok bevonásával, így Natashával is. E szakértők azt állítják, hogy Natasha egy egyszerűnek hangzó technikát, az úgynevezett „hideg olvasást” alkalmazza. Natasha végig szkenneli a pácienst tetőtől talpig, és felsorolja az észlelt eltéréseket. A nála járt betegek azt mondják, hogy olyan momentumokra is fény derült, amelyekre orvosuk addig nem hívta fel a figyelmüket.


Az orvosi társadalom azonban fél attól, hogy a lány képességének elismerése óriási vitákat szülne, ezért a szakemberek többsége szerint Natasha csupán „ráhibázik” a helyes diagnózisokra. A kétkedők elutasító attitűdje természetesen felkavarta az ifjú hölgyet: „Csak azt szeretném, hogy az emberek elismerjék ezt a nem mindennapi jelenséget. Át kell kapcsolnom a normális látásomat az úgynevezett orvosi látásra, és így képes vagyok a test belső színes képét látni, és elemezni is.”

A bűvészből lett pszichológus, Richard Wiseman szerint, ha Natasha valóban birtokában van ennek a hihetetlen adottságnak, akkor többet kell gyakorolnia, hogy igazi szakértője legyen a diagnosztizálásnak. Natasha és családja időközben Moszkvába költözött, ahol a tanulás mellett folyamatosan tanulmányozzák képességeit a kutatók, és a lány e mellet saját irodájában „praktizál”.

Az 1987-ben született röntgenszemű lány jelenleg a Moszkvai Orvosi Egyetem végzőse, és bármivé is válik a jövőben, határozottan állítja, hogy nem a hírnév és a pénz motiválja: „Csak azt akarom, hogy az emberek elfogadjanak. Az az álmom, hogy megtartsam az ajándékom, és megfelelő orvosi ismeretekre alapozva használjam is azt.”


Utána olvasva a témának, ezt a képességet úgy hívják, hogy extraszenzorika.

Jelentését Gál Tamás parapszichológus így határozza meg.
„Az extraszenz állapot különlegesen érzékeny helyzetet teremt, azt viszont nem tudni, hogy kinél és minek az okán.
Van, amikor rászületik valaki és azon csodálkozik, hogy min csodálkoznak mások, és van, hogy életünk folyamán felszínre jön, mert szükség van rá!
Esetenként szükségtelennek lehet tartani, érdekesnek, félelemkeltőnek, titoknak, de ha kell, mindig felszínre jön.”

Tehát akkor leszögezhetjük, hogy ez egyáltalán nem csoda, hisz mindenkiben benne van a képesség, csak van, aki valamilyen okból tudja is alkalmazni, a többiek pedig nem.
Éppen úgy, ahogyan az aura-látás.
Van, aki látja, a többség pedig nem.

Egyesek tudni vélik, hogy a volt Szovjetunióban államilag finanszírozott titkos kutatások folytak az extraszenzorika terén, kémkedésre, államvédelemre is használták. A 90-es években néhány nagyon jó ukrán extraszenz természetgyógyász tartott hazánkban tanfolyamokat a témában (többek között Béky László Magyarország egyik legismertebb és a legnagyobb tiszteletnek örvendő természetgyógyásza is tanult náluk)
(forrás: hotdog.hu)

 Natasha tesztelése - videó