2016. július 18., hétfő

Úgy néz ki, mint egy korhadó fa. De közelebbről teljesen lélegzetelállító voltMeddig tart kifaragni a remekművet egyetlen fatörzsből?

 Egy kínai szobrász négy évet töltött faragással, hogy létrehozza lélegzetelállító mesterművét egy fa törzséből. Az eredmény lenyűgözte az embereket a világ minden tájáról. Ami kezdetben egy 12 láb hosszú fatörzs volt, most egy olyan híres remekmű, amely bekerült a Guinness rekordok könyvébe.


 Kínában évszázadok óta létezik már ez a hagyomány, amikor is nyers faanyagból vizuálisan lenyűgöző faszobrot hoznak létre. Ezek a szobrok bonyolult minták és képek segítségével mutatjuk be a kínai történelmi kultúrát. A hagyomány folytatódik, ma Zheng Chunhui mesterművével.


 Ez a szobor egy híres kínai festmény másolata, a Song-dinasztiáról. A fafaragás Pekingben, a Palota Múzeumban található, ahol a látogatók megcsodálhatják ezt a ragyogó munkát.


 A kész faragás több, mint 40 láb hosszú, és tartalmazza a részletes faragványokat is, hogy bemutassa az ókori Kína mindennapi életét.


 Magában foglalja az épületeket, hidakat és hajókat, így olyan, mintha a régi festmény életre kelne.


Több, mint 550 falusi embert jelenít meg a remekmű.


 Ahogy csodálod ezt a bonyolult munkát, nehéz elképzelni, hogy négy év alatt készült el.


 Rendkívüli türelemmel készült munka, Chunhui elkészítette a világ egyik legcsodálatosabb faszobrát.

(forrás: http://harmonikum.com)