2017. május 25., csütörtök

Az "emberfeletti" képességekkel rendelkező szerzetesek a tudósok előtt is bizonyítják, hogy mindenkiben megvan ez a készség



Az "Élet a Himalája mestereivel" című könyvében Szvámi Ráma a következőket írja:

"Sohasem láttam még embert, aki nyugodtan tudott volna ülni nyolc-tíz órán keresztül anélkül, hogy szemhéja megrezzent volna, de az ifjú mester nagyon különös ember volt. Meditációi során mintegy hetven centiméterrel a föld felett lebegett. Zsinórral mértük le a távolságot, amit később egy mérőléchez viszonyítottunk. Szeretném azonban világossá tenni, hogy - amint arról már korábban is szót ejtettem - a levitációt nem tartom szellemi gyakorlatnak. A levitáció esetében a pránájáma egy haladó gyakorlatáról van szó, melynek során a bandhákat (elzárásokat) alkalmazzák. Aki ismeri a tömeg és súly közti kapcsolatot, megértheti, hogy a levitáció lehetséges, de csak hosszas gyakorlás után. ...


Hatalmában állt, hogy az anyagot annak egyik formájából egy másikba változtassa át, például hogy egy szikladarabot kockacukorrá változtasson. Másnap reggel egyre-másra efféle dolgokat mutatott nekem. Azt mondta, hogy érintsem meg a folyóparti homokot, mire a homokszemek mandulává és kesudióvá változtak. Már korábban is hallottam erről a tudományról, és ismertem alapvető elveit is, de nemigen hittem az ilyen történetekben. Nem tanulmányoztam ezt a területet, de tökéletesen tisztában voltam fő szabályaival."

A levitáló nepáli szerzetes- videó


Számos ősi tanítás azt mondja, hogy az emberek képesek arra, hogy különféle technikák révén rendkívüli hatalomra tegyenek szert. Néhány ilyen technika, a sziddhi néven ismert jóga hagyomány (szanszkritul "tökéletességet" jelent) közé tartozik a meditáció, a statikus tánc, dobolás, imádkozás, böjt, pszichedelikus játékok stb.

A buddhizmusban például a fejlett erők megléte könnyen felismerhető. Valójában Buddha elvárta tanítványaitól, hogy képesek legyenek elérni ezeket a képességeket, de azt is, hogy azok ne zavarják meg őket.

A Michigani Egyetem Buddhista és Tibeti Tanulmányok professzora, Donald Lopez Jr. így írja le a Buddhának tulajdonított számos képességet:

"Ezzel a megvilágosodással úgy gondolták, hogy mindenféle természetfeletti hatalommal rendelkezik, beleértve a teljes tudást minden saját korábbi életéről és más lényekéről, a képességet, hogy ismerje mások gondolatait, a képességet, hogy megduplázza önmagát, a képességet, hogy a levegőbe emelkedjen és ezzel egyidejűleg tüzet és vizet lőjön ki a testéből.

Bár nyolcvanegy éves korában átment a nirvánába, élhetett volna 'egy eonon keresztül vagy annak a végéig,' ha csak erre kérik."

Napjainkban több tanulmány is született a parapszichológia területén, amelyek statisztikailag szignifikáns eredményeket hoztak.

Letölthető, egymás után áttekinthető folyóiratok és cikkek listája a pszichés jelenségekről szóló tanulmányokról, amelyek többnyire a 21. században jelentek meg, a következő oldalon érhetők el.


A Harvard és a himalájai szerzetesek

A Harvard orvosprofesszora Herbert Benson és kutatócsoportja a Himalája hegységben élő szerzeteseket tanulmányozta, akik 17 fokkal képesek voltak megemelni az ujjaik és a lábujjaik hőmérsékletét. Még mindig nem ismert, hogy a szerzetesek hogyan képesek ilyen hőt termelni. (1)

A kutatók haladó meditálókat is tanulmányoztak Szikkimben, Indiában, ahol meglepődve észlelték, hogy ezek a szerzetesek 64 százalékkal képesek csökkenteni az anyagcseréjüket.

1985-ben a Harvard kutatócsapata készített egy videót a szerzetesekről, akik hideg, nedves lepedőket szárítottak meg egyedül a testük hőjével. Azok a szerzetesek, akik a Himalája 4500 méter magas hegyeiben éjszakákat töltenek el, szintén nem ritkák.


Ezek valóban figyelemre méltó képességek, és a tudomány már nem először tanulmányozza azokat az embereket, akik rendkívüli dolgokra képesek. Ma már az is egyre inkább elismert tény, hogy tudatossághoz kapcsolódó tényezők befolyásolhatják az autonóm idegrendszerünket, ami egyértelműen jelzi, hogy a tudat képes befolyásolni a biológiánkat.


Az alábbi dokumentumfilm bemutatja, hogy évekig vizsgáltak buddhista szerzeteseket laboratóriumokban, hogy megfejtsék szellemi képességeik titkait.

(forrás:ujvilagtudat.blogspot.hu)

Szerzetesek a laboratóriumban- videó

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/szerzetesek-a-laboratoriumban-BvGMXWzWojz3Ck8I