2016. július 27., szerda

Ez a nő és a férje egy barlangban laknak. Elsőre furának tűnhet, amíg meglátod belülről



Lehet luxuspalotánk, de mit sem ér, ha nem érezzük magunk jól benne. Sajnos legtöbben úgy tervezik otthonukat, hogy nagyobb legyen, mint a szomszédé, és lehetőleg harsányabb színű is.


A bútorok pedig olyanok legyenek, mint a legjobb barátnőnknél, hiszen ez az elvárás. Be kell illeszkedni, kell haladni a divattal, egy előre kijelölt úton. Ez a házaspár hátat fordított a normáknak, és különleges otthont épített.


Ha egy kicsit a szívünkre hallgatunk, csodálatos otthonunk lehet. Nem kell beilleszkedni az úszómedencés, angol gyepes, orchideás sablonba, a házunk olyan legyen, amely a mi személyiségünket tükrözi, és nem a szomszédét.


Cathy és Randy Clark Arizona sziklás részén élnek egy mélyedésében kialakított luxuslakosztályban. Természetellenes? Hát persze, hiszen nem egy kertvárosi villában laknak, de ők pont itt érzik jól maguk.


Ha belülről megnézzük a házat, a mi szívünket is egyből rabul ejti a csodálatos lakás. Otthonos, kényelmes, tágas, és annak ellenére, hogy gyakorlatilag a föld alatt van, nagyon világos és színes.


“Amikor megvásároltuk ezt a területet még nem létezett rajta lakás, hiszen nem lehetett rá építeni, nagyon meredek és dombos volt. Egyszer egy különös robbanást hallottunk a szomszédból, és kiderült, hogy az ott lakó férfi éppen egy lakáson “dolgozik”. Ez adta az ötletet, hogy a szikla belsejébe alakítsuk ki az otthonunk” – mesélte a házaspár.


A lakás olyan nagyra sikerült, hogy a 4,5 méteres belső falat lehetetlen volt belakni. Így alakítottak ki a felső részben egy pihenő zugot is, ahonnan az egész élettér belátható. A létrával megközelíthető szobácska olyan, mint egy fészek: biztonságos, csendes, és védett.


A ház nagy előnye az is, hogy akármilyen zord időjárás legyen is kint, odabent mindig kellemes a hőmérséklet. A vizet egy, a ház mögött elhelyezkedő forrásból kapják, amely a hátsó falon van bevezetve. Naponta 75 liter friss forrás vízhez jutnak, melyet a konyhában és a főzéshez használnak fel.

(forrás: http://twice.hu)

 Otthon a barlangban -videó