2020. április 11., szombat

A boldogság ott rejlik benned, csak meg kell találnod



„Nézz ki a házad ablakán egy esős napon. Aztán nézz ki az ablakon egy napsütéses napon is. Az élet egyszerűen lenyűgöző, nem igaz?”


Egy gyönyörű példa, amelyből mindannyian tanulhatunk valamit.

Elterjedt egy gyönyörű történet az interneten, a világ legboldogabb öregemberéről. Olvasd el te is, és ha tetszik, ne felejtsd el megosztani a szeretteiddel!

Sok-sok évvel ezelőtt egy indiai kis faluban élt egy 100 éves öregember. Ezt a bölcs öreget az egész országban úgy ismerték, mint a világ legboldogabb emberét. Szerény kis otthonában volt egy több száz éves láda, amely segített neki megfejteni a boldogság titkát.

Sok rendkívül gazdag király és császár lépte át a küszöbét, nagy hatalmat, és rengeteg pénzt ajánlottak fel neki, csak, hogy elvihessék a csodálatos ládikát. De minél inkább erőlködtek, hogy megszerezzék a ládát, annál boldogtalanabbak lettek, mert az irigység felőrölte őket, és a gyűlöletük egyre erősebbé vált.

Teltek-múltak az évek, és a bölcs öreg minden nappal boldogabb lett.

Egy napon beállított hozzá egy gyerek, és azt mondta: „Olyan akarok lenni, mint te. Boldog akarok lenni. Nem tanítanád meg nekem, mit kell tennem, hogy ezt elérjem?”

Az öreg, látva az őszinteséget a gyerek szemében, így felelt:

„Kedvesem, neked elárulom a boldogság titkát. Gyere velem, és figyelj jól arra, amit mondok. Valójában két elvarázsolt láda van, amelyekben a boldogság titkát őrzöm: ezek pedig az ELMÉM és a SZÍVEM. A boldogság nagy titka néhány egyszerű lépésből áll, amelyeket meg kell tenned az életben:

AZ ELSŐ LÉPÉS az, hogy tudd, Isten az életed minden részében jelen van, neked pedig hálásnak kell lenned mindazért, amid van, és mindazért, ami történik veled.

A MÁSODIK LÉPÉS az, hogy tudd, ki vagy te, és elfogadd saját magadat. Ébredj minden reggel mosollyal az arcodon, mert élsz, mert gondolkozol, szeretsz, és téged is szeretnek.

A HARMADIK LÉPÉS, hogy ne hagyd, hogy mások befolyásoljanak, mert negatív energiák, rosszindulat, gyűlölet és irigység mindenhol létezik. Te szeress, fejezd ki az érzéseidet, és küzdj azért, amire vágysz. Vésd észbe, hogy nincs olyan akadály, amit ne lehetne leküzdeni.

A NEGYEDIK LÉPÉS, hogy ne irigykedj senkire azért, amit elért az életben, vagy amilyen ember.

AZ ÖTÖDIK LÉPÉS, hogy ne gyűlölj senkit ebben az életben, mert ez az érzés nem fogja engedni, hogy boldog légy.

A HATODIK LÉPÉS, hogy ne okozz szenvedést senkinek.

A HETEDIK LÉPÉS, hogy mindig mindenben lásd meg a boldogságot.

Jól jegyezd meg, kedvesem: a boldogság titka benned rejlik, csak keresned kell, és megtalálod azt.

„Élj tiszteletteljes életet. Ha majd megöregszel, és visszagondolsz az életedre, másodszor is örömedet leled majd benne.” – A Dalai Láma 

Az élet úgy gyönyörű, ahogy van. Ne keresd benne folyton a hibákat, ne fordulj szembe vele. Az élet boldog, hogy a részese vagy, légy te is boldog, hogy a részese lehetsz. Öleld át, és mosolyogj, ez minden, amit az élet akar tőled.

(forrás: kattide.hu)